A PortfoLion Zrt – az OTP Bank leányvállalataként – 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés. A tőkebefektetést a Gravity külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketing tevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

A PortfoLion Zrt – az OTP Bank leányvállalataként – 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés. A tőkebefektetést a Gravity külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketing tevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

2011 második félévében a PortfoLion Zrt. 300 milliós tőkebefektetéssel tulajdonrészt szerzett az egyik legjelentősebb hazai technológiai startup cégnek számító Gravity R&D-ben. Az egyetemi kutatók által alapított, a hazai piacon öntanuló marketingszoftvernek megismert terméket fejlesztő cég növekedésének gyorsulását várja a tőkebefektetéstől.

„A Gravity az innovációs startup-ok klasszikus kihívásaival került szembe. Egyszerre kell piacra lépnünk, fejlesztési kapacitást növelnünk és szervezetfejlesztésbe fognunk annak érdekében, hogy önmagunk és tulajdonosaink számára is fenntartsuk inspiráló növekedésünket. Ráadásul a nemzetközi piacon már bizonyított ajánlórendszereink számára a piac a nagyvilág, így ideális befektetői háttérre volt szükségünk. Ezt a az OTP csoport leányvállalatában, a PortfoLionban és a szakmai befektetőként már korábban tulajdonrészt szerzett Docler Holding befektetői közösségében megtaláltuk." – mondta Csíkos Péter András, a Gravity ügyvezetője.

„A Gravity olyan befektetési célpont számunkra, melyben a nemzetközi színvonalú termék és munkaerő ideális módon nemzetközi színvonalú menedzsmenttel párosul. Eddigi teljesítménye és az előtte álló lehetőségek alapján a cégnek jó esélyei vannak arra, hogy jelentős részesedést szerezzen mind az e-kereskedelem, mind a digitális média globális piacán." – mondta Oszkó Péter a PortfoLion elnök-vezérigazgatója.

A PortfoLion tőkebefektetésével egy időben a Gravity tulajdonosai is az alaptőke emeléséről döntöttek. A vállalat korábbi vezető befektetője, a Docler Holding a Docler Investments koordinálása mellett szintén részt vett a tőkeemelésben.

„Kreatív, innovatív, professzionális. Egyebek mellett ezen értékek alapján működik a Gravity és a Docler Holding is. Ezért gondoltuk azt még 2009-ban, hogy érdemes befektetni ebbe a vállalkozásba. A Gravity sikerének titka ugyanaz, amiben mi is hiszünk: világszínvonalú magyar technológiával, felkészült, munkájuk iránt elhivatott szakemberekkel olyan nemzetközileg is mérhető értéket teremteni, amely nem csak egy közösség, hanem az ország javára is válhat. A PortfoLion mostani beszállása megerősített bennünket abban, hogy jó döntést hoztunk két éve, amikor először fektettünk be a Gravitybe." – mondta Gattyán György Zoltán, a Docler Holding többségi tulajdonosa.

A Gravity-nek jelenleg közel 40 munkatársa van, 12 országban vannak ügyfelei, és képviselettel rendelkezik Londonban, Párizsban, New Yorkban, Moszkvában, Berlinben és Hollandiában.

A Gravity 2009-ben és 2010-ben közel 200 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott. A vállalat 2009-ben egyetlen magyar vállalatként Európa 25 legjobb start-up cége közé került választották az innovációs start-up cégek versenyén (EEVC).

 

Gravity

  • A Gravity R&D-t 2007-ben egy tudományos kutató és három PhD hallgató hozta létre. A vállalat az alapítók tudományos előélete során kidolgozott szöveg- és adatbányászati eljárásokon alapuló saját know how-t használva fejleszt egyedi ajánlórendszereket a nagy lakossági ügyfélkörrel rendelkező vállalatok számára.
  • A Gravity második helyezett lett az Egyesült Államok legnagyobb DVD kölcsönzője, a Netflix által 2006-ban kiírt versenynek. A verseny célja a Netflix meglévő ügyféladatbázisán alapuló ajánlórendszer kidolgozása volt, mely számottevően képes növelni a cég forgalmát.
  • 2010-ben a világ legnagyobb médiatechnológiai kiállításán a Microsoft IPTV-s platformján, a Mediaroom-on debütált a Gravity. Az észak-amerikai internetes tv piacot megcélzó Microsoft ezzel egyedülálló gesztust tett a Gravitynek.
  • www.gravityrd.com.

 

PortfoLion

  • A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. az OTP Bank leányvállalata, hazai, főleg induló és innovatív vállalkozások ígéretes fejlesztéseihez kíván forrásokat biztosítani. A társaság által kezelt kockázati tőkealap a célkitűzéseit oly módon kívánja megvalósítani, hogy befektetései hozzájáruljanak a magyarországi kis- és közepes vállalkozások fejlődéséhez, az innovációs folyamatok felgyorsításához és a kutatási vagy fejlesztési szakaszban lévő találmányok vagy más, újszerű üzleti koncepciók és folyamatok megvalósulásához, azok üzleti szférában való széles körű elterjedéséhez.
  • www.portfolion.hu

 

Docler Investments

  • A Docler Investments Kft. 2011-ben jött létre a Docler cégcsoport kockázati tőke-befektetésekkel és felvásárlásokkal foglalkozó tagjaként. Célja, hogy elkülönült szervezeti keretek között, a legmagasabb szakmai standardoknak megfelelően, professzionálisan végezze el a cégcsoport felvásárlási és befektetési feladatait. A társaság tőkével és a teljes cégcsoport tapasztalatával, valamint üzleti és technológiai infrastruktúrájával támogatja az olyan nagy növekedési képességű cégeket, amelyek tulajdonosai mellett képesek értéket teremteni szélesebb értelemben véve egy közösségnek, de akár az országnak is. A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület teljes jogú tagjaként annak szakmai és etikai standardjai szerint működik.
  • www.doclerinvestments.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük