2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/65550"><img class="image image-_original" src="/files/images/3%20(1)_2.jpg" border="0" width="465" height="238" /></a></span>3 az 1-ben és benne gasztro, zene és monodráma, azaz művészet és borászat az Akváriumban, megtoldva a Borbély pincészettel, Moha Jazz az Oláh Krisztián Trióval és premier Györgyi Annával a Rózsavölgyi Szalonban. Jó szórakozást.</p> <p><strong> </strong>

3%20(1) 23 az 1-ben és benne gasztro, zene és monodráma, azaz művészet és borászat az Akváriumban, megtoldva a Borbély pincészettel, Moha Jazz az Oláh Krisztián Trióval és premier Györgyi Annával a Rózsavölgyi Szalonban. Jó szórakozást.

 

3%20(1) 23 az 1-ben és benne gasztro, zene és monodráma, azaz művészet és borászat az Akváriumban, megtoldva a Borbély pincészettel, Moha Jazz az Oláh Krisztián Trióval és premier Györgyi Annával a Rózsavölgyi Szalonban. Jó szórakozást.

 

2012. október 26-28. Cégér – Gasztro-Zsibongás, a művészet és a gasztronómia találkozása az Erzsébet téri Akváriumban.

Egymilliós fődíj vár arra a fiatal művészre, aki a Forum Hungaricum és a Hybridart által kiírt címketervezési pályázat díjazottjaként egy hazai borászatnak tervez új arculatot. A pályázaton résztvevő grafikusok munkáiból október végén kiállítás nyílik az Akváriumban.

Ehhez kapcsolódóan a klub szabadtéri területén 2012. október 26-28. között gasztronómiai rendezvény várja a látogatókat, melyen Budapest legjobb éttermei is megjelennek a borokhoz készített ételeikkel.

2012 nyarán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményeként működő Forum Hungaricum Nonprofit Kft, és művészeti projektek létrehozásával, valamint pályakezdő hazai ipar- és képzőművészek promótálásával foglalkozó Hybridart pályázatot írt ki „Cégér – Jó bornak tervezz címkét!" elnevezéssel. A művészeti pályázat célja a fiatal designerek és a borászok közti kapcsolat megteremtése, valamint a művészet és a gasztronómia összekapcsolása. (Lásd: http://euroastra.hu/node/64753)

A pályázó grafikusművészek a fiatal borászok számára új borcímkéket, illetve új márkaarculatot terveztek. Az újszerű kezdeményezésből rendhagyó és merész címketervek születtek, amelyek nem csak a borászok termékeinek értékesíthetőségét javíthatják, de az áruházak és borüzletek polcképét is felfrissítik majd.

A borász-grafikus együttműködéséről készült videókat megnézhetik a You Tube-on!

http://www.youtube.com/watch?v=qGZzddBqCr8&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=oISP_ll2V_4&feature=youtu.be

A pályázat első fordulójában a Balaton egyik legismertebb borászata, a Figula Pincészet 7 Hektár nevet viselő borához kellett címkét tervezni. A Pincészet képviseletében ifjabb Figula Mihály elmondta:

„Annyira professzionális pályaművek érkeztek, hogy eldöntöttük, a következő években jónéhányat felhasználunk majd, így a gyakorlatban is látni fogjuk, melyik címke fogja meg leginkább a vásárlókat!"

A pályázat első fordulójából 10 fiatal grafikus juthatott tovább, akik egy-egy, véletlenszerűen sorsolt, borász cégérén dolgozhattak tovább.

Az elkészült pályaművekből 2012. október 26-november 8. között szerveznek kiállítást az Akvárium Klubban. Az egymillió forintos fődíj és a háromszázezer forintos második helyezés mellett közönségdíj is gazdára talál majd, melyre az esemény Facebook oldalán lehet szavazni november 6 éjfélig.

A címketerveket bemutató kiállítás megtekintése mellett a látogatók megismerkedhetnek a Cégér programban résztvevő borászatok termékeivel is. Az Erzsébet téren rendezett háromnapos gasztronómiai programon a pincészetek mellett a főváros közkedvelt éttermei is képviseltetik magukat, így például a Laci'Pecsenye, a Baldaszti's Grand, és a NU Bisztronómia.

Az 2012. október 26-28-ig tartó Gasztro-Zsibongás kiváló lehetőség, hogy kevésbé ismert borászok izgalmas, rejtett tételeivel ismerkedjünk és hozzájuk ízletes ételeket kóstoljunk, mindezt hangulatos jazz kíséretében.

A rendezvényre való belépés ingyenes, a borokért és az ételekért a standoknál kell majd fizetni.

http://vimeo.com/51744742

Az eseményen az alábbi borászatok állítanak ki:

Hernyák Tamás – Hernyák Birtok Etyek, Csetvei Krisztina – Csetvei Pince Mór, Heimann Zoltán – Heimann Családi Birtok Szekszárd, Molnár Tibor – Vincellér-ház Sopron, Juhász Tibor – Pastor-pince Szekszárd, Ungváry Krisztián – Vayi Borászat Tokaji Borvidék, Ludányi Balázs – Centurio Szőlőbirtok  Mátra,  Hagymási Tamás – Hagymási Pincészet Eger, Borbély Tamás – Borbély Családi Pincészet Badacsony, Bock Valér – Bock Pince Panzió Étterem Villány.

2012. október 26-28.

Cégér – Gasztro-Zsibongás

Akvárium

www.hybridart.hu

 

A szüretről és a boros programok gazdag választékáról tájékoztatott a badacsonyi Borbély Családi Pincészet:

„A 2012-es szüretet október 18-val befejeztük. Nagyon szép egészséges, érett, zamatos szőlőket szüreteltünk. Az Olasz rizling és Kéknyelű tételek még erjednek, de kiváló karaktert mutatnak erjedés alatt is, akár csak a Muscat Ottonel és a korábbi tételek. A szüret végével elindulnak az őszi kóstolók, és még megyünk egy utolsó szabadtéri rendezvényre Budapestre,

az Erzsébet térre október 26-28. között.Részt veszünk a Cégér! Jó bornak tervezz elnevezésű alkotói pályázatban. Kiss Zsombor grafikussal hozott össze a sors és az Ő általa tervezett Olasz rizling „fröccsnekisjó" borunk címkéje versenyez. A tíz címke tervet értékeli egy szakmai zsűri és a fogyasztók is kiosztanak egy közönségdíjat! Ha tetszik a címke szavazzon!

Az eredményhirdetés a pályázathoz kapcsolódó Gasztro- zsibongás rendezvényen lesz október 27-én szombaton. Az október 26-28. között a budapesti Erzsébet téren megrendezésre kerülő fesztiválon kóstolhatók lesznek a pályázó borok és más kiváló tételek a 11 fiatal borásznál. Találkozzunk az Erzsébet téren október utolsó hétvégéjén!

Márton napi Borfesztivál a Hotel Gellértben 2012. november 9-11. Másodszor szervezik meg a Márton napi borfesztivált a Gellértben. Mi is részt veszünk a mini borfesztiválon. Kóstolhatóak lesznek a 2012-es évjáratból új borok,mellette viszünk érett, komoly borokat is!

http://www.borfesztivalgellert.hu/hu/

2012. november 6-án Győrben az Egyetem borklubjában mutatkozunk be és kóstoltatunk! Bővebb infó majd a weboldalon és a Facebookon!"

http://www.borbelypince.hu/index.php?oid=10

 

2012. október 26-án a Moha Kávéház és Kultúrtérben ismét Moha Jazz az Oláh Krisztián Trióval. A belépés ingyenes.

A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazz-el. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárukon elsősorban az '50-es, '60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncert után közös jammelés a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival.

A tervek szerint az Oláh Krisztián Trióval a Moha Jazz Fridays címmel induló koncertsorozat keretén belül minden hónap utolsó péntekén találkozhat a közönség.

2012. október 26. 19.30

Oláh Krisztián Trió

Oláh Krisztián – zongora

Schildkraut Vilmos – nagybőgő

Serei Dániel – dob

Moha Kávéház és Kultúrtér

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.

www.facebook.com/MohaCafe

 

2012. október 26-án premier a Rózsavölgyi Szalonban.

G- monodráma. Peter Hacks, Beszélgetés a Stein-házban a távollevő von Goethe úrról c. darabja alapján.

A német szerző, Peter Hacks monodrámája a világirodalom egyik leghíresebb és leghírhedtebb szerelmi viszonyának titkait tárja elénk, mégpedig az egyik fél szemszögéből, ahogyan ő látta, ahogyan ő megélte.
Goethe és Charlotte von Stein majdnem tíz évig tartó kapcsolata elevenedik meg, amely tele volt szenvedéllyel, váddal, szerelemmel, titkokkal, tehetséggel, kisajátítással, boldogsággal, féltékenységgel, félelemmel, megszokással, könnyekkel és nevetéssel…

Charlotte von Stein: Györgyi Anna

Jelmeztervező: Pirityi Emese
Zeneszerző: Dudás Zsombor
Videó: Dicső Dániel
Dramaturg: Garai Judit

Rendező: Hidvégi Nóra

http://szalon.rozsavolgyi.hu/hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.