2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79695"><img class="image image-_original" src="/files/images/h%C3%A1rom%20(1).jpg" border="0" width="496" height="232" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom kiállítás, zene és fesztivál, mégpedig spanyol művészek a LATARKA Galériában, aztán sör, kolbász és Team Rock Band a Sörsátorban valamint hamarosan Keresztény Színházi Fesztivál kereszt avatással.   <p><strong>

h%c3%a1rom%20(1)3 az 1-ben ajánlatom kiállítás, zene és fesztivál, mégpedig spanyol művészek a LATARKA Galériában, aztán sör, kolbász és Team Rock Band a Sörsátorban valamint hamarosan Keresztény Színházi Fesztivál kereszt avatással.  

h%c3%a1rom%20(1)3 az 1-ben ajánlatom kiállítás, zene és fesztivál, mégpedig spanyol művészek a LATARKA Galériában, aztán sör, kolbász és Team Rock Band a Sörsátorban valamint hamarosan Keresztény Színházi Fesztivál kereszt avatással.  

2014. április 29: Barcelonai képzőművészek a Latarkában!
A sok kiváló magyar és lengyel művész után most nemzetközi kiállítás egy kis vérpezsdítés következik a Latarkában: 100% déli termés érkezik, egyenes Barcelonából. A Buda-lona elnevezésű csoportos kiállításon hat fiatal, Barcelonában alkotó művész mutatkozik be. 
Barcelona az artfactoryk városa.

A műfajokra specializálódott közösségi alkotóműhelyekbe 20-30 művész kap teret az alkotásra. Sok köztük a spanyol és katalán, de rengeteg nemzetközi művész is csatlakozik ezekhez a közösségekhez. A kiállítás kurátora, Bánki Ákos, idegenlégiósként egy ilyen artfactoryben találkozott azzal a hat művésszel, akik most a Latarka Galériában először mutatkoznak be Magyarországon. Valamennyien pályájuk elején álló kiváló művészek, akik nagy izgalommal készülnek a magyar közönséggel való találkozásra. 
Kiállító művészek:
Tomas Benedit, Agustín Eyssartier, Veronica Cantero Yanez, Eulàlia Naveira, Georgina Konstandakopoulos, Yvapurü Samaniego Bonnin.
Kurátor: Bánki Ákos

Megnyitó: 2014. április 29. kedd 19 óra
A kiállítás megtekinthető 2014. 04.29.-05.13.
Latarka Galéria – Lengyel Intézet

Budapest, Andrássy út 32.

http://latarkagaleria.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/pages/LATARKA/154833964720440

 

2014. március 29: Sör, kolbász és rock and roll – vár a Team Rock Band és a Sörsátor!

A Deep Purple, Sanatana, Uriah Heep, valamint rock klasszikus örökzöldek a Városligeti Sörsátorban. Kevés banda képes hitelesen megszólaltatni a hetvenes-nyolcvanas évek nagy rock slágereit. A Team Rock Band biztosan az említett „kisebbséghez" tartozik, hiszen megalakulásuk és folyamatos működésük egybeesik a rock muzsika születésével. Mindemellett kvalitásaikat, a műfaj melletti elkötelezettségüket, kitartásukat több száz koncert, valamint rendkívül sikeres DVD-kiadványuk bizonyítja.

Március idusát sajátságos módon ünnepelte a kiérdemesült egri-felsőtárkányi rock csapat: Budapesten, az Old Buda klubban teltházas közönség előtt csendültek fel a hardrock legcsillogóbb gyöngyszemei a Team Rock Band interpretálásban. A buli frenetikus sikere és hangulata szülte a gondolatot, hogy Budapesten ismételjen az ötösfogat.

Március 29-én, kedden a Városligeti Sörsátor színpadán este 7 órától újra a Team Rock Band zenészei ontják majd a rock and rollt. A közel háromórás dzsemborin megszólalnak majd a Deep Purple, a Uraiah Heep, a Santana, a Led Zeppelin és más klasszikusok úgy, ahogy a fiúk egyénisége diktálja. Emellett persze az eredeti verzióhoz hűségesen. S, mindez megfűszerezve egy nagylemeznyi saját nótával, köztük az Emberi szóval című rockhimnusszal, amelynek szövegét Horváth Attila már a Taurus idejében megírta. Az új dallam viszont – miután az eredetinek nyoma tűnt – csak 2005-ben készült el. Persze a Team zenekar jóvoltából. Az időjósok kellemes kora nyári időjárást jövendölnek, a rendezvény 22 órakor befejeződik, így a másnap munkába sietők akár ki is aludhatják a kedd este „fáradalmait". És a legfontosabbról se feledkezzünk meg! Pár korsó – köztük hazai! – jófajta sör mellett zenész és közönsége egyaránt kiélheti „bűnös" szenvedélyét.

Emellett finom ízek várják a gasztronómia rajongóit.

2014. március 29. 19:00

Városligeti Sörsátor

1146 Budapest, Városligeti krt. 1.

http://www.sorsator.com/

 

2014. május 16-án indul a Keresztény Színházi Fesztivál.

A Keresztény Színházi Fesztivál első napján avatják fel Nagy Kristóf szobrászművész műalkotását, a Dörner Györgynek ajándékozott keresztet.

Keresztet állíttat Magyarország első Keresztény Színházi Fesztiválja alkalmából az Újszínház direktora, Dörner György, azzal a céllal is, hogy minden évben megemlékezzenek a legelső rendezvényről. Nagy Kristóf fafaragó művész mementóként szolgáló, fából készült műalkotását az esemény nyitónapján, május 16-án avatják fel a színházban.

A fesztivál előkészületei már hónapok óta zajlanak, (lásd: http://euroastra.hu/node/78695)

és a fakereszten is most végzi az utolsó simításokat szobrászművész, aki már a '70-es évek óta ismeri a teátrum igazgatóját, s nem először működnek együtt.

 „Nagy Kristóffal ismeretségünk nem új, a Jézusfaragó ember című előadásunkhoz is készített már egy sokkoló Jézus szobrot. Most pedig nagyon örülünk, hogy ő ajándékozza meg színházunkat ezzel a jelentős, mementóként szolgáló kereszttel" – nyilatkozta Dörner György.

A nagyközönség először az esemény nyitónapján találkozhat a műalkotással, amely fontos jelképe az első magyar Keresztény Színházi Fesztiválnak és megtestesíti mindazt, amit a rendezvény képvisel.

„Célunk, hogy az Európában feledésre ítélt kereszténységet, keresztény kultúrát felélesszük a színház és a zene eszközeivel. Bízom benne, hogy az 1 méter 75 cm magas, tölgyfából készült alkotás méltó jelképe lesz a Fesztiválnak, amely egyben az első lépés a hagyományteremtés útján" – tette hozzá az igazgató.

A fakeresztet a programsorozat nyitónapján avatják fel a rendezvény egyik fővédnökével, Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel.

http://www.ujszinhaz.hu/Index.php

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.