3 az 1-ben ajánlatom most piknik, zene és zene mégpedig; piknik este bringával a Néprajzi Múzeumban és a Millenárison, aztán zenés est Csákányi Eszterrel a Spinozában és végül Soulbreakers és The Doors Memorial koncert a RoHAM Bárban. Jó szórakozást! 

3 az 1-ben ajánlatom most piknik, zene és zene mégpedig; piknik este bringával a Néprajzi Múzeumban és a Millenárison, aztán zenés est Csákányi Eszterrel a Spinozában és végül Soulbreakers és The Doors Memorial koncert a RoHAM Bárban. Jó szórakozást! 

2014. április 26-án, szombaton 20 órától a Budapesti Fesztiválzenekar, a Néprajzi Múzeum és a Hungarian Cycle Chic rendhagyó esti programot szervez a Néprajzi Múzeumban, 22 órától pedig a Millenárison!

Barokk bringások, szevasztok!

Kiállítás, koncert, fotózás és piknik egy este a Néprajzi Múzeumban és a Millenárison – gyertek és bringázzatok velünk a barokkba.

Bringák, bringások, barokk zene és barokk maskarák várnak mindenkit, aki április 26-án, szombaton este csatlakozik a Budapesti Fesztiválzenekar, a Néprajzi Múzeum és a Hungarian Cycle Chic rendhagyó, két helyszínes Bringázz a barokkba! elnevezésű programjához.

8 órától várunk mindenkit a Néprajzi Múzeumba, ahol a most nyílt Bicikliváros című, a városi kerékpáros kultúrát bemutató kiállításban tárlatvezetést tartunk László Jánossal, a Magyar Kerékpáros Klub elnökével.

9 órától a Hungarian Cycle Chic piknikkel egybekötött barokk jelmezes fotózása következik az éjszakai múzeumban. 10 órától biciklivel lehet bevenni a Millenárist, ahol kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Midnight Music koncertje, a barokk jegyében. Biciklivel érkezőknek a Budapesti Fesztiválzenekar 30%-os kedvezményt biztosít a jegyárakból, a Néprajzi Múzeum pedig egységesen 500 forintos kedvezményes beugróval vár mindenkit!

http://www.neprajz.hu/

 

2014. április 30-án az Orlai Produkciós Iroda bemutatja Csákányi Eszter "Akit az istenek szerettek" című zenés estjét a Spinoza Színházban. Az est központi témái a hölgyek, akiket dalokon keresztül kíván öniróniával és humorra bemutatni Csákányi Eszter.

Csákányi Eszter a színpadon: Akit az istenek szerettek – élő koncert.

Az Orlai Produkciós Iroda nem először nyúl a koncertelőadás formájához. Vári Éva "Edith Piaf" zenés estje, vagy Kulka János "Ez a hely!" előadása több éve, sikeresen megtöltik a Belvárosi Színházat. Idén március 31-én hatalmas sikerrel mutatták be a "Micsoda útjaink" című Cseh Tamás-estet, szintén a Belvárosi Színházban.

Csákányi Eszter zenés estje a Spinoza Színházban kerül színpadra, ahol ősz óta teltházas előadásokkal fut Vári Éva Rose című előadása.

Akit az istenek szeretnek előadás témája örök: nők – végletes lelkiállapotban.

Nők, akik alárendelik magukat a férfinak, akik hiába várakoznak a megbeszélt randevún, akik kiszellőztetik a lakásból a magányt és akik mégis mindig életben maradnak. Ahogy Csákányi Eszter fogalmaz: "Magamról és a női lélek megannyi arcáról mesélek ebben az estben".

Bemutató: 2014. április 30. 19 óra, Spinoza Színház

Következő előadás: 2014. május 12. 19 óra

1074 Budapest, Dob u. 15.

http://www.spinozahaz.hu/

 

Soulbreakers és The Doors Memorial koncert.

Április 30-án, 21 órától a RoHAM Bár színpadán (volt Metro Klub, VII., Dohány u. 22-24.) folytatja koncertsorozatát a Soulbreakers együttes (az együttesről lásd: http://euroastra.hu/node/78058) és új énekesnője Pleszkán Écska, mely februári koncertjén robbant be az ország klasszikus rock zenét játszó zenekarainak élvonalába. Nem csak a hangzásviláguk, de látványviláguk is új, egyedi színt visznek a zenei palettába, kiemelkedve a klubzenekarok sokaságából.

Ezen az estén a sokak által szeretett '70-es évek hippi korszakának zenei hangzásvilágát a XXI. század köntösébe bújtatva mutatják be. Hozzájuk társul a The Doors Memorial, az Amerikából hazatért Szécsi Rafival, aki a '90-es évek kultikus figurája volt a Jim Morrison rajongók számára. Az ő interpretálásukban úgy szólalnak meg a klasszikus és a kevésbé ismert szerzemények, ahogy szerintük ma játszaná azokat a nagy példakép.

A dupla koncertre belépő a helyszínen váltható 1000 Ft-ért.

https://www.youtube.com/watch?v=vXV5KC3VUlU

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük