2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

229 táblagép átadásával folytatódik a Vodafone Digitális Iskola Program

6 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98432"><img class="image image-preview" src="/files/images/2016-01-28%2011.38.25.jpg" border="0" width="512" height="310" /></a></span>A Vodafone Digitális Iskola Program keretében csütörtökön összesen 229 Vodafone Tab Speed LTE táblagép érkezett a nagykátai, tápióbicskei, szentmártonkátai és galgamácsai általános iskolák számára. A következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.</p>  <p><strong>

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében csütörtökön összesen 229 Vodafone Tab Speed LTE táblagép érkezett a nagykátai, tápióbicskei, szentmártonkátai és galgamácsai általános iskolák számára. A következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

 

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében csütörtökön összesen 229 Vodafone Tab Speed LTE táblagép érkezett a nagykátai, tápióbicskei, szentmártonkátai és galgamácsai általános iskolák számára. A következő néhány hét során a vállalat országszerte 20 iskolába juttat majd el 1200 darab táblagépet, díjmentesen biztosítja az eszközök oktatási célú használatához szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, valamint finanszírozza a gyermekek és az érintett pedagógusok internetbiztonsági oktatását.

 

 „A 21. századi iskolákban egyre fontosabb szerephez jutnak az infokommunikációs eszközök, illetve a biztonságos internet használat elsajátítása. Bár mára sok gyermek akár otthon is hozzáfér a világhálóhoz, többségük mégsem képes arra, hogy a tanulás során éljen az internet által biztosított lehetőségekkel. Nehéz ugyanis célirányosan válogatni az elképesztő méretű információhalmazból, s még nehezebb megfelelően rendszerezni az ismereteket."- mondta Simonné Bozsik Anikó, a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola igazgatónője. „Hiszek abban, hogy a Program segítségével nem csupán a helyes használatra taníthatjuk meg a gyermekeket, de jelentősen megnő a motiváció is, hiszen digitális eszközökkel a tanulás egyben élménnyé is válik."- tette hozzá.

 

„A gyermekek lelkesedése és aktivitása jelentősen nő, ha az órai munka során a tankönyvek és munkafüzetek mellett táblagépeket is használunk. Nem csoda, hisz velünk ellentétben ők már beleszülettek a technológia világába, így magabiztosan mozognak a digitális közegben. Pedagógusi hivatásom eddigi legkomolyabb és egyben legizgalmasabb kihívása a természettudományok hagyományos oktatásának ötvözése a modern eszközök használatával. Köszönjük a Vodafone-nak a lehetőséget, hogy a tabletek segítségével még szélesebb és színesebb tudást biztosíthatunk tanulóink számára!" – mondta Kovács Zsolt, a Galgamácsai Fekete István Általános Iskola igazgatója.

A Vodafone által elindított, az ország 20 iskolájában mintegy 4700 gyerek oktatását és több mint 500 pedagógus munkáját támogató Vodafone Digitális Iskola Program legfőbb célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése, és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Program megvalósításában az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon működtető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány, illetve szakmai partnerként az Együttható Egyesület is szerepet vállalt.

A Programban résztvevő iskolák közös jellemzője a rendkívüli nyitottság és a befogadó szellem, így nem véletlen, hogy a tanulók között igen nagy arányban találhatunk hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeket. A tanulók és a pedagógusok digitális kompetenciáinak fejlesztése mellett az eltérő igényű és eltérő szociális háttérrel rendelkező gyerekek együttnevelése, illetve a tanulmányi eredmények javulása is fontos cél, ebben nyújt segítséget a Stanford Egyetem által kifejlesztett Komplex Instrukciós Program. A Program célja, hogy a tanárok egy olyan, csoportmunka-szervezésen alapuló oktatási módszert sajátítsanak el, amely nem csupán a tudásszint emelkedését, de a folyamatos sikerélményt is biztosítja a gyermekek számára. A KIP módszert jelenleg 12 iskolában – köztük a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskolában, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskolában, a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskolában illetve a Galgamácsai Fekete István Általános Iskolában is – alkalmazzák, ám a Vodafone Digitális Iskola Program keretében további nyolc magyarországi oktatási intézményben is bevezetésre kerül. A pedagógusok képzését szintén a Vodafone Magyarország Alapítvány finanszírozza.

„Iskolánkba számos hátrányos helyzetű, rossz szociális körülmények között élő, illetve beilleszkedési és tanulási nehézséggel küzdő gyermek jár. Az utóbbi években egyre nehezebbé vált gondoskodni a gyermekek integrációjáról, így a korábbi módszerek már nem voltak célra vezetőek. Rádöbbentünk arra, hogy módszertani megújulásra, és modern eszközökre van szükségünk ahhoz, hogy megvalósíthassuk nevelési-oktatási célkitűzéseinket. Elsősorban ez az oka annak, hogy csatlakoztunk a KIP programhoz, és ezért örülünk, hogy a Vodafone jóvoltából iskolánkban megteremtődtek a minőségi digitális oktatás feltételei. – mondta Juhász Árpádné, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola igazgatónője.

 

„Diákjaink nagy részének szociokulturális helyzete nem teszi lehetővé az otthoni tanulást, a  tanulási problémával küzdő gyermekek számára pedig egyszerre több oldalról, más-más formában kell eljuttatnunk az információt. A hagyományos osztálymunka minderre sajnos nem alkalmas. Olyan módszert szerettünk volna alkalmazni, amelynek segítségével a diákok a tananyag nagy részét már az iskolában elsajátítják, és ami elősegíti a különböző képességű tanulók együttműködését. A KIP módszer és az iskolánknak adományozott táblagépek mostantól mindezt lehetővé teszik számunkra." – mondta Kármánné Deák Ágnes, a nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola igazgatója.

 

Vállalatunk törekszik arra, hogy a Vodafone Digitális Iskola Program segítségével olyan tudást és eszközöket biztosítson, amelyek élménnyé teszik a tanulást. Az anyagi támogatás mellett aktív szerepet vállalunk a Program lebonyolításában is, a kollégáinkból álló Vodafone Önkéntes Közösség munkájának bevonásával. Hiszünk abban, hogy hosszabb távon a kompetenciamérések segítségével egyértelműen láthatóvá válik majd a Program pozitív hatása"mondta Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója.

A nagykátai Mátray Gábor Általános Iskola 367 tanulója nevében Kármánné Deák Ágnes igazgató, a Tápióbicskei Földváry Károly Általános Iskola 224 tanulója nevében Juhász Árpádné igazgató, a szentmártonkátai Székely József Református Általános Iskola 169 tanulója nevében Simonné Bozsik Anikó, míg a Galgamácsai Fekete István Általános Iskola 106 tanulója nevében Kovács Zsolt igazgató vette át a táblagépeket a rendezvényen. Az eseményen a diákok mellett Dorner Gábor, Nagykáta polgármestere, Kanyó Sándor, Tápióbicske polgármestere, Fodor Zoltán, Szentmártonkáta polgármestere, illetve Ecker Tamás, Galgamácsa polgármestere is részt vett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.