2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A téli szezonra ismét újít a Goodyear

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84316"><img class="image image-preview" src="/files/images/goodyear_7968_web.preview.JPG" border="0" width="464" height="309" /></a></span>A Goodyear legutóbbi (október elsején) sajtózájékoztatóján bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az UltraGrip termékcsalád 9. generációs téli abroncsát, amely 2014 telétől lesz elérhető a fogyasztók számára. A multinacionális cég a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártójaként közel hetvenezer dolgozót foglalkoztat több mint húsz országban - ami a legfontossabb információkat illeti a felvezetőnkben.</p> <p> 

goodyear 7968 web.previewA Goodyear legutóbbi (október elsején) sajtózájékoztatóján bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az UltraGrip termékcsalád 9. generációs téli abroncsát, amely 2014 telétől lesz elérhető a fogyasztók számára. A multinacionális cég a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártójaként közel hetvenezer dolgozót foglalkoztat több mint húsz országban – ami a legfontossabb információkat illeti a felvezetőnkben.

 

goodyear 7968 web.previewA Goodyear legutóbbi (október elsején) sajtózájékoztatóján bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az UltraGrip termékcsalád 9. generációs téli abroncsát, amely 2014 telétől lesz elérhető a fogyasztók számára. A multinacionális cég a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártójaként közel hetvenezer dolgozót foglalkoztat több mint húsz országban – ami a legfontossabb információkat illeti a felvezetőnkben.

 

 

A 9. generációs UltraGrip abroncs 33 különböző méretben, 14-16"-os kiszerelésben kapható, mellyel a gyártó a kis és közepes méretű gépjárművek tulajdonosait kívánja kiszolgálni. Az abroncs a Goodyear nagysikerű előző modelljét váltja, amelyet az elmúlt három évben több mint hét millió járműre szereltek fel. A Goodyear UltraGrip 9-es modellje azon európai vásárlók igényeit igyekszik kielégíteni, akik prémium márkás téli abroncsot keresnek. Az abroncsot arra is felkészítették, hogy alkalmazkodjon az Európában jellemző változó téli körülményekhez, hiszen hideg száraz napokon vagy éppen nedves, latyakos körülmények között, illetve hóban is jól kell teljesítenie.

Ezen igényekre alapozva a Goodyear új terméke, az UltraGrip 9 elődjéhez képest jobb teljesítményt nyújt havas utakon. Ennek érdekében az új gumiabroncs futófelületi mintázatának mikro-mintaárkait és peremeit úgy alakították ki, hogy megegyezzenek az abroncs talajjal érintkező felületének mintáival, függetlenül a végrehajtott manőver fajtájától, ezzel biztosítva az abroncs megbízható reakcióját vezetés, kanyarodás, fékezés és gyorsítás közben. A havas utak jobb kezelését a peremek számának növelése és a vállblokk lamelláinál a mintaárkok sűrűsége biztosítja. A változó blokkgeometriának köszönhetően nagyobb a havas úton kifejtett húzóerő. Jeges úton az UltraGrip sűrű lamellázottsága, valamint a talajjal érintkező futófelület szögletesebb kialakítása jobb teljesítményt tesz lehetővé. Az UltraGrip Hidrodinamikai mintaárkai megóvják az autót a vízenfelúszástól illetve jobb teljesítményt nyújtanak latyakos útfelületen. Mindezeknek köszönhetően az abroncs sikerrel nézhet szembe az Európában gyakorta előforduló változó téli viszonyokkal. A hideg, esős napokra a 3D BIS technológiával ellátott kompakt vállblokkok rövidebb fékutat tesznek lehetővé nedves utakon.

Az UltraGrip 9 futókeverékét szintén továbbfejlesztették elődjéhez képest: hogy növeljék a teljesítményt havas és jeges úton, a húzóerőt elősegítő gyantát tartalmazó lágyítószer és növényi olaj speciális keverékét alkalmazták, hogy az abroncs téli viszonyok között is megfelelően tapadjon az útfelületre. Téli kínálatában most először, az UltraGrip 9 két különböző fajta mintázattal is elérhető, az abroncs méretének függvényében. Így kívánják biztosítani a lehető legjobb teljesítményt a termékcsalád különböző méreteihez.

 

„Európában a téli hónapokra a változó időjárási körülmények jellemzők. Emiatt pedig nekünk is olyan abroncsokat kell kínálnunk, amelyek azon túl, hogy kiváló teljesítményt nyújtanak havas utakon, a latyakkal, és a nem kimondottan téli napokra jellemző nagy mennyiségű vízzel is megküzdenek. Az UltraGrip 9 ezen elvárásoknak tökéletesen megfelel." – állítja Fabien Desarcon, a Goodyear EMEA termékmarketing-igazgatója.

 

Az UltraGrip azon tulajdonságát, hogy képes változó téli viszonyok között is helytállni, tovább erősíti, hogy az abroncs teljes életciklusában megtartja erőteljes téli tulajdonságait. Az abroncs teljes élettartama alatt fenntartható téli teljesítményének titka a mély mikro mintaárkokban rejlik, amely az abroncs kopásakor sem szűnő, folyamatos kiváló teljesítményt tesz lehetővé. A fogyasztók az UltraGrip 9 különleges „TOP" mutatója segítségével követhetik nyomon az abroncs kopását, az abroncs futófelületébe épített hópehely minták formájában. Amikor a gumiabroncs eléri a 4 milliméteres futófelületi mélységet, a hópelyhek is lekopnak, ezzel figyelmeztetve a járművezetőt, hogy az abroncs használata már nem javasolt téli viszonyok között, s hogy időszerű lenne lecserélni. A Goodyear egyébiránt több mint két évig fejlesztette legújabb téli abroncsát, melynek során a korábbi téli abroncsainak nyolc generációja által már megalapozott kiváló minőségre épített.

 

Sz.A.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.