2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

33 ezren érdeklődtek továbbtanulásról a hétvégén

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/98400"><img class="image image-preview" src="/files/images/eduK.preview.jpg" border="0" width="479" height="316" /></a></span>Óriási figyelem övezte az idei Educatio Kiállítást. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/98171">http://euroastra.hu/node/98171</a>) Minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, a múlt héten. Nemcsak a látogatók, de a kiállítók száma is rekordot döntött.</p> <p> 

Óriási figyelem övezte az idei Educatio Kiállítást. (lásd: http://euroastra.hu/node/98171) Minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, a múlt héten. Nemcsak a látogatók, de a kiállítók száma is rekordot döntött.

 

Óriási figyelem övezte az idei Educatio Kiállítást. (lásd: http://euroastra.hu/node/98171) Minden eddiginél többen, 33.000-ren látogattak el a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléjére, a múlt héten. Nemcsak a látogatók, de a kiállítók száma is rekordot döntött.

 

Az oktatási intézmények standjai és segítői mellett előadások és olyan interaktív programok várták az érdeklődőket, mint a súgógépről való olvasás, vagy próbanyelvvizsgázás, de kézműves foglalatosságokat ugyanúgy ki lehetett próbálni, mint az újraélesztés tudományát elsajátítani. A pénteki nap folyamán szinte megrohamozták a standokat.

 

Idén több mint 130 intézmény vett részt a rendezvényen: 44 hazai felsőoktatási, 40 külföldi oktatási intézmény, valamint nyelviskolák és egyéb képzési intézetek mutatták be programjaikat. A szervezők elmondása alapján a 2016-os kiállítás vezérfonala a tudatos jövőtervezés volt. A legtöbb látogató pénteken érkezett a Syma csarnokba, hogy megtalálja a leginkább hozzá passzoló képzést, a szombatot pedig inkább a családosok, illetve a szülőkkel érkezők uralták.

 

Interaktív programok és színpadi előadások is színesítették a rendezvény palettáját. A legnépszerűbb beszélgetést az Oktatási Hivatal prezentálta – a szakemberek felvételi tudnivalókról tájékoztatták az érdeklődőket. A még bizonytalan felvételizőket pályaorientációs tanácsadással várták, és sokakat vonzott az idei év újdonsága, a duális képzésekről folytatott beszélgetés is.

 

„Az idei program szervezésénél nagyban támaszkodtunk a korábbi évek tapasztalataira, de igyekeztünk minél több érdekes újdonságot is bemutatni. Úgy láttuk, érezhetően megnőtt a mesterképzések iránti érdeklődés, így nyitottunk a már végzett hallgatók felé is, de a pedagógusok munkáját is igyekeztünk segíteni új módszertani eszközök bemutatásával" – mondta el Maszlavér Gábor, a kiállítás főszervezője, és hozzátette, a rekordlátogatottság is mutatja a fiatal generáció körültekintő jövőtervezését.

 

http://www.educatiokiallitas.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.