3 az 1-ben ajánlatomban a vasárnapot a Kisvárosi gyilkosságok TV sorozattal kezdeném, aztán megnézném a „A fény tánca" kiállítást a Koreai Kulturális Központban és a hét csúcspontja pénteken, A Divathölgy diszkrét bája rendezvény lenne. Tartsanak velem.

 

3 az 1-ben ajánlatomban a vasárnapot a Kisvárosi gyilkosságok TV sorozattal kezdeném, aztán megnézném a „A fény tánca" kiállítást a Koreai Kulturális Központban és a hét csúcspontja pénteken, A Divathölgy diszkrét bája rendezvény lenne. Tartsanak velem.

 

Tizenhatodik évadával jön a Kisvárosi gyilkosságok.

Angliában különös az időjárás. A nap kéthavonta egyszer süt, az esernyő pedig legalább annyira a britek öltözködésének részévé vált, mint hogy reggelenként cipőt húznak. A Universal Channel dramedyjében azonban érdemes különösen felkészülni a zord környezetre, Midsomer városának életét ugyanis különös gaztettek forgatják fel. 16. évadával tér vissza a Kisvárosi gyilkosságok!

Adott egy borús hangulatú, apró település, ami első pillantásra épp olyannak tűnik, mint bármelyik falu, lakosai megszokott rutinjuknak megfelelően éldegélnek, időről-időre azonban mindig megzavarja a hétköznapokat. A háborítatlan táj és az elképesztően bizarr gyilkosságok kettőssége teszi igazi unikummá a már tizenhatodik évadával jelentkező sorozatot.

Az új évad eseményei egy szellemvadászó buli elhunyt férfi esetével kezdődnek egy vidéki kastélyban. De egy középkori falfestmény is főszerepbe jut, sőt, Barnaby és Nelson még Koppenhágába is elutazik a sorozat századik epizódjában.

Kisvárosi gyilkosságok, március 2-től vasárnaponként 21:00-kor a Universal Channel műsorán!

http://www.universalchannel.hu/

 

A DIVATHÖLGY DISZKRÉT BÁJA – avagy divattörténeti kalandozások az alakformáló alsóneműk birodalmában.

Március 7-én 17 órakor mindenkit szeretettel várnak a Kiscelli Múzeum ingyenes nőnapi programján, amely a hölgyek öltözetének láthatatlan, ámde annál meghatározóbb és izgalmasabb darabját, az alsóneműt és annak 150 éves történetét helyezi a középpontba.

17 órától Simonovics Ildikó divattörténész tart előadást, majd 18 órától a Randikommandó népszerű stylistjával, Lendvai Lillával beszélget. Divatpraktikák, tippek, tanácsok az alakformálással, az alkatunknak megfelelő, előnyös öltözködéssel, a helyes fehérnemű kiválasztásával kapcsolatban. A programot a Kiselli Múzeum textilgyűjteményének mini kiállítása színesíti.

A Múzeum ezzel a programmal vesz részt a Mindenütt nő rendezvénysorozaton.

2014. március 7. péntek, 17.00 – 19.00

Kiscelli Múzeum

1037 Budapest, Kiscelli u. 108.

www.kiscellimuzeum.hu

 

Bang Hai Ja- „A fény tánca" kiállítása a Koreai Kulturális Központban.

Az 1937-es szöuli születésű művész a koreai absztrakt festők első generációjához tartozik, a koreai kortárs művészet egyik kiemelkedő alakja. 1961 óta Franciaországban él és alkot.

A művészetkritikus Pierre Cabanne, Gilbert Lascault, Olivier Germain-Thomas, Maurice Benamou, André Sauge és Charles Juliet a következőképpen jellemezték munkásságát: Bang Hai Ja  a természetes színek, alapanyagok és különböző festészeti módszerek ötvözésével alkotja meg a fény világát. Az általa teremtett fényben fellelhető egy sajátos harmónia, a művész élete, „belső mosoly", a fény lélegzete, az időn felülemelkedő örökkévalóság utáni kutatás jelenik meg műveiben.

A kimért, szűkszavú Bang Hai Ja festményei spirituálisak, képi világa újszerű. Bang Hai Ja festményeiben megtaláljuk a költészetet, a zenét és a testetlen lélek rezonanciáját. Alkotásai a meditáció és az elmélkedés világába visznek minket, általuk újra felfedezhetjük önmagunkabana rég elfelejtett belső fényt.

Több mint 70 önálló kiállítása volt már világszerte, így Franciaországban, Dél-Koreában, Németországban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Svédországban, Belgiumban, Svájcban és Japánban. Magyarországon a Koreai Kulturális Központban tekinthető meg március 20-ig, az 54 festményből álló tárlata, ingyenesen.

Bang Hai Ja- „A fény tánca"

Koreai Kulturális Központ

1124 Budapest, Csörsz utca 49-51.

http://www.koreaikultura.hu/welcome.do

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük