Jonathan Duhamel,Jonathan Duhamel,

Jonathan Duhamel, a PokerStars játékosa megnyerte a World Series of Poker döntőjét, így ő lett a 2010-es WSOP legnagyobb versenyének bajnoka, valamint ő az első kanadai, aki WSOP főversenyt nyert.

 Jonathan Duhamel,Jonathan Duhamel,

Jonathan Duhamel, a PokerStars játékosa megnyerte a World Series of Poker döntőjét, így ő lett a 2010-es WSOP legnagyobb versenyének bajnoka, valamint ő az első kanadai, aki WSOP főversenyt nyert.

Jonathan a headsup előtt már hatszoros zsetonelőnyt élvezett ellenfelével szemben, így hihetetlenül gyorsan, kevesebb, mint 50 leosztás alatt megszerezte a címet és az azzal járó karkötőt. "Az álmom vált valóra" mondta.A 23 éves játékos keményen „edzett" azért, hogy megszerezhesse a címet és ez kifizetődőnek bizonyult, most otthon igazi nemzeti hős lett belőle.

A szintén kanadai származású Daniel Negreanu, aki számtalan nagyszerű eredményt könyvelhetett el eddig, de WSOP főeseményt még nem nyert, egyelőre így koronázatlan király marad, fiatal honfitársa ugyanis beelőzött. Az agresszív játékáról, és remek stratégiájáról ismert pókeres közgazdász hallgató, és óriási hokirajongó. Eredményét a pókervilág egy személyként üdvözölte, hiszen a világbajnokságon, melyen számos ország fiai és lányai vesznek részt évente, csak egy bajnok lehet. Minden nagyobb kanadai sajtóorgánum főoldalon hozta le a hírt, melynek köszönhetően szülővárosát Boucherville-t is különleges figyelem övezi. "Megvolt a lehetőségem arra, hogy szülővárosom felhelyezzem a pókervilág térképére, és mivel mindent megtettem ezért, örülök, hogy végül sikerült." – mondta.

Azok, akik végig figyelték az eseményeket tudták, hogy a kanadai sima győzelmet arat majd, köszönhetően hatalmas zsetonmennyiségének. Bár Racenernek volt pár jó húzása a headsup alatt, Duhamel nem ijedt meg, az amerikai minden duplázását „kamatostul vette vissza", mindig csak kétféle lehetőséget adva ellenfelének, így annak zsetonjai folyamatosan fogyatkoztak meg. Amikor a nagy vak 1,6 millió dollárra ugrott fel, Racenernek már alig tizenötmilliónyi zsetonja volt, így el kellett gondolkoznia azon, hogy hogyan tovább. Végül Racener hívott és ez lett a veszte. Pár perccel később Duhamel személyében avatták fel a 2010-es bajnokot, aki így bevonult a pókertörténelembe.

"Ez a legcsodálatosabb dolog az életemben" mondta, "ez a cím nagyon sokat jelent nekem, egyszerűen hihetetlen hogy az enyém lett." Ezen az estén Duhamel elért mindent, amire vágyott, hiszen ő lett a bajnok, „A bajnok".

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük