3 az 1-ben ajánlatom helyszíne 1 város, azaz Pécs 3 programja, mégpedig Roma Táncház a Pirogránit udvaron, aztán indul a Vetítések a hold alatt a Zsolnay Negyedben, és végül kiállításon az Elveszett Paradicsom. Jó szórakozást! 

3 az 1-ben ajánlatom helyszíne 1 város, azaz Pécs 3 programja, mégpedig Roma Táncház a Pirogránit udvaron, aztán indul a Vetítések a hold alatt a Zsolnay Negyedben, és végül kiállításon az Elveszett Paradicsom. Jó szórakozást! 

2014. július 2.19.00

Zsolnay Táncházak – nyári táncházsorozat: Roma Táncház

Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar

Garantáltan fergeteges hangulattal várja a mulatni vágyókat a nyári táncházsorozat következő programja, a Roma Táncház!

Közreműködik: Chache Rom Együttes (Pécs)

Táncházvezetők: a Khelipeske Rom táncosai, Bobo György és Varga Tamás

A Khelipeske Rom tánccsoport a Fund Cigány Alapfokú Művészeti Iskola felnőtt tánccsoportjaként alakult 2003-ban. Számtalan itthoni fesztiválon szerepelnek, de volt már több külföldi felkérésük is. Hitvallásuk a cigány hagyományőrzés szeretete, közvetítése. A Chache Rom tagjai szintén a Fund Iskola növendékei közül kerültek ki, igen tehetséges roma fiatalemberek.

Fergeteges táncház mulatságra invitálják a roma zene és tánc kedvelőit!

A program ingyenes!

 

2014. július 3. 21.30

Apolló nyári tábor – Kövéren szép az élet / Gordos

Zsolnay Negyed, Bóbita Bábszínház szabadtéri színpad (Eső esetén a vetítés elmarad!)

A régi szabadtéri mozik utánozhatatlan hangulata újra megelevenedik, ugyanis az Apolló idény nyáron ismét a Zsolnay Negyedben ér földet!

Az Apolló Nyári Tábor – Vetítések a hold alatt programsorozat során kéthetente, csütörtök esténként kizárólag vidám filmeket láthatnak az érdeklődők a szabad ég alatt, a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán. A még tökéletesebb hangulat érdekében a filmeket az előző évekhez hasonlóan idén is eredeti tábori gépekről vetítik.

Az idei első film a Kövéren szép az élet (Gordos) színes, feliratos spanyol vígjáték. A film egy fogyókúrás csoportterápia tagjainak életét, boldogság utáni vágyát mutatja be. A terápián találkozik néhány látszólag hasonló, de közelebbről nézve nagyon is különböző problémával küszködő ember. A csoport vezetője és annak állapotos felesége akár mintapéldája lehetne a tökéletes, egészséges párnak, a néző azonban elbizonytalanodik: ki tudja önerőből megoldani a problémáit? Ki is boldogtalan igazán?

Jegyár: 700 Ft

 

2014. július 5. 17.00 (megnyitó)

Lost Paradise – Elveszett Paradicsom

Kerekes Gábor és Ulu Braun kiállítása

Pécsi Galéria, Széchenyi tér

Az ember alapvetően természetközpontú, de az elmúlt évszázadok és legfőképp az elmúlt évtizedek alatt kritikus mértékben eltávolodott a természettől. Az elmúlt években megerősödött egy tendencia, egy alulról szerveződő társadalmi mozgalom, mely a természethez való visszafordulás különböző formáit reprezentálja. Ez a jelenség a mezőgazdasági termeléstől a kisközösségek megerősítésén túl a képzőművészetig számos területen és a hétköznapi mentalitásban is érezhető. A kiállítás címe John Milton epikus költeményéből ered, a társadalom mai jelenségére, a természeti problémákra és a művészet kortárs diskurzusaira céloz. A kiállítás segíthet rávilágítani arra, hogy a környezetre való odafigyelés, a természet szeretete és gondozása az emberiség alapvető feladata és a természettel való harmonikus viszony mind az egyén testi és lelki kiegyensúlyozottságához, mind egy társadalmi feloldáshoz vezethet.

Kerekes Gábor (HU) – óriás méretű szürreális kollázsok

Ulu Braun (DE) – videoinstallációk, filmek

Támogató: Lenau Egyesület – Goethe Intézet

A kiállítás 2014. augusztus 10-ig tekinthető meg.

Jegyárak: felnőtt: 500 Ft, nyugdíjas: 250 Ft, diák: 250 Ft

 

http://www.pecsigaleria.hu

http://www.zsolnaynegyed.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük