2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

8 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57918"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/h_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="55" /></a></span>3 az 1-ben és benne elsőként a Garden Étterem Színház vasárnapi programjait, majd a 19. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást ajánlanám. Harmadikként egy rövid hír, a Szegedi Téltemetés elmaradásáról. </p> <p> 

h 3.thumbnail3 az 1-ben és benne elsőként a Garden Étterem Színház vasárnapi programjait, majd a 19. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást ajánlanám. Harmadikként egy rövid hír, a Szegedi Téltemetés elmaradásáról.

 

h 3.thumbnail3 az 1-ben és benne elsőként a Garden Étterem Színház vasárnapi programjait, majd a 19. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást ajánlanám. Harmadikként egy rövid hír, a Szegedi Téltemetés elmaradásáról.

 

A Városmajori Garden Étterem Színház 2012. február 12-én három programmal várja vendégeit. Délelőtt bábozás, utána pályázat eredményhirdetés és zárásként a No.3 teadélután Karinthyval.

2012. február 12. (vasárnap) 10:30-kor:

FabókMancsi Bábszínháza: A székely menyecske és az ördög – népmese bábokkal, 4 éves kortól. Az előadás 40 perc, utána feldolgozó kézműves foglalkozás.

Az ESZME és a FabókMancsi Bábszínháza közös produkciója.

„Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár… Mesénk fonalát ördög szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt megláthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat!

Játékunkat, negyven percben, szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk!"

Bábos mesemondó: Fabók Mariann

Díszlet: Mátravölgyi Ákos

Bábok: Lellei János

Zene: Ács Gyula.

FabókMancsi Székely menyecske és az ördög című bábelőadását követően kerül sor az

"Ön kitalálja, mi megfőzzük!" pályázat eredményhirdetésére.
A nyertest vendégül látják a matiné-előadást követő svédasztalos ebédre, a győztes menüt pedig az aznapi Sunday brunch kínálatában bárki megkóstolhatja – színházjeggyel jelentős kedvezménnyel.

Utazás Karinthy körül No.3

Újságírói etika, filozófia és humor – Karinthy Frigyes szemüvegén át.

2012. február 12-én kerül sor az Utazás Karinthy körül című irodalmi teadélután-sorozat harmadik eseményére a Városmajori Garden Étterem Színházban. A művészetekkel fűszerezett beszélgetés témája ezúttal Karinthy és az újságírás.

A Szabad Tér Színház és a Kossuth Kiadó közös rendezvényének középpontjában az író személye és egyéni műfajai állnak: az író, publicista, novellista, esszéíró, költő, drámaíró, színpadi szerző, viccgyártó, humorista, az anekdotázó és a halandzsa nyelv megteremtője.

A kiadó frissen megjelenő Karinthy Frigyes-sorozatának köteteiből Fráter Zoltán irodalomtörténész állította össze a programot, amelynek hat eseménye egy-egy témát jár körbe. A beszélgetőtársak ismert közéleti személyiségek, a témában jártas szakemberek és művészek. Minden alkalommal neves színészek adnak elő részleteket a művekből és népszerű fiatal jazz-zenészek muzsikálnak.

A február 12-én, 17 órakor kezdődő harmadik teadélután témája Karinthy Frigyes és az újságírás, a szerkesztő-házigazda vendége Murányi Gábor újságíró és Őze Áron, zenél Kardos Dániel (gitár) és Vázsonyi János (Szaxofon).

A nézőket minden alkalommal „Delic-Art"meglepetések és ajándékok várják:

– a jegyár tartalmaz egy welcome teát

– alkalmanként 10 db ajándékcsomag kerül kisorsolásra, amely a Kossuth Kiadó Karinthy -Frigyes-sorozatának első három kötetét tartalmazza

– a teljes Karinthy Frigyes-sorozatra és a kiadó más sorozataira vonatkozó kedvezményes rendelési lehetőség

– alkalmanként 10 db Budapesti Nyári Fesztivál kedvezménykártya kerül kisorsolásra

A jeggyel rendelkező nézők számára kedvezményes vacsoralehetőség a Garden Étterem jóvoltából.

Jegyárak: 1200 Ft, diák- és nyugdíjas kedvezménnyel 600 Ft.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu, személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.) és a helyszínen.

Ajánlott asztalfoglalás és jegyrendelés telefonon: 06 1 /301-0147

www.szabadter.hu/gardenszinhaz

Garden café & lounge
1122 Budapest, Városmajor, Szamos utca 2/B
A Városmajori Szabadtéri Színpad bejáratánál, az utat a parkban zöld lufik jelzik.

 

Jövő héten FeHoVa!

Az idén február 16-19. között rendezi a HUNGEXPO 19. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást. A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A, D, F  és G pavilonjaiban zajlanak az események. A kiállítást Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitja meg. 

Közel kétszáz kiállító, négy nap és rengeteg érdekes program várja a HUNGEXPO-n jövő csütörtöktől a szakembereket és az érdeklődő közönséget. A FeHoVa elmaradhatatlan eseményei mellé, amilyen például a nemzetközi szarvasbőgést imitáló verseny, a trófeakiállítások, a solymász és vadászkutyás bemutatók, ebben az évben is újdonságok csatlakoznak. 

Tavaly először Európa legnagyobb mobil akváriumát is megcsodálhatta a közönség, s a portugál csapat ebben az évben is meghívást kapott a rendezvényre. A magyar halállomány egyedei úszkálnak majd a 22 ezer literes akváriumban, s szakavatott előadók mondják el, és az akvárium segítségével látványosan mutatják be hogyan is lehet kifogni a halakat  a vízből.

Hatalmas érdeklődésre számíthat az Észak-Amerika vadvilágát és Magyarország megyéinek büszkeségeit, 100 magyar nagyvadat bemutató trófeakiállítás, valamint a Világ Szarvasai gyűjtemény harminc példányát felvonultató trófea bemutató. 

A kiállítások anyagát a CIC Nemzetközi Vadvédelmi Tanács közbenjárásával, a Nimród Vadászújság, valamint a megyei vadászkamarák és vadászszövetségek segítségével gyűjtötték össze a szakemberek. 

A sport és lövészet szereplése a FeHoVa legutóbbi újdonságai közé tartozik. Az Eleven Open nemzetközi íjász verseny résztvevőinek szurkolhat a kiállítás közönsége, de lesz airsoft verseny, koronglövészeti és lézeres fegyverbemutató is. 

A vadászok színpadán természetfilmek és élménybeszámolók, a szabadban kutyás versenyek várják a közönséget. A horgászok színpadán olyan szakmai hírességek is fellépnek, mint Döme Gábor, Walter Tamás, vagy a külföldiek közül Ardi Walterkamp, Ross Honey. 

A kiállításhoz ebben az évben I. FeHoVa Winter Dog Show elnevezéssel CAC és CACIB minősítésű, nagyszabású nemzetközi kutyakiállítás is kapcsolódik. 

A látogatóknak akció:

A horgász egyesületek és vadásztársaságok tagjai csoportos kedvezményes belépőt válthatnak a kiállításra, amennyiben kitöltik a honlapon található kupont, és azzal érkeznek a kiállításra. 

A Hungary Card-dal rendelkező látogatók a kártya felmutatásával kedvezményes jegyet tudnak vásárolni a kiállításra. A belépőjegy több kiállítónál is levásárolható lesz, ezekről helyben és az interneten is tájékoztatást találhatnak az érdeklődők.

A vidékről érkezők a Volánbusz járatain 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe. A 2012 évi FeHoVa a nagyközönségnek is rengeteg élményt ígér, a szakmának pedig kihagyhatatlan esemény lesz. 

www.fehova.hu

 

Szegeden sajnos elmarad a Téltemetés. A télbanya zenés felvonulása és a telet megszemélyesítő szalmabáb elégetése a többi színes kísérő-rendezvénnyel együtt elmarad.

Kémeri Attila művészeti vezető szavait idézném:

„Tisztelt Fesztiválbarátaink!
Sajnálattal tesszük közzé, hogy 2012. évi Szegedi Téltemetés elmarad.
Összegeztük a várható kiadásokat (közterület használati díj, installáció telepítés, infrastruktúra, őrzés-védelem, kísérőprogramok) és azokat összevetettük a várható bevétellel. Kiadásaink olyan mértékben haladják meg az összbevételt, amit nem tudunk vállalni.
Nagyon sajnáljuk, hogy az év első szegedi szabadlevegős fesztiválja nem jön össze. Mi, az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok stábja, sok munkát, fektettünk az idei téltemetésbe, s legalább olyan szomorúak vagyunk, mint Önök. A szervező, előkészítő munka 99 százalékig befejeződött, minden megállapodásunkat vissza kell mondanunk.
Megértésükre azért is számítunk, mert a Szegedi Téltemetés, mely csakúgy, mint más rendezvényeink, minden programja ingyenes volt, s  már a korábbi években is többnyire veszteséggel zárult számunkra. Megtartásához presztízs okokból ragaszkodtunk, s ezeket a veszteségeket némileg kompenzálták azok a fesztiválok, amelyek nyereséget hoztak.
Úgy gondoljuk, hogy ingyenes szabad téri programjainkkal több mint tíz éve erősítjük a város fesztiváljellegét, olyan igényes, ám az utca emberének is tetsző produkciókat mutattunk meg a közönségnek, melyekkel a közönség nagy része egyébként  nem találkozott volna.
Nem csak önmagunkkal, hanem beszállítóinkkal és közönségünkkel szemben is felelőtlen lépés lenne egy több mint kockázatos fesztivált bevállalni. Egyéb itthoni rendezvényeink – a Szegedi Hídivásár, a Dóm Téri Advent – érdekében is döntöttünk így.
A legközelebbi itthoni rendezvényünk, a Szegedi Hídivásár biztos lábakon áll. Szeged Napján, a több mint egy hetes eseménysorozat leglátványosabb két napján,  ingyenes kulturális és családi programokkal várjuk el oda Szeged város lakóit és vendégeit.
Megértő figyelmüket megköszönve, az Ördögszekér Vásárok és Fesztiválok csapata nevében."

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.