2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

690 órát kaptak a daganatos betegek

3 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/98001"><img class="image image-preview" src="/files/images/click_1.preview.jpg" border="0" width="477" height="288" /></a></span>Jótékonysági koncerttel kezdte az évet Szekeres Adrien és Karácsony János, akik az Óbudai Danubia Zenekarral és a Benkó Dixieland Banddel léptek közös színpadra. A Dobó Kata által konferált rendezvény bevételeit a daganatos embereket segítő Magyar Hospice Alapítvány kapta, amelynek munkatársai így 690 órával tovább állhatnak a betegágyak mellett.

Jótékonysági koncerttel kezdte az évet Szekeres Adrien és Karácsony János, akik az Óbudai Danubia Zenekarral és a Benkó Dixieland Banddel léptek közös színpadra. A Dobó Kata által konferált rendezvény bevételeit a daganatos embereket segítő Magyar Hospice Alapítvány kapta, amelynek munkatársai így 690 órával tovább állhatnak a betegágyak mellett.

Jótékonysági koncerttel kezdte az évet Szekeres Adrien és Karácsony János, akik az Óbudai Danubia Zenekarral és a Benkó Dixieland Banddel léptek közös színpadra. A Dobó Kata által konferált rendezvény bevételeit a daganatos embereket segítő Magyar Hospice Alapítvány kapta, amelynek munkatársai így 690 órával tovább állhatnak a betegágyak mellett.

Az ünnepekről, a szeretetről és az élet értelméről beszélt Dobó Kata a „Minden perc értékes" elnevezésű jótékonysági koncert háziasszonyaként. Szavainak különleges súlyt adott, hogy a rendezvényt szervező Magyar Hospice Alapítvány az aktív gyógykezelésben már nem részesülő, végstádiumú daganatos betegek ápolásával foglalkozik. „A szeretetben élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben" – idézte Márai Sándor gondolatait Kata a szervezet jótékonysági nagyköveteként.

A számos megható pillanat egyike a Benkó Dixieland Band tagjainak színpadra lépése volt, akik annak ellenére vállalták a szereplést, hogy vezetőjük, Dr. Benkó Sándor néhány hete elhunyt. A világhírű klarinétos 2015 novemberében még arról írt az alapítványnak, hogy az elmúlás előtti pillanatokban milyen fontos az odafigyelés és a szeretetteli gondoskodás – ezért akarta a zenéjével támogatni a hospice ellátást. Az együttes tagjai e kívánsága előtt tisztelegve játszottak az est második felében. Előttük Karácsony János és az Óbudai Danubia Zenekar adott elő LGT-dalokat szimfonikus hangszerelésben, Szekeres Adrien pedig mindkét együtteshez csatlakozott néhány dal erejéig. A művésznő korábban arról nyilatkozott, hogy saját környezetében is tapasztalta, milyen embert próbáló feladat egy daganatos beteg ápolása, ezért állt a jótékonysági koncert fellépői közé.

A Művészetek Palotájában a több mint 1600 fős Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem teljesen megtelt vendégekkel, akik a belépőjegy megvásárlásával az alapítvány munkáját támogatták. „A fellépő művészek és a Müpa jóvoltából a koncert teljes bevétele hozzánk került, így a 2016-os évben ebből az összegből 690 órával többet tölthetünk az életük utolsó szakaszát élő daganatos betegek mellett" – mondta Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatója. 

Az alapítvány képviselője elmondta, hogy a szervezet idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, a jubileumi év alkalmából pedig más művészek és hírességek is felajánlották támogatásukat. Közéjük tartozik Bodrogi Éva és Herczku Ágnes, akiknek jóvoltából a magyar népzene és a barokk kor zenei gyöngyszemeinek különleges találkozására kerül sor a FUGA Barokk Napok bónusz előadásán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.