3 az 1-ben ajánlatom Pécs 3 aktuális programjára hívja fel Olvasóink figyelmét, mégpedig a festő szakos hallgatók kiállítására, a Pécsi Egyetemi Napok Ákos koncertjére és Baráti Kristóffal a Mozart Maratonra. Jó szórakozást!

 

3 az 1-ben ajánlatom Pécs 3 aktuális programjára hívja fel Olvasóink figyelmét, mégpedig a festő szakos hallgatók kiállítására, a Pécsi Egyetemi Napok Ákos koncertjére és Baráti Kristóffal a Mozart Maratonra. Jó szórakozást!

 

2015. április 28. 18.00

Több tényező – A PTE MK festő szakos hallgatóinak kiállítása

Zsolnay Kulturális Negyed – E78, Kemence Galéria

Három fiatal festő mutatkozik be a kamarakiállításon:

Erdei Adrienn, Kánya Emőke és Kulman Miklós.

A kortárs festészet különös helyzetben van. Nincsenek meghatározó trendjei, hiszen ma szinte minden lehetséges, ami a maga törvényszerűségei közt hitelesnek mutatkozik, és ebből szinte rögtön az is következik, hogy egymással akár élesen szemben álló tendenciák, eltűntnek hitt stílusok ébrednek újra és férnek meg egymás mellett a legnagyobb természetességgel. E helyzet egyrészről rendkívüli kalandokat, lehetőségeket rejt magában, másrészről már pályájuk elején óriási felelőséggel terheli az alkotók vállát. A festőnek el kell tudnia helyezni magát ebben a hihetetlenül bonyolult relációban, meg kell teremtenie egy olyan sajátos nyelvezetet, mellyel megszólítja nézőit. Mivel nincsenek egyedülálló és biztos receptek, egy pályakezdő egyedül azt teheti, hogy megszállottan és elkötelezetten kutatja saját útját. A bemutatkozó fiatalok bátran belevágtak a kísérletezésbe, kitartóan dolgoznak, és eredményeik így máris kézzelfoghatóak.

 

2015. április 29. 20.00

Pécsi Egyetemi Napok 2015 – nulladik nap: Ákos – Igazán / Turné 2015        

Zsolnay Kulturális Negyed

Két év szünet után a Pécsi Tudományegyetem legnagyobb rendezvénysorozata, a PEN ezúttal rendkívüli helyszínen kel életre. Mintegy 100 produkció – hazai és külföldi zenekarok, DJ-k, kulturális és közösségi programok – várja nem csak az egyetemista közönséget négy zenei és közéleti helyszínnel! A hazai könnyűzenei élet egyik legnépszerűbb, ikonikus zenésze a PEN bemelegítő napján ad koncertet. Ákos új koncertsorozatának, az Igazán / Turné 2015-nek kezdő állomása a pécsi fellépés, ezért az Ákos-rajongók rendkívüli koncertnek lehetnek szem- és fültanúi.

 

2015. május 1-2. 19.00

Mozart Maraton

Kodály Központ

Világhírű hegedűművészünk, a Kossuth-díjas Baráti Kristóf különleges vállalkozásba fogott: két hangversenyen megszólaltatja Mozart összes szólóhegedűre és zenekarra komponált művét. Elhangzik majd nemcsak a Salzburgban komponált öt csodálatos hegedűverseny, de a zeneszerző három rövidebb, egytételes "miniversenyműve" is, a két Rondó és az Adagio is.

A május 1-én és 2-án a Kodály Központban rendezendő hangversenyeket rögzítik, majd a holland Brilliant Classics lemezcég kiadásában jelenik meg 2016-ban. A dupla CD az év egyik lemezszenzációja lehet. Baráti partnere a koncerteken a kitűnő Új Magyar Kamarazenekar lesz. A művészt szoros kapcsolat fűzi az együtteshez: több közös európai turnén vettek részt. A május 2-i koncert vendége Boros Misi – zongora.

A Mozart Maraton előadásaira pedagógus- és diákigazolvánnyal 50% kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni 2015.04.16-tól! Kérik, hogy az ilyen jeggyel érkezők hozzák magukkal kedvezményre jogosító igazolványukat, amelyet beengedéskor a hostessek kérhetnek.

 

http://zskn.hu/

http://www.kodalykozpont.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük