2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3, 2, 1….kilövés! Elkezdődött az IPv6 nemzetközi bevezetése!

3 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><p><span class="inline inline-left"><a href="/node/61605"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/World-IPv6-Launch-Day-Is-Only-a-Day-Away.thumbnail.png" border="0" width="98" height="100" /></a></span>Elkezdődött az új internetprotokoll, az IPv6 nemzetközi bevezetése. Több mint <a href="http://www.worldipv6launch.org/participants/?q=1"><u>2500 webhely-üzemeltető</u></a>, <a href="http://www.worldipv6launch.org/participants/?q=2"><u>50 hálózat-üzemeltető</u></a>, és számos <a href="http://www.worldipv6launch.org/participants/?q=3"><u>otthoni hálózati beszállító</u></a> hivatalos részvételével minden idők legjelentősebb összehangolt kezdeményezése indult útjára az iparág IPv6-ra való átállítása érdekében. A tavalyi <a href="http://blogs.cisco.com/news/world-ipv6-day-a-watershed-moment-towards-a-new-internet-protocol/"><u>Nemzetközi IPv6 Nap</u></a> próbaüzemének sikerére alapozva az <a href="http://www.internetsociety.org/"><u>Internet Society</u></a> az <a href="http://www.worldipv6launch.org/support/"><u>iparági vezetők erőteljes támogatásával</u></a> tavaly januárban úgy döntött, hogy nem csupán újrateszteli az IPv6-ot, hanem <a href="http://blogs.cisco.com/news/launching-a-new-internet-protocol/"><u>véglegesen beüzemeli</u></a>.

world ipv6 launch day is only a day away.thumbnailElkezdődött az új internetprotokoll, az IPv6 nemzetközi bevezetése. Több mint 2500 webhely-üzemeltető, 50 hálózat-üzemeltető, és számos otthoni hálózati beszállító hivatalos részvételével minden idők legjelentősebb összehangolt kezdeményezése indult útjára az iparág IPv6-ra való átállítása érdekében. A tavalyi Nemzetközi IPv6 Nap próbaüzemének sikerére alapozva az Internet Society az iparági vezetők erőteljes támogatásával tavaly januárban úgy döntött, hogy nem csupán újrateszteli az IPv6-ot, hanem véglegesen beüzemeli.

world ipv6 launch day is only a day away.thumbnailElkezdődött az új internetprotokoll, az IPv6 nemzetközi bevezetése. Több mint 2500 webhely-üzemeltető, 50 hálózat-üzemeltető, és számos otthoni hálózati beszállító hivatalos részvételével minden idők legjelentősebb összehangolt kezdeményezése indult útjára az iparág IPv6-ra való átállítása érdekében. A tavalyi Nemzetközi IPv6 Nap próbaüzemének sikerére alapozva az Internet Society az iparági vezetők erőteljes támogatásával tavaly januárban úgy döntött, hogy nem csupán újrateszteli az IPv6-ot, hanem véglegesen beüzemeli.

Egy űrrakéta kilövésére hasonlít ez a pillanat, amikor a világ legkülönbözőbb pontjain élő emberek erőfeszítései egyesülnek, és a közös cél elérése érdekében események egész sorát indítják el. A jelen esetben ez a cél nem kevesebb, mint az emberiség által valaha megalkotott legnagyobb működő rendszer áthelyezése egy olyan új alapra, amely lehetővé teszi, hogy az internet valóban olyan csillagászati mértékben növekedjen, ahogyan azt a világ elvárja.

A Cisco már készült erre egy ideje, most pedig büszke rá, hogy részese lehet az IPv6 nemzetközi bevezetésének. Az IPv6-ot a Cisco mostanra véglegesen engedélyezte a www.cisco.com webhelyen, E-sorozatú otthoni útválasztóin pedig alapértelmezett beállítássá tette. Ugyancsak mi rendelkezünk minden iparági szállító közül az IPv6-ra hitelesített termékek legnagyobb választékával, szolgáltatói megoldásainkat pedig világszerte alkalmazzák a hálózatüzemeltetők. Emellett folyamatosan vezetjük be az IPv6-ot saját vállalati hálózatunkban, valamint tovább dolgozunk ügyfeleinkkel, a Cisco Services üzletággal és a fejlesztőkkel azon, hogy a kivitelezés e kritikus fázisában minden felmerülő problémát gyorsan és hatékonyan megoldhassunk.

Ugyanakkor – bár ez egy óriási lépés az internet számára – még mindig sokat kell tenni azért, hogy megszabaduljunk az IPv4-függőségtől, és teljes egészében kihasználjuk az IPv6-ban rejlő lehetőségeket. Jóllehet az internetes forgalom nagyobb részét bonyolító webhelyek már jelenleg is az IPv6 protokollt használják, és az internethez kapcsolódó berendezések többségén alapértelmezés szerint engedélyezett az IPv6, e kettő összekapcsolásához azonban további időre van szükség, vagyis még el kell jutnunk arra a pontra, ahol elhagyhatjuk az első fázisú IPv4-hajtóműveket, hogy további magasságokba emelkedjünk. A kilövőállást azonban már magunk mögött hagytuk és olyan röppályára álltunk, amely az IPv6 széleskörű bevezetése révén egyértelműen a hálózati iparág jelentős és fenntartható növekedése felé tart.

Szeretnénk gratulálni mindazoknak, akik segédkeztek az indulásban! Hitüknek, odaadásuknak és kemény munkájuknak köszönhetően az IPv6 a laboratóriumból kilépett a főáramba.

Megszületett az új internetprotokoll.

 

image10 54.thumbnailMark Townsley | 2012. június 6.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.