2013. október 12-én, szombaton minden mesekedvelő szülőt és gyereket vár a Gondolkodj Egészségesen! Program mesés családi napja, ahol a manók csodálatos világába csöppenhetnek bele. A Családi Délelőttel egy időben veszi kezdetét a 7. Millenáris Ásványbörze.

 

2013. október 12-én, szombaton minden mesekedvelő szülőt és gyereket vár a Gondolkodj Egészségesen! Program mesés családi napja, ahol a manók csodálatos világába csöppenhetnek bele. A Családi Délelőttel egy időben veszi kezdetét a 7. Millenáris Ásványbörze.

 

A tavaszi nagysikerű Te Meséd Családi Nap folytatásaként október 12-én, szombaton 10-13 óra között ismét megrendezésre kerül, a Gondolkodj Egészségesen! Program családi mesés eseménye, amelynek most is a Millenáris Teátrum ad otthont.

 

A Gondolkodj Egészségesen! Program filozófiájához igazodva, a rendezvény célja, hogy megmutassák a szülőknek és a gyermekeknek, hogy együtt lenni jó, a mesének összetartó ereje van és nincs is jobb annál, mikor hűvösebb őszi estéken a család együtt meséket olvas és játszik.

 

Az októberi Te Meséd Családi Nap „meghívott" vendégei a manók lesznek, akik varázslatos világba repítik el a jelenlévőket. A gyermekek az Apró Színház Arany Lille előadásában megismerkedhetnek a lappföldi manók izgalmas életével és dalokat, játékokat tanulhatnak, majd egy északi népmesét is meghallgathatnak. Az előadás előtt és után kézművesek várják a családokat, hogy segítségével együtt készíthessék el varázsgesztenyéjükből Gesztenye-manót és más terménybábokat.

 

Program:

10:00 – 13:00  Kézműves foglalkozás: gesztenye-manó- és terménybáb készítés

10:30 – 11:30  Apró színház: Arany Lille (lappföldi mese)

11:30 – 12:00  Arany Lille, a manók és a gyerekek közös éneke, játéka

12:30 – 12:45  Mesélés   

 

A Gondolkodj Egészségesen! Program egy olyan civil kezdeményezés, melynek célja, hogy az első három életév utáni legfontosabb időszakban, az óvodáskorban segítsen a gyereket nevelő szülőknek, illetve óvodapedagógusoknak, hogy a gyermekek olyan családi és intézményi környezetben fejlődhessenek, amely maximális esélyt biztosít számukra az egészséges felnőtté váláshoz. Programjuk felfogása szerint a hangsúlyt a prevencióra kell helyezni, és a gondok megelőzésére kell törekedni.

 

A Gondolkodj Egészségesen! Program a gyermekek egészséges fejlődését meghatározó valamennyi területtel foglalkozik: táplálkozás, testi egészség- és biztonság, érzelmi stabilitás, szocializáció, nevelés, környezettudatosság, kultúra és tolerancia.

 

Jegyár: gyerek: 900 Ft., felnőtt: 1.100 Ft., családi: 2.800 Ft.

A jegypénztárban SZÉP kártyát is elfogadnak.

 

2013. október 12. 10:00

Te Meséd Családi Délelőtt

Millenáris Teátrum

 

A Családi Délelőttel egy időben veszi kezdetét a 7. Millenáris Ásványbörze, ásványkiállítással és börzével, valamint interaktív gyerekprogramokkal. Az Ásványbörze a Millenáris "D" Épületében zajlik két napon keresztül, hazai és külföldi kiállítókkal.

A látogatók megcsodálhatják és megvásárolhatják az ásványokat, ősmaradványokat, drágaköveket, meteoritokat, illetve ezekből készült ékszereket és dísztárgyakat.

Olyan résztvevők is lesznek, akik saját maguk gyűjtötték a bemutatott ásványokat. A börzén helyet kapnak majd természetgyógyászattal és ezotériával foglalkozó kiállítók (aurafotó, íriszdiagnosztika, sorselemzés, asztrológus, stb.). Egészség-sziget és szakmai előadások, valamint Bonsai Kiállítás!

Az interaktív gyerekprogramok elsősorban a gyermekek ilyen irányú érdeklődését próbálják kielégíteni és felkelteni. A programok között van drágakőfa-készítés (ingyenes), ősmaradvány-gipszöntés (ingyenes), kígyósimogató, kisállat simogató és ékszerkészítés alapműveleteinek elsajátítása. 

Újdonság: 3D filmvetítés ásványokról az épület mozi termében!

Jegyárak:  felnőtt: 500 Ft., gyerek (18 éves korig) 200 Ft.
A belépőjegy ellenértéke a helyszínen kapott kuponnal (az azon feltüntetett feltételekkel, a "kupon elfogadó" táblával jelölt kiállítóknál, a megjelölt vásárlási értékhatár felett)

levásárolható!

 

2013. október 12-13.

7. Millenáris Ásványbörze

Millenáris D épület

 

www.gondolkodjegeszsegesen.hu

www.millenaris.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük