2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/88835"><img class="image image-preview" src="/files/images/péCS_1.preview.jpg" border="0" width="451" height="593" /></a></span>A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Kulturális Negyedben három nagyszabású zenei rendezvényre várja az érdeklődőket. Falusi Mariann és Sárik Péter valamint a Parno Graszt és Bohemian Betyars koncertje igazi csemege lesz, akárcsak a<strong> </strong>„Mindenütt Nő" rendezvénysorozathoz kapcsolódó Karafiáth Észak-Koreában est az Ági és a fiúk koncertjével. Jó szórakozást! <p> 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Kulturális Negyedben három nagyszabású zenei rendezvényre várja az érdeklődőket. Falusi Mariann és Sárik Péter valamint a Parno Graszt és Bohemian Betyars koncertje igazi csemege lesz, akárcsak a „Mindenütt Nő" rendezvénysorozathoz kapcsolódó Karafiáth Észak-Koreában est az Ági és a fiúk koncertjével. Jó szórakozást!

 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Kulturális Negyedben három nagyszabású zenei rendezvényre várja az érdeklődőket. Falusi Mariann és Sárik Péter valamint a Parno Graszt és Bohemian Betyars koncertje igazi csemege lesz, akárcsak a „Mindenütt Nő" rendezvénysorozathoz kapcsolódó Karafiáth Észak-Koreában est az Ági és a fiúk koncertjével. Jó szórakozást!

 

2015. március 5. 20.00

Metronóm Jazz Klub: Dalolva szép az élet… csak el ne dzsesszük…

Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje  

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

Semmi komoly. Csodás beszélni róla, mi a jazz – vagy elzenélni. Úgy vagyunk vele, mint az élet nagy dolgaival: ha kérdezik, nem tudom, ha nem kérdezik, tudom. Valami vidám, szomorú, derűs, kétségbeesett, énekes vagy énektelen. Zene. Az egyszer biztos. Semmi komoly. Csak az életünk.

 

2015. március 7. 21.00

Parno Graszt és Bohemian Betyars          

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

A folk-punk és folk-pop határán egyre magabiztosabban lépegető Bohemian Betyars tagjai magyar, cigány és balkáni népzenei alapokról elrugaszkodó zenéjüket csak éppen annyira bolondítják meg rock, punk és ska elemekkel, hogy továbbra se érje lábunk a földet.

"Ha bemegyek a kocsmába, rávágok a zongorára." Nem más ez, mint a Parno Graszt első lemezének és első dalának legelső sora, amit 2001-es megjelenése óta ország-világ ugyanazzal az egyetemes, ősi mozdulatsorral üdvözöl: fejet lehajt, kezek a levegőben, ujjal csettint, és veszettül táncolni kezd.

 

2015. március 8.  19.00

Karafiáth Észak-Koreában

Ági és a fiúk koncert           

Zsolnay Kulturális Negyed – E78

Karafiáth Orsolya költőnő a Népi Demokratikus Köztársaságba látogatott, és hogy mi szél fújta Észak-Koreába, hányan figyelték minden lépését, milyen közel került testben és lélekben a Sonyt is meghekkelő Kim Dzsong Unhoz, és hogy tett-e bármit is, ami miatt elismeréssel adózhatnak neki a The Interview szereplői? A válaszokat részben az észak-koreai titkosrendőrség őrzi, részben pedig maga a költőnő, aki boldogon beszámol utazása részleteiről.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

+36 20 235 4722 vagy latogato@zsn.hu

Regisztráció kizárólag az est beszélgetéséhez szükséges, a koncertre nem!

A beszélgetést követően a zenei underground ősasszonya és zenekara ad koncertet.

 

Színpadon az Ági és a Fiúk zenekar. Az Ági és a Fiúk a Kontroll Csoport egyik utódzenekara. Bárdos Deák Ági hozta létre 1986-ban, miután kilépett a Müller Péter által alapított Sziámiból. Ági melett a "fiúk" a zenekar fennállása alatt folyamatosan cserélődtek. Néhányan közülük: Kreutz Stalker László (dob, Bizottság, MillFaV, Keleti Fény), Antal Szilveszter (gitár), Lipcsei Zoltán (basszusgitár), Tóth Zoltán Spenót (gitár, Spenót, Európa Kiadó, Csókolom), Dénes József Dönci (gitár, Európa Kiadó, Balaton), Kocsis Tamás (gitár, Sexepil), Gáspár Péter (basszusgitár), Hajnóczy Árpád (szaxofon, Kontroll Csoport), Újvári János (szaxofon, Kontroll Csoport). Megjelent a Hungarotonnál egy kislemezük (New York, New York 1987) és három lemezük a Bahiánál (Szív, vér, agy 1994, Cyber Éva 1998, Én mindig csak Pest 2000). (http://foldalatti.hu)

 

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

http://zskn.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.