2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kártya, ami mindent visz

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/82201"><img class="image image-preview" src="/files/images/SOSInfocard.jpg" border="0" width="465" height="96" /></a></span>Mindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy amikor nagy volt a baj, nem tudta hirtelen hova kapjon. Gyakran még a mentők száma sem jut eszünkbe, pedig az is legalább olyan egyszerű, mint annak a kártyának a használata, amely földrajzi helytől, kortól és tevékenységtől függetlenül mindig nálunk kell, hogy legyen. <p> 

sosinfocardMindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy amikor nagy volt a baj, nem tudta hirtelen hova kapjon. Gyakran még a mentők száma sem jut eszünkbe, pedig az is legalább olyan egyszerű, mint annak a kártyának a használata, amely földrajzi helytől, kortól és tevékenységtől függetlenül mindig nálunk kell, hogy legyen.

 

sosinfocardMindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy amikor nagy volt a baj, nem tudta hirtelen hova kapjon. Gyakran még a mentők száma sem jut eszünkbe, pedig az is legalább olyan egyszerű, mint annak a kártyának a használata, amely földrajzi helytől, kortól és tevékenységtől függetlenül mindig nálunk kell, hogy legyen.

 

Ellentétben a mentők számával, az SOSInfocardról nyugodtan elfeledkezhetünk, hiszen az azt jelenti, hogy éppen minden rendben van az egészségünkkel. Ilyenkor csak annyi a teendő, hogy berakjuk a táborba induló gyerek táskájába, a motoros dzsekink zsebébe vagy a nagyi tárcájába. A hozzá tartozó matrica, illetve szilikon karkötő jelzi, hogy az illető birtokában van egy ilyen kártyának, amely bármilyen váratlan vészhelyzet esetén mindent tud tulajdonosáról. De honnan ilyen jól értesült ez a bankkártya méretű plasztiklap? Az SOSInfocard pontosan annyit tud, amennyi információval a birtokosa ellátta. Az adatok tárolása a mindenkori adatvédelmi törvényeknek megfelelően, környezetbarát bio-szervereken történik, feltöltésüket pedig a kártyabirtokos végzi pár egyszerű lépésben, internetes titkos kódja segítségével.

Mit érdemes feltölteni? Mindent. A születési anyakönyvi kivonatunktól kezdve a legutóbbi orvosi- vagy laborvizsgálatunkig minden hasznos információval szolgálhat annak, akinek megengedjük, hogy tárhelyünk tartalmával megismerkedhessen. Ellentétben bármilyen kórházi vagy központi egészségügyi adatbázissal hazánkban, az SOSInfocard a magánrendelések eredményeit is tartalmazza. Ráadásul úgy, hogy nem is kell visszamenni és sorba állni a leletünkért, azt a magánkórház vagy labor alkalmazottja egyszerűen on-line feltöltheti az adataink közé.

Vészhelyzet vagy öntudatlanság esetén az értesítendő személy, hétköznapi orvosi látogatás alkalmával mi magunk biztosítunk hozzáférést védett adatainkhoz. Míg az intézkedő rendőr vagy segítőkész embertársunk csak a legfontosabb paramétereket látja a kártyán (név, cím, értesítendő személy, vércsoport, gyógyszerérzékenység, allergia), addig az orvos az internetes felületen egyszerű ikonok segítségével navigálhat a leleteink között, ismerheti meg kórtörténetünket. Legyen szó balesetről, fogászati kezelésről vagy szemüvegrendelésről minden egészségügyi adatunk egy QR-kód vagy jelszó segítségével elérhető.

 

Nemcsak az SOSInfocardhoz tartozó kártyaangol-magyar nyelvű, de az online felület is, ahol az eligazodást ikonok segítik, az orvosi kifejezések pedig latinul szerepelnek. Tehát bármerre járunk a világban „szótértünk" majd az orvosokkal.

 

Mindez csak 2499 forintba kerül kártyával, tokkal, több színben választható karkötővel, matricával, tárhellyel és 3 éves SOSInfocard tagsággal. Vagyis egy mozizás áráért olyan biztonságot nyújtó adatbázissal lesz gazdagabb az ember, ami többet ér, mint bármelyik bankkártya, használata pedig egyszerűbb, mint megjegyezni a 112-es segélyhívó számot.

A gyerek teljes orvosi dokumentációjának tárolására a születésétől az érettségiig nem kell többet kiadnunk, mint 15 000Ft. Ez kevesebb, mint évi ezer forint a gyermekünk 18 éves koráig.

 

Web:
http://www.sosinfocard.com/

Videó:
https://www.youtube.com/watch?v=h8a1KSGOAnQ

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.