2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben és benne opera gála, ékszer és divat.

8 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56302"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/jpg.thumbnail_0.jpg" border="0" width="100" height="80" /></a></span>Szerdára ajánlanám olvasóink figyelmébe Wiedemann Bernadett opera-gálaestjét a Művészetek Palotájában, csütörtökre pedig a FÉNY ihlette design ékszerek bemutatóját alkotóink legjavától a Sterling Ékszergaléria karácsonyi kiállításán. Végezetül visszatekintésként néhány mondat az „Exkluzív Divatnap a Télben" divat eseményről.</p> <p> 

Szerdára ajánlanám olvasóink figyelmébe Wiedemann Bernadett opera-gálaestjét a Művészetek Palotájában, csütörtökre pedig a FÉNY ihlette design ékszerek bemutatóját alkotóink legjavától a Sterling Ékszergaléria karácsonyi kiállításán. Végezetül visszatekintésként néhány mondat az „Exkluzív Divatnap a Télben" divat eseményről.

 

Szerdára ajánlanám olvasóink figyelmébe Wiedemann Bernadett opera-gálaestjét a Művészetek Palotájában, csütörtökre pedig a FÉNY ihlette design ékszerek bemutatóját alkotóink legjavától a Sterling Ékszergaléria karácsonyi kiállításán. Végezetül visszatekintésként néhány mondat az „Exkluzív Divatnap a Télben" divat eseményről.

 

2011. december 7-én a vészetek Palotájában Wiedemann Bernadett opera-gálaestje. Vezényel: Kesselyák Gergely. (Szőke Tibor Mesterbérlet)

A MÁV Szimfonikus Zenekar a vészetek Palotájában rendezi meg kiemelkedő jelentőségű hangversenyeinek sorozatát évek óta, melyet alapító karmesterének emlékére nevezett el Szőke Tiborról. A sorozat immár többéves hagyománya, hogy egyik hangversenye egy jól ismert, népszerű opera-énekesnő személyére épül, lehetőleg az ő kívánságának megfelelően állítja össze a zenekar a műsort és hívja meg a partnereket. Miklósa Erika, Lukács Tünde és Rost Andrea után idén Wiedemann Bernadett lesz a bérlet nyitókoncertjének főszereplője. Hangfajának megfelelően az ő szerepköre ritkán a primadonna, inkább olyan figurákat alakít, akik közvetlen viszonyban vannak a főszereplőkkel: anyjuk, testvérük, jóakarójuk, vagy éppen ellenségük, jóságosak, vagy intrikusok – mindenképpen érdekes, színes jellemű emberek. Wiedemann Bernadett énekesi és színészi alkata megkapóan ábrázolja ezeket a sajátos jellemeket: szenvedélyesen vagy éppen visszafojtott indulattal, legyen bár az adott figura Verdi, Puccini, Wagner, Csajkovszkij, Bartók operájának, vagy éppen a Koldusoperának valamelyik szereplője. 

A karmesteri pulton méltó társa Kesselyák Gergely, aki fiatal kora ellenére tiszteletet parancsolóan nagy opera-karmesteri múlttal büszkélkedhet. Vezénylésének sajátos karakterét adja az állandó, magas feszültségű energia és a rendkívüli érzék az operákban vagy azok részleteiben megnyilvánuló drámaiság iránt. A december 7-i koncert a Művészetek Palotájában Wiedemann Bernadett és Kesselyák Gergely főszereplésével nagy élményt ígér.

A hangversenyen közreműködik: Fekete Attila, a Magyar Állami Operaház magánénekese

A hangverseny műsora:

Bizet: Carmen-Habanera: No 5 Ária  L'amour est un oiseau rebelle  

Bizet: Carmen Virágária  

Gounod: Sappho- Sappho áriája   

Saint-Saens: Sámson és Delila – II. felv. Delila Bosszúja  

Saint-Saens: Sámson és Delila – II.felv. Delila Csók ária  

Poulenc: Les chemins de l'amour / Valse Chantée  

Verdi: Aida- Radames Amneris duett  

Verdi: Trubadur Azucena  

Mascagni: Parasztbecsület Nr.6 . – Tu qui Santuzza?   

Mascagni: Parasztbecsület –  Turiddu búcsúja

Cilea: Adriana Lecouvreur – La Principessa

Wiedemann Bernadett opera-gálaestje. 

Művészetek Palotája

2011. december 7. szerda, 19:30.

 

A Sterling Ékszergaléria több mint húsz művésze, a hazai design-ékszerészek legjava a FÉNY ihlette egyedi alkotásaikat mutatják be december 8-án nyíló kiállításukon. Mellettük olyan neves külföldi mesterek tárgyait is megcsodálhatja a közönség, mint Alexander Blank, Lisa Juen, Nora Rochel, Li-Chu Wu és Chao-Hsien Kuo.

A fény éltet, láttat, érzelmeket kelt… A szürke, borús napokon nem vágyunk másra, mint egy kis napfényre. A fény melegen megérint, jókedvre derít, bebugyolálja testünket, cirógatja bőrünket, észrevétlenül feltölti lelkünk celláit.

A téli napforduló az északi féltekén a csillagászati tél kezdetét jelenti, a legtöbb kulturában számos ősi népi szokás kapcsolódik hozzá, és ünnepségek kisérik, mint pédául a zsidó Hanuka, vagy maga a Karácsony, amelyet valószinűleg több pogány ünnepből vett át a keresztény vallás. A téli napforduló "a Nap, a Fény újjászületése". Ezen a napon a leghosszabb az éjszaka, innentől egészen a nyári napfordulóig növekszik a nappalok időtartama, ami örökké hirdeti a világosságot, a fény diadalát: a Nap legyőzhetetlen.

A fény vakít, pulzál, ragyog, csóvát húz, lobog, szikrázik, szemünkbe robbanva mozgó foltokat hagy szemhéjunk belső vásznán. A fény kiemel, átalakít, ámít, csal, káprázatba ránt, illúzióba ringat, majd játékosan elillan… A fény megfoghatatlan, misztikus, mennyei, magasztos. A fény ünnepi. A fény azonban nem csak "látvány" és nem csupán vizuális érzékszervünkkel megtapasztalható. Sokszor hőt is közvetít, bőrünkön érezhetjük, stimulálja tapintó érzékszervúnket. Terápiás hatással van a testre s a lélekre egyaránt.

A Sterling Ékszergaléria alkotói, a hazai design-ékszerészek legjava, több mint 20 kiállító, Peter Vladimir, az Iparművészeti Egyetem professzora és volt tanítványai, Király Fanni, Kecskés Orsolya, Stomfai Krisztina, Gaál Gyöngyvér, Dávid Attila Norbert, Gera Noémi, Lőrincz Réka – hogy csak néhány nevet említsünk – által készített egyedi ékszerkülönlegességek mindegyikét a Fény ihlette. A szokatlan, meghökkentő, szellemes, olykor provokatív, olykor mulatságos tárgyak mindegyike alternatív anyagú és készítésmódú. Mindegyikük nagyon személyes, talányos, egyéni mitológiát rejtő, szenvedélyes, látomásos és sajátos kölcsönhatásban áll a fénnyel. Mikor a fény ráesik az ékszerre, akkor táncol a domborulatokon, egyenesen fut az éleken, lassan kúszik az íveken, lágyan elterül a síkokon, az árnyék határán megtorpan, megakad a barázdákban, belevesz az árkokba.
FÉNYT

A Sterling Ékszergaléria karácsonyi kiállítása

Budapest, Ráday utca 31.

2011. december 8.- 2012. január 5. között.

 

A Budapest Essential Looks és az InStyle a Váci 1 Üzletházban bemutatta az ABSOLUT MODE "Exkluzív Divatnap a Télben" elnevezésű divat eseményét.

Magyarországon első ízben tavasszal megrendezésre került magas nívójú 3 napos Budapest Essential Looks trend hétvégét követően, a szervezők nagy erőkkel dolgoznak a 2012-es tavaszi esemény szervezésén, mely az idei méreteket is túl fogja szárnyalni. A szervezők úgy döntöttek, hogy ne várassák 1 évig lelkes közönségüket, egy téli kiadással is megörvendeztetik a divat rajongókat. A téli esemény ihletője és névadója az Absolut Vodka új limitált szériás üvege, az ABSOLUT MODE volt. Az Absolut Vodka új limitált kiadású üvegének megjelenése kapcsán felkért 5 hazai divattervezőt, hogy készítsenek az ABSOLUT MODE által inspirált kiegészítőket a magyar kampány keretén belül. Az Anh Tuan, Tomcsányi Dóri, Mojzes Dóra, Vágó Réka, és Juhos Janka által kreált kollekció limitált szériás, minden modellből csupán 10 darab készült. Az ABSOLUT MODE ihletésére a rendezvényen bemutató Artista is elkészítette saját kiegészítőit. A 6 tervező különleges ABSOLUT MODE kollekcióját csak a Budapest Essential Looks és InStyle bemutatásában megrendezésre kerülő ABSOLUT MODE rendezvényen lehetett megvásárolni.

Az ABSOLUT MODE EDITION-nel az Absolut Vodka mély hódolatát szeretné kifejezni a divat iránt; az üveg kristály hatású lapjai úgy készültek, hogy visszatükrözzék a fényt, a selyemszalag pedig a divat világára reflektál. A kampány a fotósok, stylistok és modellek ragyogó világáról szól.

Az esemény kiemelt programja a több mint 10 év után ismét önálló kiállítással jelentkező nemzetközi hírnevű, tehetséges magyar divat fotósunk, Tombor Zoltán Absolutely című fotó kiállítása volt, melynek fő képe az Absolut Mode ihletésében készült.

Tombor Zoltán 1973-ban született Budapesten és 20 évesen kezdett komolyabban érdeklődni a fényképezés iránt. Autodidaktaként sajátította el a fotózás alapjait, sokat köszönhet Kanyó Béla fotóművésznek, aki rengeteget segített pályája kezdetén. 10 év hazai siker után 2003-ban Milanóba költözött, hogy bemutatkozhasson a nemzetközi porondon. Ügynöke Paola Sciarretta segítségével az elmúlt 5 évben olyan magazinoknak dolgozott, mint a Vogue Italia, Marie Claire Italia, Glamour Italia, továbbá a Grazia magazin 10 országban publikálja munkáit. 2009 nyarán elvette feleségül gyönyörű, modell kedvesét, akivel hosszú tervezést követően 2011 őszén az Egyesült Államokba költözött és az egyik legnagyobb New York-i fotóügynökség az Art Wing szerződtette (www.artwingny.com).  A következő években New York és Milano között ingázik, csak az eseményre érkezett haza Budapestre feleségével. Délután 17. 00 – 20. 00 óra között várták a szervezők a nagyközönséget, ahol a gyönyörűen kialakított, még zárva tartó Váci1 luxus áruház közepén, monumentális színpadi háttérrel bemutatásra került Tomcsányi Dóri, a NUBU, az Artista, Anh Tuan és a PINKO legújabb téli és exkluzív karácsonyi kollekciója.

Az eseményen a szervezők lehetőséget biztosítottak a vendégeknek arra, hogy a bemutatót követően azonnal megvásárolják kedvenc dizájner darabjukat, Designer Store került ugyanis kialakításra, ahol a legújabb kollekciókat 20% kedvezménnyel vásárolhatták meg az érdeklődők. A Designer Store-ban minden vásárló egy Perwoll terméket kapott ajándékba. Az említett vásárlási lehetőség mellett a tavaszi esemény mintájára DJ, Absolut Bár, Schwarzkopf Professional fodrász sarok és Bobbi Brown smink sarok várták a nagyérdeműt. Az esemény VIP fogadása 20.30-tól kezdődött, ahol már a tervezők 2012-es elő tavaszi és tavasz-nyári modelljeit is megtekinthette a válogatott közönség. Ezt követően hajnalig tartó Absolut Mode Party vette kezdetét, finom falatokkal és annál is finomabb Absolut Koktélokkal, az Ez a Divat formációval, majd éjféltől DJ Karanyi gondoskodott egy trendi fashion party hangulatának megteremtéséről.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.