2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben, ami ezúttal nem ajánlat, hanem visszatekintés.

6 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56649"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/L.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="86" /></a></span>Hatalmas mennyiségű tejet kaptak fővárosi gyermekotthonok a Tetra Paktól, viccesre véve mondhatnánk nagy pakk Tetra Pak.

Hatalmas mennyiségű tejet kaptak fővárosi gyermekotthonok a Tetra Paktól, viccesre véve mondhatnánk nagy pakk Tetra Pak.

Hatalmas mennyiségű tejet kaptak fővárosi gyermekotthonok a Tetra Paktól, viccesre véve mondhatnánk nagy pakk Tetra Pak.

A tej után két jeges hír, elsőként örüljünk a Műjégpálya ideiglenes megnyitásának, aztán benézhetünk az Icebárba, avagy beköszöntött a jégkorszak a Váci utcába.

 

Több ezer liter tejet kaptak fővárosi gyermekotthonok.

A közösségi hálón meghirdetett civil összefogásnak is köszönhetően a Tetra Pak Hungária Zrt. 12 000 liter tejet ajándékozott a Budapest Főváros Önkormányzata által fenntartott 38 gyermekotthonnak. Az adomány jelképes átadására egy karácsonyi ünnepség keretében került sor, amelyben tehetségkutató műsorokból ismert előadók lepték meg dalaikkal a gyerekeket.

Még el sem kezdődött a csütörtök délutáni rendezvény, a széksorokban helyet foglaló vendégek közül máris számosan szürcsölgették lelkesen a különféle tejes italokat. A helyszínen 250, összességében pedig mintegy 2500, gyermekotthonban és nevelőszülőnél cseperedő gyermek ünnepét tette, illetve teszi boldogabbá a nagyvonalú ajándék. Köszöntőjében Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta: szívesen emlékszik vissza arra, hogy kicsikként ők is mennyire örültek az iskolában kapott különféle karácsonyi ajándékoknak, lehetett az televízió, tej, kakaó vagy akár csak egy kosár alma. A politikus hangsúlyozta: felnőtt fejjel immár tudja, hogy ezeknek az ajándékozásoknak az a lényege, hogy mindig szeretetből, tiszta szívből jöjjenek. Annak pedig külön örül, hogy ez esetben a meglepetést azok adták, akik úgy gondolták, az adományozás fontos a mai társadalomban is. Akkor ugyanis, amikor magáncégek adakoznak, a sajátjukból teszik, ezzel is erősítve a társadalmi összefogás és összetartozás érzését.

„Lényegesnek tartom, hogy részt vállaljon ebből a felelősségérzésből mindenki, hogy egy összetartóbb és szolidárisabb, ezáltal igazságosabb és igazabb nemzet lehessünk" – húzta alá Csomós Miklós.

Csókay László, Budapest Főváros Önkormányzata Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának osztályvezetője ezt követően kiemelte: a mostani ajándéknak nem csak abban van jelentősége, hogy a gyermekek egészséges táplálékhoz jutnak, hanem abban is, hogy – mivel a kis lakók egyébként is kaptak volna tejet – az erre szánt pénzt így másra tudják majd fordítani.

„A legnagyobb közösségi portálon rövid időn belül négyezren csatlakoztak egy tejkedvelő oldalhoz, mindannyian jelképesen egy-egy liter tejjel ajándékozva meg a gyerekeket. Tudva azonban, hogy adományunk harmincnyolc intézethez kerül, végül megháromszoroztuk ezt a mennyiséget, hogy mindenhova elegendő tej jusson" – közölte Kampós Jenő, a Tetra Pak Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója.

A tej az egyik legfontosabb alapélelmiszerünk, s az emberi szervezet elsődleges kalciumforrása. A fejlődésben lévő gyerekek mindennapi táplálkozásában különösen fontos szerepet játszik, magas kalciumtartalma miatt erősíti csontjaikat, emellett foszfor, valamint A-, D-, E-, B1-, B6-, B9-, B12 és C vitamintartalma miatt a tej elengedhetetlen része az egészséges táplálkozásnak.

Hogy a gyerekeket még inkább megörvendeztessék, az ajándék átadása köré karácsonyi ünnepséget is szerveztek. Ebben a tehetségkutató műsorokból ismert Apollo23, Lakatos Yvette és Szabó Ádám, valamint Dj Dominique (Várkonyi Attila) lepte meg koncerttel, valamint fergeteges bulival a kicsiket.

 

Ujjé a Ligetben nagyszerű, mert péntektől két hétig újra lehet korcsolyázni a Műjégpályán!

 

Péntektől – igaz, még csak ideiglenesen, a januári gyorskorcsolya EB beharangozó rendezvénye kapcsán – újra birtokba veheti a közönség a Műjeget. A Műjégpálya intézménye és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség két héten keresztül várja azokat, akik aktív kikapcsolódással szeretnék tölteni a szabad idejüket és tudnak, vagy éppen most szeretnének korcsolyázni tanulni!

A felújított létesítmény hivatalos átadása a kivitelező csődeljárása miatt sajnos mind a mai napig nem történhetett meg. A város vezetése szeretné biztosítani a fővárosiaknak a létesítmény használatát az ünnepek alatt.

Egységes jegyár: 1300,- Ft, mely az adott nyitva tartás idejére érvényes és tartalmaz egy alap balesetbiztosítást is.

Nyitva tartás: 2011. december 16.-tól 2011. december 31.-ig minden nap.

December 17.- december 23.-ig – délelőtt: 10.00-14.00-ig, délután: 16.00-20.00-ig

December 24.-én délelőtt: 10.00-14.00-ig

December 25.- december 30.-ig – délelőtt: 10.00-14.00-ig, délután: 16.00-20.00-ig

December 31.-én délelőtt: 10.00-14.00-ig.

Budapest, Műjégpálya.

A korcsolya szerelmesei biztosan odatalálnak.

 

Beköszöntött a jégkorszak a Váci utcába.

 

Az X-Faktor énekesei az Icebárban koktéloztak.

 

Az újonnan nyílt, nem mindennapi helyen nemcsak a falak, hanem a bútorok és a poharak is jégből készültek. A hűvös télnél benn jóval hidegebb, -7C° -os a levegő, amelyben ínyenc Finlandia koktélokkal melegedhetnek föl a látogatók. Az Icebár legdivatosabb viselete a termo poncsó, amely a belépő mellé jár. Sőt, ezúttal usankát is kaptak a vendégek, történetesen az X-Faktor egykori énekesei is kipróbálták az újonnan nyílt Icebárt. A Vastag testvéreket és Király L. Norbit -7 fokos hideggel, meleg termo öltözékkel és Finlandia koktélokkal várták az egyedi jégkamrában. A sztárok eszkimónak öltözve hozták el az északi tél varázsát a Váci utcai jégbárba.

Király L. Norbit, Vastag Csabát és Vastag Tamást a különleges pontossággal megmunkált jégszobrok nyűgözték le leginkább, valamint megkóstolták a finom, finn vodkával ízesített shotokokat, amelyeket jégpohárban szervíroztak nekik. A vendégek a hideg ellenére ki sem akartak jönni a hűtőkamrából, ahol kipróbálták a jégkanapét, szemügyre vették a Lánchíd oroszlánjainak jégből készült tökéletes mását és még táncoltak is a pörgős zenére.

„Soha, még csak hasonló helyen sem járta eddig. Kicsit alulöltöztem, de az eszkimó ruhában egyáltalán nem fáztam. Zseniális az ötlet, és büszke vagyok, hogy Budapestnek már van egy Icebár-ja is – mondta Király L. Norbi.

Legyen Ön is kedves olvasó az Icebár vendége, páratlan látványban és érzésben lesz része.

No nem a hideg miatt, hanem a hideg ellensúlyozásáért elfogyasztott finom koktélok vagy forralt borok melegítő szorításától. És ne feledje, a hűvös fogadtatás itt természetes. De nagy szeretettel és tárt karokkal várják!

Icebár

Budapest, Váci utca 64.

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.