2024.szeptember.07. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

11. Hacktivity Fesztivál

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84532"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image13_71.jpg" border="0" width="112" height="90" /></a></span>Október 10-én vette kezdetét a 2014. évi IT biztonsági rendezvény a budapesti MOM Kulturális Központban.

image13 71Október 10-én vette kezdetét a 2014. évi IT biztonsági rendezvény a budapesti MOM Kulturális Központban.

image13 71Október 10-én vette kezdetét a 2014. évi IT biztonsági rendezvény a budapesti MOM Kulturális Központban.

A Kelet-Közép-Európát megszólító fesztivál nyitó előadását Jason Chan-tól, a Netflix cég biztonsági igazgatójától hallhatták a megjelentek, témája a streaming szolgáltatások biztonságos fejlesztése és üzemeltetése volt.  A 30 millió előfizetővel rendelkező Netflix tévé és video szolgáltatásokkal van jelen a piacon. 

 

A kétnapos eseményen a 28 angol nyelvű előadás két párhuzamos szekcióban zajlik, emellett interaktív kiscsoportos workshopok, APT támadások felderítését illusztráló termék-bemutatók, hardwer-feltörési kísérletek: un. Hello Workshopok, és a Hack24 elnevezésű, 24 órás csapatverseny köti le a látogatók figyelmét.

Idén 42 diák szponzorált, ingyenes beléptetése mellett, ezen korosztály online hacker versenyt is vívhat érvényes diákigazolvánnyal a http://foreplay.hacktivity.com oldalon.  

A rendezvény részletei a www.hacktivity.com és a http://www.facebook.com/hacktivity oldalon megtalálhatók, az elmúlt évi Hacktivity eseményeinek video összefoglalója pedig a http://youtu.be/koqjOiPmNY8 helyről érhető el.

 

A helyszínen talált érdekes megoldások közé tartozik a Faraday Bag elnevezésű, mobil eszközök professzionális lehallgatás-védelmét hirdető RF árnyékoló (www.faradaybag.hu ), valamint olyan, katonai szintű biztonságos USB adathordozó, mint a datAshur és diskAshur (www.datashur.hu ).

 

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.