A megszokottól eltérően ugyan, de idén is lehet az Ünnepre készülni a Hagyományok Házával. A Budai Vigadó felújítása miatt ezúttal a kézműves-vásárt a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban tartják, december 3-án pedig egész napos ünnepi forgataggal várják a Fonóba az aprókat, családjaikat és természetesen a vigadni vágyó nagyokat is.

 

A megszokottól eltérően ugyan, de idén is lehet az Ünnepre készülni a Hagyományok Házával. A Budai Vigadó felújítása miatt ezúttal a kézműves-vásárt a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban tartják, december 3-án pedig egész napos ünnepi forgataggal várják a Fonóba az aprókat, családjaikat és természetesen a vigadni vágyó nagyokat is.

 

Aki színházi élménnyel kívánja szeretetit megajándékozni, az idén is számíthat ajándékutalványunkra és az ünnepi jegyvásárlási akciónkra a vásár ideje alatt.

 

Adventi vásár

Az idei évben a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye szeretettel vár minden kedves érdeklődőt ünnepváró adventi, kézműves vásárával, kézműves-foglalkozásokkal december 2-án és 3-án 10 és 20 óra közt a budapesti Fő utca 6-ban. Vendégeinket a Nyitott Műhelyben alkotói és népi iparművészek, kézművesek várják egyedi, szemet gyönyörködtető tárgyaikkal és mesterség-bemutatókkal.

A vásár ideje alatt ingyenesen megtekinthető az „Üllővel, vésővel, kalapáccsal" a Magyarországi Kovácsműves Céh által rendezett kiállítás is.

 

Ünnepváró programok a Fonó Budai Zeneházban

December 3-án egész napos programmal várják a kicsiket és nagyokat, hogy közösen készüljünk az Ünnepre. Gyerekelőadással, kézműves-foglalkozással, gyerektáncházzal, hangszerbemutatóval, mesével, előadásokkal, gasztronómiai utazással, koncerttel, táncházzal várják az érdeklődőket a Hagyományok Háza vendégei: a Kuttyomfitty Társulat, a Tázló együttes, a Dűvő, a Csíki család, a Szerényi család, Fábián Éva, Enyedi Ágnes és Kátai István.

 

Ünnepi jegykedvezmény

December 2-án és 3-án a jegyirodában (1011 Budapest, Fő utca 6.), december 3-án a Fonó Budai Zeneházban ünnepi akció keretén belül 40 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet a Hagyományok Háza saját szervezésű előadásaira.

Ajándékutalvány színházi előadásaikra

 Egy izgalmas, tartalmas színházi élmény jó ajándék mindenkinek, de sokszor nehéz eltalálni a megfelelő időpontot. Bajban lehetünk azzal is, vajon az adott előadást látta-e már megajándékozni kívánt barátunk, családtagunk, rokonunk, tanárunk… Ezekben az esetekben ajánlják szeretettel a Hagyományok Háza ajándékutalványát, amelyet a vásárlástól számított 6 hónapon keresztül tudnak jegypénztárunkban beváltani bármelyik saját szervezésű székházi előadásra (az utalvány nem váltható be a Nemzeti Táncszínház itt tartandó előadásaira).

 

Menjünk mi is Betlehembe – komplex foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a téli ünnepkör népszokásaival ismerkedünk, András napjától Vízkeresztig terjedően. Megtekintünk egy archív filmrészletet, éneket tanulunk, „berendezzük" a karácsonyi asztalt, és közösen kántálunk.

Kézműveskedés: gyertyamártás és karácsonyfadísz készítése gyékényből, vagy csuhéból.

A programon előzetes regisztrációval lehet résztvenni.

 

Adventi programok

2016. december 7.  Borleves és kísérői – kvircedli és karácsonyi ostya készítéssel egybekötött előadás

2016. december 9. Vendégségben – A Magyar Állami Népi Együttes (Földön apám fia volnék) és a Bozsik Yvette Társulat (Tavaszi áldozat) közös előadása

2016. december 13. Néphit-népi gyógyászat-gyógynövények – Babulka Péter gyógynövény bemutatóval és teázással egybekötött előadása

2016. december 15. Összefogás hagyományőrző mestereinkért – Jótékonysági koncert a Felső-Maros mente és Marosszék idős népzenészeinek megsegítésére

 

2016. december 2-3.

Ünnepváró rendezvénysorozat

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Nyitott Műhely (1011 Bp., Fő utca 6.)

Fonó Budai Zeneház (1116 Bp., Sztregova utca 3.)

 

www.hagyomanyokhaza.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük