2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

5 ok, amiért ne hagyjuk ki az elliptikus trénert az edzésből

2 perc olvasás
 Akár otthon, akár az edzőteremben, hasznos az elliptikus tréner.
elliptikus trener

Az elliptikus tréner látványa sokaknak a kilencvenes évek televíziós vásárlós műsorait idézi fel, ahol a tornadresszes hölgyek ilyen gépeken bizonygatták a testedzés jótékony hatásait. Ez bizony nem volt véletlen már akkor sem. Ez a gép ugyanis valóban elég komikus mozgásra sarkallja használóját, de a valóság az, hogy mindez csak addig vicces, amíg nézzük és nem csináljuk.

 

Maximális zsírégetés

A leggyakoribb motiváció az edzés elkezdésében: a fogyási szándék. Természetesen nem mindenkire igaz, de sokakra igen, hogy azért keresnek valamilyen mozgásformát, hogy valamennyit fogyjanak. Ebben az esetben az elliptikus tréner után nem is kell tovább kutatni, hiszen ez egy roppant hatékony eszköz a zsírégetésben. De legalábbis gyorsan vezet látványos eredményekhez.

 

Formálja az egész testet

Ez a fitneszgép az egész testet átmozgatja, így nem csak hogy nem unalmas, nagyon hatékony is. A pedálok lenyomása egyszerre dolgoztatja a combokat, a feneket és a vádlikat; miközben a karok, a vállak és a mellizmok is folyamatos használatban vannak a karok mozgatásával. Mindezt ráadásul egyenes háttal műveljük, hiszen a gép kialakítása megköveteli a helyes tartást is.

 

Edzésben tartja a szívet

Az elliptikus tréneren végzett kardió edzés javítja a keringési-, és légzőrendszer működését is, illetve fejleszti az állóképességet. Az intenzitás növelhető, a körkörös mozgás pedig segít, hogy az edzés akár rehabilitációs célokra is kiváló legyen.

 

Kíméli az ízületeket

Ha intenzív mozgásformát keresünk, de olyanra van szükségünk, ami kíméli az ízületeinket, nem kell tovább keresni. A terhelés eloszlik az egész testen, így nem kell a túlzott terheléstől tartani.

 

Levezeti a feszültséget

A test átmozgatása mellett az elliptikus tréner azért is remek gép, mert egy stresszes nap utáni edzéssel azonnal elűzhetjük minden gondunkat, és levezethetjük a felgyülemlett feszültséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.