Elkezdődött a nyár és ezzel együtt a jól megérdemelt pihenésnek is eljött az ideje. Egy nyaralás megtervezésénél a két fő kérdés, hogy hova menjünk és mivel. Az autós nyaralásokat tudjuk a legjobban az igényeink szerint alakítani, és az sem jelenthet gondot, ha nem rendelkezünk saját gépjárművel, mert néhány kattintással le tudjuk foglalni a nyaralásukhoz a legideálisabb autót.

Elkezdődött a nyár és ezzel együtt a jól megérdemelt pihenésnek is eljött az ideje. Egy nyaralás megtervezésénél a két fő kérdés, hogy hova menjünk és mivel. Az autós nyaralásokat tudjuk a legjobban az igényeink szerint alakítani, és az sem jelenthet gondot, ha nem rendelkezünk saját gépjárművel, mert néhány kattintással le tudjuk foglalni a nyaralásukhoz a legideálisabb autót.

A legtöbben nyugodt nyaralásra vágyunk, amikor nincsenek kötelezettségek és nem kell időpontokhoz igazodni.  Örömteli, kedvünkhöz igazítható szabadságot, az autós nyaralás biztosíthat számunkra, ami még sok esetben a pénztárcánkra is kedvezően hathat. A Europcar autókölcsönző összegyűjtötte, hogy milyen előnyei vannak az autós nyaralásnak:

 • Szabadon és kedvünk szerint mozoghatunk: Autós nyaralásnál nem kell igazodni menetrendhez, időpontokhoz és az ismeretlen utastársakhoz. Saját magunk határozzuk meg az indulást, a pihenőket és spontán úti célokat is kitűzhetünk.
 • Spórolhatunk a szálláson: A városközponttól távolabb eső szállások – legyen az hotel, hostel vagy kemping – kedvezőbb áron elérhetőek, mint a központban lévők.
 • Még több érdekes helyet fedezhetsz fel: A legjobb helyekre legtöbbször véletlenül bukkan a jó turista. Autós nyaralásokon fel lehet fedezni a környéket, és a kalandozásnak csak az autóban lévő üzemanyag mennyisége szab határt.
 • Több dolgot tudsz magaddal vinni. Nincsen súly- és méret korlát, még akár a kerékpárokat is magunkkal tudjuk vinni.
 • Kombináljuk az utazási eszközöket: A legtöbb európai városban igen költséges a tömegközlekedés. Ha repülővel utazunk és többen vagyunk, sokszor jobban megéri autót bérelni és megosztani az autóbérlés költségeit.
 • Kevesebbet költhetünk ételre: Nyaraláson a gasztronómiai finomságokra szoktunk a legtöbbet költeni. Autós nyaralásnál sokat spórolhatunk az étkezéseken úgy, hogy az éttermek helyett bevásárolunk a helyi boltban. Mivel velünk van az autó, cipekednünk sem kell.

 

Amire figyeljünk indulás előtt

A nyugodt autózás érdekében célszerű szem előtt tartani az alábbi dolgokat:

 • Célszerű indulás előtt megnézni, hogy milyen autópálya és útdíjak vannak a kiválasztott útvonalon és milyen sebességkorlátozások vannak érvényben az adott országban.
 • Jó ha van nálunk térkép vagy GPS, hogy nagyobb kerülők nélkül célba érjünk.
 • Fontos, hogy megbízható autóval induljunk el az utazásra, hogy a várva várt nyaralás ne végződjön rémálomként.
 • Hosszabb útnál törekedjünk a biztonságos vezetésre, ezért legalább két sofőr legyen.
 • Amennyiben nem vagyunk teljesen meggyőződve autónk megbízhatóságáról, vagy nem akarjuk plusz kilométerekkel gyarapítani járművünket, akkor célszerű autót bérelni.

„Az autós nyaralások egyik legnagyobb előnye, hogy nem függünk senkitől, csak a gépjárművünktől. Legyen szó belföldi vagy külföldi útról, minden esetben érdemes egy megbízható autóval elindulni. Ezért szoktuk nyaraláshoz is az autókölcsönzést javasolni ügyfeleinknek, akár egy rövidebb időszakra is. A bérlési díjunk magába foglalja a magyarországi autópálya díjakat és ezen felül, ha valami véletlen folytán lerobban az egyik autónk, akkor egy csereautót biztosítunk, amivel folytatni lehet az utazást"- nyilatkozta Mag. Szabó Atilla, a Europcar ügyvezető igazgatója. A Europcar az idei nyári szezonra 1100 autóból álló flottával készül, a járművek kevés kilométert futottak, megbízhatóak és kiváló állapotban vannak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük