3 az 1-ben ajánlatomban 1 a város, Pécs és 3 a kulturális program, mégpedig folytatódik a Shakespeare Marathon, aztán Vörös Janka jazzénekesnő bemutatja első albumát, végül könyvbemutatóra várják Aknai Tamás, és Fusz György a vendégeket. Jó szórakozást!

 

3 az 1-ben ajánlatomban 1 a város, Pécs és 3 a kulturális program, mégpedig folytatódik a Shakespeare Marathon, aztán Vörös Janka jazzénekesnő bemutatja első albumát, végül könyvbemutatóra várják Aknai Tamás, és Fusz György a vendégeket. Jó szórakozást!

 

2015. január 12. 18.00

Shakespeare Marathon – Shakespeare összes drámája filmen     

Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

Műsoron a Szentivánéji álom (1997, a Merlin Színház előadása, szereplők: Kulka János, Udvaros Dorottya, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szabó Győző, Kaszás Gergő).

Havonta egy-egy drámavetítés várja a közönséget 2014 januárja és 2016 decembere között, a drámák keletkezési sorrendjében. A vetítések előtt rövid bevezető hangzik el, mely az adott drámához, illetve annak filmes vagy színházi feldolgozásához kapcsolódik. A vetítések és bevezetők magyar vagy angol nyelvűek, az angol nyelvű feldolgozások között feliratosak és felirat nélküliek egyaránt helyet kapnak.

 

2015. január 15. 20.00

Metronóm Jazz Klub: Vörös Janka Group – Introduction ; Lemezbemutató koncert   

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

Vörös Janka fiatal, friss diplomás jazzénekesnő, az I. Országos Jazzverseny első helyezettje, aki tavaly megnyerte az Ablakos Lakatos Dezső jazz előadóművészi ösztöndíjat. Az e-Series 2013-ban alakult az ország legtehetségesebb fiatal fusion zenészeiből. Első albumuk tavaly jelent meg: az introduction, amelyen saját szerzeményeik mellett áthangszerelt feldolgozások is hallhatók. Ha az összes zeneszámuk még nem is cseng ismerősen, a Never Cute című szerzeményük már egészen biztos ismerős lehet a rádióból.

https://www.youtube.com/watch?v=BafdWQpA6GQ

 

2015. január 19. 18.00

Aknai Tamás: Polyphemos Bajkonurban. A szobrász Fusz György

Könyvbemutató        

Művészetek és Irodalom Háza – Breuer Marcell terem

A könyvbemutató résztvevői Aknai Tamás művészettörténész, Fusz György szobrászművész, Erőss Zsolt a Kronosz Kiadó üzletágvezetője. A beszélgetés moderátora Kircsi László oboaművész, a Pannon Filharmonikusok örökös tagja.

Egy könyv a művek értelmezését és értékelését, a tájékozódást a benne lévő dokumentációval és a művész életének szemléjével bizonyosan segítheti.

http://www.kronoszkiado.hu/index.php/polyphemus-bajkonurban-a-szobrasz-fusz-gyorgy

 

http://zskn.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük