2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65475"><img class="image image-_original" src="/files/images/m%20(1)_4.jpg" border="0" width="168" height="242" /></a></span>3 az 1-ben, ami igazából 3 helyszínen 4 programot ajánl, mégpedig Malomkörzés Szentendrén, Sitaram koncert és kiállítás az Indiai Kulturális Központban és egy előzetes a novemberi Fashion Video Festivalról.</p> <p><strong> </strong>

m%20(1) 43 az 1-ben, ami igazából 3 helyszínen 4 programot ajánl, mégpedig Malomkörzés Szentendrén, Sitaram koncert és kiállítás az Indiai Kulturális Központban és egy előzetes a novemberi Fashion Video Festivalról.

 

m%20(1) 43 az 1-ben, ami igazából 3 helyszínen 4 programot ajánl, mégpedig Malomkörzés Szentendrén, Sitaram koncert és kiállítás az Indiai Kulturális Központban és egy előzetes a novemberi Fashion Video Festivalról.

 

Még a héten, 2012. október 28-ig megtekinthető a MalomKörzés Szentendrén a MűvészetMalomban – a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak kiállítása.

A MalomKörzés a Művészeti egyetemek a MűvészetMalomban című kiállítássorozat első állomása. A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága – Ferenczy Múzeum és a Magyar Képzőművészeti Egyetem együttműködésében létrejött tárlat a 2011/2012-es tanévben készült alkotásokból válogat, bemutatva az egyetem valamennyi tanszékének munkáját.

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen tradicionálisan minden tanév szakmai kiállítással zárul. A műtermek a szorgalmi időszak utolsó két hetében kiállítótérré alakulnak, ahol valamennyi osztály hallgatója bemutatja az elmúlt két szemeszter legjobb produktumait. Az év végi szakmai kiállítás, közismertebb nevén a kipakolás célja elsősorban a teljesítmények értékelése, emellett jó alkalom arra, hogy a kitakarított, kimeszelt és kiürített műtermekben letisztuljanak az elmúlt tanév tapasztalatai és kirajzolódjon az az irány, mely meghatározza a következő félév munkáját. Ezen keretek között válnak a művek először publikussá; a félév közben formálódó tárgyak találkozhatnak a befogadói tekintettel. A kipakolás sajátossága mégis elsősorban az, hogy a nyilvános bemutatás a jól ismert és biztonságot nyújtó falak között történik, legfontosabb célja ugyanis az intézményen belüli szakmai párbeszéd. A MalomKörzés című kiállítás révén azonban ez az anyag az oktatási kerettől független közegbe kerül, a művek új kontextust kapnak. A tárlat bizonyos szempontból tehát tekinthető egy válogatás újraválogatásának, hiszen a kipakolás anyagából táplálkozik, de koncepcionálisan független az oktatás hagyományos szempontrendszerétől.

A MűvészetMalom azon szárnya, amely a kiállítás helyszínéül szolgál, egykor fűrészmalomként funkcionált, ennek nyomait az épület jelenleg is magán viseli. A koncepció, reflektálva az épület korábbi rendeltetésére, a különböző művészeti gyakorlatokat a fafeldolgozás eredeti munkafázisai mentén foglalja absztrakt rendszerbe. A művek eszerint az alábbi fogalmak által kijelölt struktúrába illeszkednek: Körforgás, Nyersanyag, Energia, Átalakulás, Idő és Végtermék. Az egyetemi tanév során készült alkotások mellett a MűvészetMalom tereiben kifejezetten a kiállítás koncepciójára válaszoló hallgatói reflexiók is helyet kapnak.

MűvészetMalom

2000 Szentendre, Bogdányi u. 32.

www.pmmi.hu

www.facebook.com/muveszetmalom

 

Új programok az Indiai Kulturális Központban.

2012. október 25. csütörtök 19 óra – Sitaram koncert.

A 2008-ban alakult Sitaram – Tóth Szabolcs (szitár) Fülöp Szabolcs (gitár) és Mótyán Tibor (tabla) – zenéjében az európai és indiai klasszikus kultúra kifinomultsága keveredik az európai zene hangzásvilágával.

A zenészekről: Tóth Szabolcs előbb Pandit Budhaditya Mukherjee, az Imdad Khani Gharana világhírű szitárosánál kezdett tanulni Kalkuttában, majd a gayaki ang, vagyis az "éneklõ szitár" jelenlegi egyik legkiválóbb szitárjátékosa, Pandit Rajeev Janardan, első nem indiai születésű, magántanítványa lett. Fülöp Szabolcs a zeneművészeti főiskolán klasszikus gitárjátékot tanult, de a diploma óta leginkább saját zenéit játssza-éli. Mótyán Tibor tabla tanulmányait Indiában folytatta, ahol Pandit Vinode Pathak tanítványa volt.

2012. október 29. 18 óra – Indiai sugallat – Goa inspirálta festmények.

Az Indiai Nagykövetség által szervezett kiállítás alapját az az alkotótábor adja, amit 2012 márciusában az Art Indulge Foundation, a Magyar Információs és Kulturális Központ, Új Delhi és az International Centre Goa szervezett Indiában. A 10 napos műhelymunkának a festői szépségű Goa adott otthon. A részt vevő tíz magyar művész egy festménykiállítás keretében mutatta be az itt készült alkotásait a Center Goában „Intrigued by Goa" címmel.

Az alkotói folyamat azonban nem ért itt véget, az inspiráció sokukat tovább kísérte Indiában és később itthon is. Számos nagyszerű India-sugallta alkotás született, amit a Magyar Festészet Napja keretében mutatnak be az Indiai Kulturális Központban.

A kiállítás kurátora: Szakács Imre és Kiszely Mária.

Kiállító művészek: Bráda Tibor, Buhály József, Deák Ilona, Forster Jakab, Gaál András, Kis Zoltán László, Kiszely Mária, Szakács Imre, Verebes György.

A kiállítás megtekinthető 2013. január 31-ig.

Indiai Nagykövetség, Indiai Kulturális Központ

1025 Budapest, Búzavirág utca 14.

Az Indiai Kulturális Központ minden programja ingyenes!

https://www.facebook.com/indiaikulturaliskozpont.bp

 

A 2012. november 8-10. között megrendezésre kerülő, immáron harmadik évfordulóját ünneplő Fashion Video Festival idén is, az előző évekhez hasonlóan, színes programsorozatot kínál és még annál sokkal többet, hiszen, ahogy megszokhattuk, minden évben megújulnak. A fesztivál idei mottója: Alkémia/Kémia! Helyszíne a Design Terminal és az Akvárium klub.
Egyedülálló kiállításokkal, izgalmas divat és business tematikájú konferenciával, Magyarországon eddig sohasem látott nemzetközi divatfilm vetítésekkel fűszerezik a divatszakma és a divat rövidfilm mestereinek egyik legrangosabb versenyét. A nyitott divat rövidfilmes versenyben nemzetközi koprodukciók, legfiatalabb kreatív mezőnytől a szakma jelenlegi éllovasain keresztül a nagy mesterekig, mindenki képviselteti magát. A nemzetközi és hazai szakemberekből álló zsűri, ahogyan az előző két évben, idén is az újszerű látásmódot, a kreatív koncepciót és a médium autentikus használatát díjazza. Idén az Akvárium klubbal közösen nagyszabású afterpartyt is szerveznek, amelyre a berlini electro-pop szcéna kultikus előadóját várjuk!
A pályázatok leadása befejeződött, a pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjait az érintett szakmák, diszplicinák képviselői (film, divat, reklám, média, művészet) alkotják.

A zsűritagok névsorát a www.fashionvideofestival.com-on teszik közzé, október folyamán.

Az érvényes pályázatokat a szakmai zsűri döntése alapján választják ki. Az elő-szelekció után a sikeres jelentkezőket e-mailben értesítik a fesztivál kezdete előtt. Kizárólag az elő-szelekcióban alkalmasnak talált pályamunkákat vetítik le az FVF screeningeken.

A nyerteseket és a díjakat az FVF díjátadó gáláján hirdetik ki, ahol minden résztvevő teamnek jelen kell lennie legalább egy képviselővel.

Fődíj: FVF-Glamour díj (500.000 forint büdzsés megbízás a Glamour magazintól egy divatfilm elkészítésére)

2. Díj: FVF-díj és szponzori díj

3. Díj: FVF-díj és szponzori díj

továbbá:

JANA természetes ásványvíz különdíj

Blogger-díj: A tavalyi évhez hasonlóan egy 'Blogger-díj' is kiosztásra kerül, amelyet egy divatbloggerekből álló bizottság fog odaítélni az általuk legjobbnak tartott videónak.

A döntősök filmjei az FVF honlapon, a Fesztivál alatt és a Díjátadó Gálán is levetítésre kerülnek, valamint a 2013. évi nemzetközi screeningeken is bemutatnak egy szelekciót a videókból.

A Fashion Video Festival fenntartja a jogot, hogy a döntősöknek lehetőséget biztosítson a Powerpowerpower stúdió produkciókban való részvételre és a nemzetközi screeningeken.

Az elmúlt évekhez hasonlóan fő médiapartner a Glamour magazin.

Támogató partnereik: Jana Természetes Ásványvíz, Design Terminal, Hungária Pezsgőpincészet, Estee Lauder.
Az októberben debütáló új arculatért a ColorBlind brand consulting felelős.
A fő ruhapartner: Dora Abodi
www.fashionvideofestival.com
http://beautifulpeoplefestival.tumblr.com/
http://www.facebook.com/fashionvideofestival

 

Lantai József 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.