2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

24 órán át nyújt biztonságot a távfelügyelet

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/97009"><img class="image image-preview" src="/files/images/g4S%20(2).preview.jpg" border="0" width="475" height="318" /></a></span>Akár mobiltelefonon keresztül vigyázhatunk értékeinkre. A korai sötétedéssel sokszor biztonságérzetünk is csökken és bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség még mindig a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Egy jó rács, vagy riasztó azonban sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.<strong>UPDATED: 2015-12-19 03:32:45</strong><br /><p> 

Akár mobiltelefonon keresztül vigyázhatunk értékeinkre. A korai sötétedéssel sokszor biztonságérzetünk is csökken és bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség még mindig a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Egy jó rács, vagy riasztó azonban sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.UPDATED: 2015-12-19 03:32:45

 

Akár mobiltelefonon keresztül vigyázhatunk értékeinkre. A korai sötétedéssel sokszor biztonságérzetünk is csökken és bár összességében kevesebb a vagyon elleni bűncselekmények száma Magyarországon, a rendőrség még mindig a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Egy jó rács, vagy riasztó azonban sokszor kevésnek bizonyul, a szakemberek a távfelügyeletben látják a magasabb biztonságunk kulcsát.UPDATED: 2015-12-19 03:32:45

 

A BRFK 2014-es beszámolója szerint tavaly 15 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a fővárosban, mégis, az ünnepek közeledtével, amikor hamarabb sötétedik, megnövekszik a betörések száma. Ugyancsak több vagyon elleni bűncselekményt követnek el ebben az időszakban az üresen álló nyaralók, vidéki házak ellen.

 

„Aki sokat, vagy éppen kiszámítható rendszerességgel nincs otthon, annak mindenképp érdemes riasztót felszereltetnie, családi ház esetén pedig kamerákkal is kiegészíteni mindezt. Ehhez lehet csatlakoztatni a távfelügyeletet, amely nagy előnye, hogy riasztás esetén a nap 24 órájában maximum 15 percen belül kiérkeznek az otthonunkhoz a járőrök – javasolja Nonn György, a G4S biztonságtechnikai cég betörésvédelmi szakértője.

 

A szakemberek szerint érdemes távfelügyeletben gondolkodni, ha a környékünkön gyakoriak, vagy az utóbbi időben váltak gyakorivá a betörések; ha az utca kihalt napközben, vagy éppen eldugott helyen lakunk. A távfelügyelet akkor is bevethető, ha idős családtagok vannak otthon, akik nehezebben érzékelik a veszélyt, vagy cselekednek kritikus helyzetben.

 

„Ha a rendszer illegális behatolást érzékel, akkor a diszpécser azonnal járőrt indít a helyszínre, majd értesíti a korábban meghatározott személyeket. Érdemes olyan szolgáltatót választani, amelyik rövid időt vállal a helyszíni kiérkezésre, például maximum 15 percet, illetve érdemes olyan biztonságtechnikai partnert választani, amelyik az esetleges téves riasztásért nem számol fel plusz összeget" – teszi hozzá Nonn György.

 

Sokan azt gondolják, az ilyen szolgáltatásokat csak a tehetősek engedhetik meg maguknak, pedig akár egy internet előfizetés áráért biztonságban tudhatja bárki otthonát.

 

Így válasszunk távfelügyeletet!

  • Versenyeztessük az egyes biztonságtechnikai cégeket, kérjünk be több helyről ajánlatot!
  • Ellenőrizzük a választandó cég megbízhatóságát, referenciáit, lehetőség szerint olyan stabil szolgáltató mellé tegyük le a voksunkat, amelyik régóta van a piacon, nevéhez nem köthetők botrányok, stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, sok embert foglalkoztat.
  • Válasszon olyan társaságot, amely kár esetén magas felelősségbiztosítással rendelkezik.
  • Olvassuk el az internetes oldalaik hozzászólásait, hogy mennyire elégedettek az ügyfelek, de nyugodtan tegyünk fel mi is kérdéseket közösségi oldalaikon.
  • Döntés előtt mérlegeljük, hogy riasztás esetén mennyi idő alatt érnek ki a helyszínre, és miként viszonyulnak a téves riasztásokhoz.

  tavfelugyelet.g4s.hu

http://www.g4s.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.