3 az 1-ben ajánlatom ezúttal fiatal ékszertervezők kiállítására hívja Olvasóinkat az Eventuell Galériába, aztán nézzék meg a Flux Galériában Halmi – Horváth István festményeit és végül Cserháti István emlékkoncert Debrecenben. Jó szórakozást!

 

3 az 1-ben ajánlatom ezúttal fiatal ékszertervezők kiállítására hívja Olvasóinkat az Eventuell Galériába, aztán nézzék meg a Flux Galériában Halmi – Horváth István festményeit és végül Cserháti István emlékkoncert Debrecenben. Jó szórakozást!

 

2014.05.13-17. – Találkozások2. Fiatal cseh, lengyel és magyar ötvösök találkozója, kiállítása és prezentációja a MOME Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetemmel együttműködésben az Eventuell Galériában.

A tavalyi kiállításhoz hasonlóan a főszerep ezúttal is a fiatal cseh, lengyel, szlovák és magyar ékszertervezőké. A kiállítók a prágai Képzőművészeti, Építészeti és Design Egyetem, a varsói Képzőművészeti Egyetem, a pozsonyi Képző és Iparművészeti Egyetem, valamint a budapesti MOME Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói.

A találkozó egyik legfontosabb rendezvénye a május 15-i szakmai est előadássorozata, melynek keretében a kiállító tervezők prezentációin keresztül az alkotók munkáival és egyetemeivel ismerkedhetünk. Szintén 15-én este a Góbi Rita Társulat kortárs táncművészei elevenítik meg a kiállító ékszertervezők munkáit.

Programok:

– Kiállítás és találkozó: 2014.05.13-17 között

– Szakmai est: 05.15-én 18:00-tól:

– A kiállító tervezők prezentációi: 18:00-19:30 között,

– Góbi Rita Társulat kortárs táncművészeti előadása: 19:30-tól.

Eventuell Galériában.

Budapest Nyáry Pál u.7.

www.eventuell.hu

www.gobirita.hu

 

Halmi – Horváth István festőművész 17 MÁSODPERC című kiállítása nyílik a Flux Galériában 2014. május 15-én.

„Korai organikus indíttatású műveim az évek folyamán egyre inkább geometrizálódtak, a látványelvű- építészeti alaprajzokat is ábrázoló – monokróm képeim idővel egyre konkrétabbá, színesebbé váltak. Érdeklődésem az additív struktúrák felé irányult, melyben a tárgyszerűség képi felfogása találkozik az általam használt színstruktúrák optikai hatásával. Munkáimban a konkrét festészet tárgyi elemeit ütköztetem a geometrikus festészet optikai jelenségekkel foglalkozó ágának játékosságával. Célom a különböző valóságszintek találkozásának feszített, harmonikus megjelenítése." Halmi – Horváth István

2014. május 15., csütörtök 18 óra

Halmi – Horváth István kiállítása

Megtekinthető: 2014. június 11-ig.

Flux Galéria

Budapest, Paulay Ede utca 44.

http://www.fluxgaleria.com/index.php?lang=en

 

A 2005-ben, súlyos betegség következtében elhunyt Cserháti István – Pityi – idén ünnepelné 60. születésnapját. A „P. Box Alapítvány Cserháti István Emlékére a Magyar Rockzenéért", a Hammer Records és a debreceni P.Box zenekar közös szervezésben kíván tisztelegni a zenekar alapítója, Cserháti István emléke előtt születésének 60. évfordulóján.

2014. május 16-án Debrecenben, a Roncsbárban (4029 Debrecen, Csapó utca 27.) a Pandora's Box lép színpadra, s ezen a napon egyéb programokkal is megemlékeznek a legendás muzsikusról.

A jeles alkalomból Koroknai Árpád énekes valamint Sándor „Günter" József gitáros korábbi, az újjáalakult P. Box előtti zenekara a Szfinx is összeáll néhány szám erejéig. E formációt Cserháti Pityi menedzselte, s rendszeresen fellépett velük vendégként. A P. Box Alapítvány felhívására nagy számban jelentkezett zenekarok közül a StageDoor nevű debreceni formációt érte a megtiszteltetés, hogy a koncertet megnyithatja.

A Cserháti 60 koncert 2014. szeptember 26-án a Club 202-ben (Budapest XI. Fehérvári út 202.) is megrendezésre kerül.

Cserháti Pityi és a debreceni P. Box mindig is megkülönböztetett figyelemmel kísérte a határon túli magyarság sorsát. A zenekar részt vett jótékonysági koncerteken – többek között – a felvidéki Szilicén 2011-ben, de Székelyföldön is többször megfordult. A legendás billentyűs halála előtt írt utolsó szövegéből született a Pangea albumon található Ezer év című dal, amely a magyar történelem sorskérdéseit boncolgatja. A tervek szerint hamarosan megjelenik a történelmi témájú szerzemény akusztikus feldolgozása a 2005-ös Pangea album remasterizált kiadásán.

A zenekar ezúttal egy új kezdeményezés eredményességét kívánja elősegíteni. A felvidéki „A Magyar Megmaradásért Duna és Garam Mente Társulás" fontos feladatának tekinti, hogy nehéz sorsú székely gyermekek részére nyáron egyhetes táboroztatást szervezzen Felvidékre és Budapestre. A tábor célja az ifjabb korosztály – rövid időszakos – kikapcsolódásának biztosítása, lelki erejének megerősítése, valamint székely testvéreink hazaszeretetének példázata.

A kezdeményezésről bővebben: https://www.facebook.com/pages/A-Magyar-Megmarad%C3%A1s%C3%A9rt-Duna-%C3%A9s-Garam-mente/152336908310022

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük