2024.augusztus.31. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ken Ludwig: Hőstenor

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/84339"><img class="image image-preview" src="/files/images/hőstenor.preview.jpg" border="0" width="472" height="659" /></a></span>A Thália Színház évadbemutató tájékoztatóján Réthly Attila ismertette, hogy a művészeti vezetés, Bereményi Géza ügyvezető igazgató, Csányi Sándor művészeti vezető, Réthly Attila főrendező és Hamvai Kornél irodalmi vezető az elmúlt két évad tapasztalatai alapján a Nagymező utcai "pesti Broadway" igényeinek megfelelő művészeti profilt alakít ki. <br /><p>

hőstenor.previewA Thália Színház évadbemutató tájékoztatóján Réthly Attila ismertette, hogy a művészeti vezetés, Bereményi Géza ügyvezető igazgató, Csányi Sándor művészeti vezető, Réthly Attila főrendező és Hamvai Kornél irodalmi vezető az elmúlt két évad tapasztalatai alapján a Nagymező utcai "pesti Broadway" igényeinek megfelelő művészeti profilt alakít ki.

hőstenor.previewA Thália Színház évadbemutató tájékoztatóján Réthly Attila ismertette, hogy a művészeti vezetés, Bereményi Géza ügyvezető igazgató, Csányi Sándor művészeti vezető, Réthly Attila főrendező és Hamvai Kornél irodalmi vezető az elmúlt két évad tapasztalatai alapján a Nagymező utcai "pesti Broadway" igényeinek megfelelő művészeti profilt alakít ki.

„Az ezt követő évadokban is olyan darabokat kívánunk bemutatni, amelyek a Tháliába járó közönség ízlésével és várakozásával találkoznak, jó fogadtatásra számíthatnak. Ide tartoznak elsőrangú világirodalmi vígjátékok: kurrens vagy korábbi Broadway és West End sikerek, a francia Belle Epoque (múlt századelő) „Jól megírt" vígjátékai és fergeteges bohózatai, kelet-közép-európai fanyarabb humorú darabok, comédie noire-jai. Színpadra állítunk romantikus, érzelmekre ható darabokat, és olyan színműveket, amelyek egy-egy vezető színésznek jutalomjátékot jelentenek.
A bemutatandó műveket elsősorban a huszadik század elejétől-közepétől válogatjuk, ha ésszerű, mai környezetre vagy mai nyelvre adaptálva. Szándékunk egészen friss külföldi bemutatók gyors átvétele is, ha hívócímek, slágerszerzők indokolják, emberi-társadalmi problémafelvetésük megkerülhetetlen, és színészeink számára különösen alkalmasak. „

És az évad első bemutatója Ken Ludwig: A hőstenor – amerikai bohózat, a Thália Színház saját előadásában.

Premier: 2014. október 11. Nagyszínpad

 

Ken Ludwig bohózata a londoni West End és a Broadway szenzációs sikere volt, megkapta a legjobb vígjátéknak járó Olivier- és a legjobb darabnak járó Tony-díjat. A Thália közönsége új, erre a bemutatóra készült fordításban ismerheti meg.

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Lázban ég miatta a város, zsibong körülötte a színház. Az igazgató és titkára, Max, joggal büszkék: a művész úr sztárallűrjeit bravúrosan kezelték, a magas rangú vendégek előtt fényes siker ígérkezik. Lélekben már az esti bankettre készülnek, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani, és az utolsó pillanatban a lámpalázas Max az egyetlen elérhető tenorista… Két Otello, két szoba, hét ajtó.

 

Szereplők:

Max: Vida Péter

Saunders: Szombathy Gyula

Maggie: Tóth Eszter

Tito: Szervét Tibor

Maria: Schell Judit

Julia: Molnár Piroska

Diana: Gubás Gabi

Bellboy: Csányi Sándor   

Jelmeztervező: Velich Rita, díszlettervező: Cziegler Balázs

Rendező: Réthly Attila

 

http://www.thalia.hu/

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.