2022.05.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

50 ezer forintba kerül a neten a gyerekszoba.

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/79317"><img class="image image-_original" src="/files/images/gyerek%20(1).jpg" border="0" width="456" height="362" /></a></span>A gyerekvállalás szép és nemes dolog, viszont sokan azért halogatják, mert úgy gondolják, irreálisan magas költséggel jár a család új tagjának fogadása. Különösen igaz lehet ez akkor, ha nincs a háznál olyan rokon, akitől örökölhetőek lennének a kinőtt ruhák, baba „kellékek".

A gyerekvállalás szép és nemes dolog, viszont sokan azért halogatják, mert úgy gondolják, irreálisan magas költséggel jár a család új tagjának fogadása. Különösen igaz lehet ez akkor, ha nincs a háznál olyan rokon, akitől örökölhetőek lennének a kinőtt ruhák, baba „kellékek".

A gyerekvállalás szép és nemes dolog, viszont sokan azért halogatják, mert úgy gondolják, irreálisan magas költséggel jár a család új tagjának fogadása. Különösen igaz lehet ez akkor, ha nincs a háznál olyan rokon, akitől örökölhetőek lennének a kinőtt ruhák, baba „kellékek".

 A csecsemőholmikra szakosodott üzletek magas árakon adják termékeiket, mert tudják, hogy a szülők a legjobbat akarják újszülött gyermeküknek, és inkább magukon spórolnak, minthogy csemetéjüktől vegyenek el.

A Jófogás.hu utánajárt a kérdésnek, hogy mennyibe kerül egy komplett gyerekszoba a neten. Kiderült, hogy nem kell csillagászati összegeket elkölteni az újszülött érkezésekor, ugyanis a minimálbér feléből már összeállítható a kicsi első lakosztálya. 50 ezer forintba kerül a neten a gyerekszoba.

A babának valahol aludnia kell, nem lehet folyton a szülei ágyában, mert az anyukának is jár a jól megérdemelt pihenés. Egy pelenkázó résszel, tároló polcokkal rendelkező rácsos babaágy már 15 000 forintért található az apróhirdetési oldalon. Háromrészes babaágyneműt  4 000 forintért is lehet vásárolni a portálon. Ugyanitt a fürdetéshez nélkülözhetetlen kiváló babakék babakád pedig 2 000 forintért már beszerezhető.

Hagyományos boltban 20 000 és 179 000 forint között vásárolhatunk kiságyat.

Nem kell okvetlenül divatoznia egy babának, hogy csipkés-e a rugdalózó gallérja vagy nem, az számára lényegtelen. Innen nézve nem lőhet mellé az ember, ha egy ötven darabos csomagot vásárol fel a bolti ár töredékéért. Sőt, ha igazán szemfülesek vagyunk, akkor akár ingyen is hozzájuthatunk néhány nélkülözhetetlen darabhoz. Ami az egyik családnak felesleges, az a másiknak valóságos kincs. 

Egy babaruha újonnan, boltból vásárolva 300 – 8 000 forint körüli összegért kapható.

Nagyon fontos, hogy friss levegőn legyen a gyermek, ám egy babakocsi is kerülhet annyiba, mint egy olcsó használtautó. Egy 3 funkciós babakocsit – ami sport-babakocsivá alakítható, mélykocsi része pedig mózeskosárként is használható – már 23 000 forintért hazavihetünk.

 20 perc böngészés után a Jófogáson akár 50 000 Ft-ból összeállítható a gyerekszoba és a legfontosabb kellékek, amelyeket a kis jövevény érkezése előtt feltétlenül be kell szerezni. A netről vásárolva talán több szó esik a gyermekvállalás szépségeiről és kevesebb annak anyagi vonzatairól.

 

http://www.jofogas.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.