2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nem pénzrablás klímával fűteni

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/84100"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_14.JPG" border="0" width="495" height="219" /></a></span>A manapság tapasztalható gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Egy nem várt felmelegedésre, vagy a kora őszi lehűlésre nem igazán lehet felkészülni, főleg ha az időjárás a napjainkban tapasztalt szélsőségeket produkálja. 

1 14A manapság tapasztalható gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Egy nem várt felmelegedésre, vagy a kora őszi lehűlésre nem igazán lehet felkészülni, főleg ha az időjárás a napjainkban tapasztalt szélsőségeket produkálja. 

1 14A manapság tapasztalható gyors időjárás-változások kihívás elé állítanak minket szinte minden évszakban a megfelelő otthoni hőmérséklet elérésében. Egy nem várt felmelegedésre, vagy a kora őszi lehűlésre nem igazán lehet felkészülni, főleg ha az időjárás a napjainkban tapasztalt szélsőségeket produkálja. 

A légkondicionálót akkor kívánjuk bevetni leginkább, amikor 30 fok fölé szalad nyáron a hőmérőnk higanyszála és a pihentető alvásunkat is gátolja a nagy meleg. Sokakban meg sem fordul a gondolat – még azokban sem akik már rendelkeznek otthonukban klímával -, hogy ezekkel a készülékkel többségében fűteni is lehet. Ha mégis fűteni kényszerülünk, a klímáról tízből kilencen azt gondoljuk, hogy "Emiatt biztosan sok lesz majd a villanyszámlám", pedig ez is a klímával kapcsolatos tévhitek közé tartozik!

A lakossági klímák képesek alacsonyabb energiafogyasztás mellett nagyobb teret befűteni rövidebb idő alatt, így biztosítva az otthoni komforthoz szükséges hőmérsékletet. A hagyományos fix fordulatszámú klímák az átmeneti időszakban segítenek átvészelni a hidegebb estéket, azaz -5 Celsius fokig hatékonyak. Ezzel szemben az inverteres légkondicionálók már -15 Celsius foknál is energiahatékony fűtést képesek produkálni, így akár huzamosabb időre is felválhatják a hagyományos fűtést. Egy klímával akár kedvezőbb áron fűthetünk, mint a gázfűtéssel, hiszen a gázhoz villamos energiára és gázra egyaránt szükség van, míg a légkondicionáló csak villamos energiából táplálkozik. A klímát gyorsfűtés funkcióra kapcsolva, pillanatok alatt átfűthetjük a teret. Az LG Athena Xtreme Inverter V klímája még az inverteres készülékek között is kiemelkedően hatékony, hiszen   -25 Celsius fokos külső hőmérsékletig bírja a terhelést, és fűti a lakásunkat.

Az LG Electronics Athena Xtreme Inverter V hűtési és fűtési módban egyaránt A+++-os energiahatékonyságot nyújt. Temperáló fűtésre is kiválóan alkalmas, ami azt jelenti, hogy képes egy helyiség hőmérsékletét folyamatosan 9 és 13 Celsius fok között tartani. Ezzel a funkcióval az Atherna Xtreme Inverter V tökéletes választás lehet egy nyaralóban, hétvégi házban, ahol nincs külön fűtési rendszer kiépítve. A készülék fűtését a 12 m távolságra ható légáram egyszerre teszi igazán hatékonnyá. A klíma nagyobb ventillátorral messzebbre fújja a levegőt, a függőleges légáram pedig eléri, hogy a hidegnél  könnyebb meleg levegő elterüljön a szobában és ne csak a mennyezet magasságában legyen érezhető.

gyorsfutes funkcio.preview

Hogy működik a téli fűtés klímával?

  • Télen is kell számolnunk a kondenzvízzel. Ahogy nyáron, úgy télen is keletkezik kondenzátum, amit el kell vezetnünk, a kültéri egységnél.
  • A téli mínuszok beköszöntével előfordulhat, hogy a kondenzvíz ráfagy a hőcserélő bordázatra, ami a klíma időszakos leállását eredményezheti, de ez csak addig tart, amíg az leolvasztja a jeget, majd újra bekapcsol.

Egy fontos tanács arra vonatkozóan, ha télen fűteni szeretnénk a klímánkkal, hogy vásárlásnál mindenképp ellenőrizzük a fűtési hatásfokot. Ennek a mértékegységét COP-ben, illetve SCP-ben adják meg, így minél nagyobb COP értékű a kiszemelt légkondicionáló, annál energiahatékonyabban tud fűteni a téli időszakban. A fűtésen és hűtésen túl egy klíma számos olyan funkcióval rendelkezik, ami segíti kényelmesebbé tenni az otthon eltöltött időt, így érdemes részletesen utánajárni a készülékek szűrési technológiáinak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.