2024.augusztus.30. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Barracuda bővített backup portfólióval szolgálja ki a középvállalatok adatvédelmi és katasztrófa-helyreállítási igényeit

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84327"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image13_70.jpg" border="0" width="451" height="226" /></a></span>A <a href="http://barracudanetworks.hu/">Barracuda Networks, Inc</a>. (NYSE: CUDA),  bemutatta 1 TB tárhellyel érkező Backup 290 modelljét, továbbá 2 TB kapacitásúra növeli Backup 390-es eszközét, még nagyobb rugalmasságot kínálva. Az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA<a name="_ftnref1" href="#_ftn1" title="_ftnref1">[1]</a>-piaci jelentése<em> (IDC Worldwide Quarterly PBBA Tracker, CQ1, June 2014</em>) szerint a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát, bevétele pedig közel 30 százalékkal növekedett éves szinten. A vállalat élen járó biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára.</p> <p> 

image13 70A Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA),  bemutatta 1 TB tárhellyel érkező Backup 290 modelljét, továbbá 2 TB kapacitásúra növeli Backup 390-es eszközét, még nagyobb rugalmasságot kínálva. Az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA[1]-piaci jelentése (IDC Worldwide Quarterly PBBA Tracker, CQ1, June 2014) szerint a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát, bevétele pedig közel 30 százalékkal növekedett éves szinten. A vállalat élen járó biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára.

 

image13 70A Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA),  bemutatta 1 TB tárhellyel érkező Backup 290 modelljét, továbbá 2 TB kapacitásúra növeli Backup 390-es eszközét, még nagyobb rugalmasságot kínálva. Az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA[1]-piaci jelentése (IDC Worldwide Quarterly PBBA Tracker, CQ1, June 2014) szerint a Barracuda vezette az integrált PBBA eszközök piacát, bevétele pedig közel 30 százalékkal növekedett éves szinten. A vállalat élen járó biztonsági és tárolási megoldásai eszköz, virtuális eszköz, felhőalapú illetve hibrid telepítési lehetőségeket kínálnak a felhasználók számára.

 

A vállalati felhasználók egyre inkább megbíznak a mentési célból épített eszközökben a növekvő adatvédelmi és helyreállítási kihívások miatt. Továbbá a szervezetek folyamatos működésre való törekvésével fokozódik a biztonságos üzletmenet és a katasztrófa-helyreállítási megoldások iránti érdeklődés. A mentési és helyreállítási eszközök használatával a vállalatok optimalizálhatják infrastruktúrájukat, hiszen ezek a megoldások megfelelő védelmet nyújtanak bármilyen támadás vagy adatvesztés ellen, kihasználva a felhő technológia adottságait.

 

A Barracuda Backup integrált mentési és helyreállítási termékpalettája magában foglal minden szükséges elemet az adatok biztonságos tárolásához, beleértve a szoftvert, a tárhelyet és a felhőalapú technológiát. A megoldás akár ötvenszer hatékonyabb tárolást biztosít a deduplikációnak köszönhetően, és a felhőbe vagy a privát helyre történő replikációt is lehetővé teszi. A vállalat kínálatában egyaránt megtalálhatók az 500 GB helyi tárterülettel rendelkező, kisvállalkozásoknak szánt eszközök, mint a 100 TB-os készülékek, amelyek az adatközpontokat is képesek kiszolgálni. A portfólió újdonsága az 1 TB tárhellyel érkező Backup 290, mely az 500 GB-nyi memóriával rendelkező 190 és a megduplázott kapacitású (2 TB) 390 eszköz közé illeszkedik. Mindhárom készülék esetében a berendezés és az előfizetés külön, vagy a Backup-as-a-Service (BaaS) szolgáltatás részeként is megvásárolható, így még több rugalmasságot kínálnak a középvállalatok adatvédelmi és helyreállítási igényeinek kielégítésére. A BaaS magában foglalja a készüléket, az Energize Updates szolgáltatást, mely valós idejű spam- és vírusszűrést, továbbá frissítéseket kínál a felhasználók számára, valamint az Instant Replacement szolgáltatást, amellyel folyamatos hardverfrissítéseket hajthatunk végre. A szolgáltatás ezen felül korlátlan felhőalapú adattárolást biztosít, melyet 1, 3 és 5 éves periódusokra választhatunk.

 

A Barracuda Backup fejlesztései számos iparági elismerésben részesültek:

–          az IDC 2014 első negyedévéről közzétett PBBA-piaci jelentése a szállított egységek alapján ismét első helyre sorolta a Barracudát az integrált PBBA eszközök piacán

–          a Barracuda az IDC első negyedéves globális PBBA kutatásában a top 5 gyártó között szerepel, 29,8 százalékos éves árbevétel-növekedéssel (Top 5 Vendors, Worldwide PBBA Factory Revenue, 1Q14)

–          a vállalat első alkalommal szerepelt a 2014 júniusában megjelent Gartner Magic Quadrant riport Enterprise Backup Software és Integrated Appliance kategóriájában[2]

–         a Barracuda Backup a VMware Technology Alliance Partner (TAP) program keretében megszerezte a VMware Ready minősítést, mellyel a megoldás elérte a legmagasabb szintű VMware támogatást.

 

„A Barracuda kiemelt előnye versenytársaival szemben, hogy teljes körű mentési megoldást kínál, tehát egy csomagban biztosítja a helyi készüléket és a felhőalapú védelmet. A Barracuda Backup a legrugalmasabban kezelhető és legköltséghatékonyabb integrált biztonsági mentési megoldás a piacon" – Wolfgang May, a Barracuda közép-kelet-európai régiójának értékesítés- és disztribúciófejlesztésért felelős menedzsere.

 


[1] PBBA: Purpose-Built Backup Appliance = dedikált mentési-helyreállítási eszköz

[2] Disclaimer:

Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in its research publications, and does not advise technology users to select only those vendors with the highest ratings. Gartner research publications consist of the opinions of Gartner's research organization and should not be construed as statements of fact. Gartner disclaims all warranties, expressed or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose. 

 

Gartner Magic Quadrant for Enterprise Backup Software and Integrated Appliances by Dave Russell and Rushan Rinnen, June 2014

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.