2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79941"><img class="image image-_original" src="/files/images/3ari%20(1).jpg" border="0" width="473" height="501" /></a></span>3 az 1-ben ajánlatom ezúttal kezdésnek képzőművészet, mégpedig az Ari S. Kupsus Galéria díjkiosztós kiállítása, aztán  Élő MúzeumCafé a Szépművészetiben és végül A hattyúk tava a TÁNCMESÉK felnőtteknek sorozatban. Jó szórakozást!   <p><strong>

3 az 1-ben ajánlatom ezúttal kezdésnek képzőművészet, mégpedig az Ari S. Kupsus Galéria díjkiosztós kiállítása, aztán  Élő MúzeumCafé a Szépművészetiben és végül A hattyúk tava a TÁNCMESÉK felnőtteknek sorozatban. Jó szórakozást!  

3 az 1-ben ajánlatom ezúttal kezdésnek képzőművészet, mégpedig az Ari S. Kupsus Galéria díjkiosztós kiállítása, aztán  Élő MúzeumCafé a Szépművészetiben és végül A hattyúk tava a TÁNCMESÉK felnőtteknek sorozatban. Jó szórakozást!  

Az Ari S. Kupsus Galériában 2014. május 7-én kerül sor az Ari S. Kupsus Szalon Koncert Társaság ösztöndíjainak átadására, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói kiállításának megnyitóján.

Az Ari Kupsus Galéria 2010. februárban kötött megállapodást a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel, melynek értelmében a galéria az egyetem legígéretesebb negyedéves hallgatóinak 2010-től kezdődően minden májusban kiállítást rendez.

A galériában kiállított műveket a zsűri több mint 300 alkotás közül választotta ki a hallgatók által benyújtott portfoliók alapján.

Az Ari S Kupsus Szalonkoncert Társaság a Liszt Ferenc Zeneakadémia klasszikus zenét tanuló hallgatóinak támogatására irányuló jótékonysági tevékenységét kiterjesztette a Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges diákjainak támogatására. A minden februárban a Zeneakadémia hallgatóinak a Finn Nagykövetségen tartott Szalonkoncert Díjkiosztó Gáláján adományozott ösztöndíjakon túl a Képzőművészeti Egyetem ígéretes festőhallgatóinak tíz képzőművészeti díjat oszt ki a Társasági Műgyűjtő Klubja.

A díjak nyertesei a kiállítás megnyitóján kerülnek bejelentésre.

A kiállítás 2014. május 23-ig tekinthető meg.

2014. május 7. 18:00

Ari S. Kupsus Galéria

Bródy Sándor utca 23/b

http://arikupsusgallery.com/

https://hu-hu.facebook.com/arikupsusgallery

 

2014. május 8-án19 órakor „Élő MúzeumCafé 56." a Szépművészeti Múzeumban:

A megmerevedett tánc – Mozdulatművészet, mozgásábrázolás, képzőművészet címmel.

A tavalyi év végén Mozgás, ritmus, tánc címmel a párizsi Magyar Kulturális Intézetben különleges kiállítás volt látható, amely korabeli fotográfiákkal és a tánc, a mozgás által ihletett alkotásokkal mutatta be a 20. század első felének hazai mozgásművészetét és annak kapcsolatát a képzőművészettel. A kiállításhoz nagyszabású katalógus is készült.

De vajon hogyan lehet egy pillanatba kimerevített képen visszaadni az időben és térben zajló mozgás művészetét, a táncot – erre keresik a választ az esten meghívott vendégeikkel.

A beszélgetés előtt 18:30-tól Lőrinc Katalin táncművész és Lőrincszky Attila nagybőgőművész közös előadását lehet megtekinteni.

A beszélgetés résztvevői:

Vincze Gabriella művészettörténész, a párizsi kiállítás kurátora és a katalógus szerkesztője,

Fuchs Lívia tánctörténész és

Kiss Ferenc műgyűjtő.

A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője vezeti.

Az Élő MúzeumCafé a Szépművészeti Múzeum szokásos csütörtöki Múzeum+ rendezvényének a része, tehát arra belépőjegyet kell váltani, amivel az este 22:00 óráig tartó többi program is látogatható.

A beszélgetést szokás szerint rögzítik, és az a későbbiekben az interneten megtekinthető lesz.

2014. május 8., csütörtök, 19:00

Élő MúzeumCafé 56.

Szépművészeti Múzeum

www.muzeumcafe.hu

http://www.szepmuveszeti.hu/

 

A KRIA ART bemutatja TÁNCMESÉK felnőtteknek – interaktív balettelőadás-sorozat keretében 2014. május 9-én19:30 órakor a Benczúr Ház Dísztermében: A hattyúk tava.

A hattyúk tava című balettel a nézők a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosa, Simon István (lásd: http://euroastra.hu/node/79312) vezetésével ismerkedhetnek meg. A sorozatban várhatóan, a Rómeó és Júlia, a Coppélia, a Csipkerózsika és A diótörő is helyet kap.

„A táncmese jelmezét Fink Evelin divattervező álmodta meg és készítette el. Az elkészült fekete hattyú kosztüm egyszerre volt nőies, erőt sugárzó és mindemellett nagyon figyelemfelkeltő."

Az est vendégei Felméry Lili magántáncosnő és Koháry István balettművész lesznek. A koreográfia tömörített, közérthető és szórakoztató átdolgozását az előadók magyarázatai, anekdoták és kulisszatitkok színesítik. Az előadás utáni fogadás során a vendégek személyesen is találkozhatnak, beszélgethetnek a táncművészekkel, valamint a rendhagyó kiállításon értékes balett-relikviákat csodálhatnak meg.

Jegyek az előadásra és az előadás utáni állófogadásra a balettművészek részvételével, 6000 Ft-ért elővételben kaphatók a helyszínen, vagy az alábbi elérhetőségeken:

www.jegy.hu, www.benczurhaz.hu, info@tancmesek.hu

2014. május 9. 19:30

A hattyúk tava         

Benczúr Ház Díszterem

1068, Budapest, Benczúr utca 27.

www.tancmesek.hu

https://www.facebook.com/Tancmesek

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.