3 az 1-ben ajánlatom szórakoztató programok az év utolsó napjaira, mégpedig koncert a Zara hotelben, Unplugged borkóstolás az Andante Borpatikában és Diótörő az Átrium Film-Színházban. Jó szórakozást!

 

3 az 1-ben ajánlatom szórakoztató programok az év utolsó napjaira, mégpedig koncert a Zara hotelben, Unplugged borkóstolás az Andante Borpatikában és Diótörő az Átrium Film-Színházban. Jó szórakozást!

 

Fergeteges előszilveszter, aztán néhány nap múlva útószilveszter a Zara hotelben.

2013. december 30-án 18.00 órakor előszilveszter, 2014. január 4.-én 18.00 órakor.

Újévi koncert! Fellép a Magic Violin zenekar.

Magic Violin cigányzenekar tagjai a Rajkó zenekarban kezdték pályafutásukat. A zenekar vezetője és prímása 20 éves fennállása óta Németh "Csicsó" József. A műsor a virtuóz cigánymuzsika különleges, és semmi mással nem összemérhető hangzásvilágába varázsol bennünket, klasszikus és hagyományos darabok előadásával.

Műsoron vegyes zenei kavalkád: klasszikus zene, világzene, könnyűzene és cigányzene.

Jegyvásárlás a www.kultpannon.hu weboldalon.

Jegyvásárlóik között értékes ajándékot sorsolnak!

2013. december 30. 18.00

Magic Violin – előszilveszter

Zara hotel

Dohány utca 42-44

www.kultpannon.hu

 

2013. december 28-án az Andante Borpatikában ismét megrendezésre kerül az Unplugged – Borral est! A Maurus Borászat (Móri borvidék) és a Kodachrome találkozása.

A BOR: Az Ezerjó Hazájaként is ismert Móri borvidék évszázados hagyományokkal bír. Az itt termesztett borok jellegzetessége a magas alkoholtartalom, a tüzesség és a lassú öregedés! A borkészítés helyszíne a Lamberg Pince, mely talán a leghíresebb, egyik legrégibb pince a Borvidéken. Az 1700-as évek végén készült el a nagyjából egy időben a Lamberg Kastély megépítésével!

A ZENE: "Valamikor a kilencvenes években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik remek zenei ízlésének köszönhetően nem csak az éppen aktuális irányzatok zenéit, hanem Simon and Garfunkel számokat hallgat a vasárnapi ebédhez, a kocsiban, elalváshoz, nyúlósra hallgatva a kamu borítós, csempészett válogatás kazikat.

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a 'Sound of silence', a 'Mrs. Robinson' vagy a 'Scarborough fair' Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon dalokat a ma emberéhez."

Némi ízelítő az est kóstolójából:

Chardonnay 2013 (hordóminta)

Királyleányka 2013 (tartályminta)

Kékfrankos Rosé 2013

Rajnai rizling 2011

Rejtelem Chardonnay 2011

Tramini 2010

Ezerjó 2009

Tramini hordóválogatás 2007

Andante vegyes ízelítő tál!

Célszerű az asztalfoglalás: +36 30 567 42 47

Andante Borpatika

Unplugged – Borral

Budapest, 1011 Bem rakpart 2. (a Lánchíd lábánál)

http://www.youtube.com/watch?v=KzPFaUUflqE&feature=youtu.be

http://www.andante-borpatika.hu

 

2013. december 28-tól 3 napon át A diótörő és az egérkirály c. mese-tánc-játék

látható az Átrium Film-Színházban a Közép-Európa Táncszínházzal közös produkcióban.

Volt egyszer egy Diótörő, akit megátkozott Egérfül asszonyság. Az átkot azonban feloldani csak egy módon lehet. Veszélyes úton, sötét helyeken és félelmetes birodalmakon át Marika és a Diótörő a Marcipán-palotába érkezik, amely fényes ugyan, de vajon biztonságos is?

A klasszikus és a kortárs tánc prózával és bábokkal való ötvözete nemcsak izgalmassá teszi az előadást, hanem a fantáziánk kiterjesztését is szolgálja.

Az előadás teret nyit a játszani vágyó gyerekek számára, hiszen akinek kedve tartja, részt vehet az Egérfejek és a Diótörő párbajában. Azt, hogy ki melyik oldalon harcol majd, ki-ki eldöntheti saját belátása szerint.

Az összetartozás öröme és nehézsége, az emlékezés csalafintasága és a játék feszültsége a meghatározója az előadásnak, amely egyaránt szól kicsiknek és nagyoknak. A négy művészeti terület egy kétrészes produkcióban válik mesévé.

Csajkovszkij – E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály.

Közreműködnek: 

Téri Sándor, Závory Andrea – próza, Horváth Adrienn, Palcsó Nóra, Petrovics Sándor, Ivanov Gábor, Frigy Ádám, Hargitai Mariann, Jakab Zsanett, Nagy Fruzsina, Mádi László, Kovács Péter, Hársfai Noémi – tánc.

Rendező: Magács László

http://www.atriumfilmszinhaz.hu

 

Lantai József