2024.július.24. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rekordot döntött a Campus fesztivál

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/82217"><img class="image image-preview" src="/files/images/campusZ.preview.jpg" border="0" width="466" height="313" /></a></span>Hetvenezren buliztak a Debreceni Nagyerdei Stadionban és környékén. Vasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye a debreceni Campus Fesztivál. <p> 

campusz.previewHetvenezren buliztak a Debreceni Nagyerdei Stadionban és környékén. Vasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye a debreceni Campus Fesztivál.

 

campusz.previewHetvenezren buliztak a Debreceni Nagyerdei Stadionban és környékén. Vasárnap hajnalban véget ért Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei eseménye a debreceni Campus Fesztivál.

 

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciója után, egy teljesen megújult környezet várta a látogatókat, a szervezők igen látványos, és komfortos körülmények között építették fel a hatalmas fesztiválvárost.

„A tavalyihoz képest nagyobb fesztiválterületen korszerű és igényes infrastruktúrával növeljük a látogatók kényelemérzetét, ha esik, akkor sem változik sártengerré a fesztivál, kulturált körülmények között lehet a programokat élvezni. – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató még a nulladik nap után. A nagyszínpad melletti látványos ködszínház, a térkövezett területek, a fedett sátrak és a stadion korszerű infrastruktúrája egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy azt mondhassam, a Campus, Magyarország legkomfortosabb fesztiválja, ezért is van évről évre több vendégünk nem csak a régióból, de az ország távolabbi pontjairól is."

Most, a fesztivál zárónapján Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál igazgatója megerősítette, hogy az új helyszín megfelelt az elvárásoknak, hiszen a fellépők és a fesztiválozók egyaránt elismerően nyilatkoztak róla: a visszajelzések alapján bármelyik mai, európai fesztivállal felveheti a versenyt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a fesztiválhoz, és a programok is nagy érdeklődés mellett zajlottak, így sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot: idén mintegy hetvenezren buliztak a Nagyerdőn!

 

A Campus, ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai fesztivál paletta élvonalában.

A korszerű és igényes infrastruktúra, a kulturált, páratlan környezet egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország egyik legkomfortosabb fesztiválja legyen. Idén több mint 6000 négyzetméternyi fedett helyszín várta a bulizni vágyókat, összesen nyolc kiemelt színpad, számos kisebb programhelyszín, és közel 400 program volt a négy nap alatt.

 

Ami pedig a programokat illeti, a legnagyobb érdeklődés a 25 éves Tankcsapdát kísérte, de ezreket mozgatott meg a Punnany Massif, a Quimby, Majka, a Vad Fruttik, és a svájci sztárfellépő DJ Antoine is.

 

A zenei színpadok kínálata mellett először épült fel az „Egyetem tér", ahol a Debreceni Egyetem látványos napközbeni aktivitásokkal mutatta be az egyetemváros sokszínűségét.  Voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is szép számban megjelentek.

Vasárnap reggel elkezdődött a takarítás, hogy a Nagyerdei Stadion környezete rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen. A teljes bontási munkálatok várhatóan kevesebb, mint egy hét múlva érnek véget.

 

http://campusfesztival.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.