2024.szeptember.11. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Cheney szerint a következő támadás az USA ellen szeptember 11-nél is „halálosabb lesz”

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/84654"><img class="image image-preview" src="/files/images/usa.png" border="0" width="470" height="301" /></a></span>Egy kétórás televíziós interjú során Dick Cheney, volt amerikai alelnök, arra figyelmeztetett, hogy a következő Egyesült Államok elleni terrortámadás szeptember 11-nél is halálosabb lesz. <p> 

usaEgy kétórás televíziós interjú során Dick Cheney, volt amerikai alelnök, arra figyelmeztetett, hogy a következő Egyesült Államok elleni terrortámadás szeptember 11-nél is halálosabb lesz.

 

usaEgy kétórás televíziós interjú során Dick Cheney, volt amerikai alelnök, arra figyelmeztetett, hogy a következő Egyesült Államok elleni terrortámadás szeptember 11-nél is halálosabb lesz.

 

A 73 éves politikus Bill Kristol vendége volt vasárnaponként sugárzott műsorában. A beszélgetés során szó esett Cheney politikai múltjáról, az Öböl-háborúról, a Nixon, Ford és Reagan kormányokról, a 2001. szeptember 11-i támadásokról, valamint az Egyesült Államokat ma fenyegető terrorveszélyekről.

 

    „Bolond, aki azt gondolja, hogy az elszigetelődés a megfelelő stratégia. Nincs más választásunk, mint beavatkozni a világ dolgaiba, és ha nem veszünk részt aktívan ebben, nagyon rossz dolgok fognak történni," figyelmeztetett.

 

Cheney úgy gondolja, hogy amennyiben Iránnak sikerül nukleáris fegyverekhez jutnia, akkor rövid időn belül más államok is követik példáját a térségben, arra célzva, hogy az ilyen fegyverek előbb-utóbb az Iszlám Állam vagy Szíria kezében kötnének ki.

 

    „Tehát nagyon veszélyes időszakhoz érkeztünk. Szerintem veszélyesebb, mint a szeptember 11-et megelőző időszak. Szerintem szeptember 11-ről kiderül majd, hogy az Egyesült Államok elleni következő tömeges támadáshoz képest nem is volt olyan pusztító. Amennyiben egy ilyen támadás megtörténik, halálosabb lesz, mint egy repülőjegyekkel és sniccerekkel kivitelezett akció."

 

Az ehhez hasonló ítéletnapi jóslatok nem először hangzanak el Cheney szájából, aki három ciklus során szolgált már alelnökként, többek között a Bush-kormány és a szeptember 11-i támadások idején.

 

„Miközben az Iszlám Állam terrorszervezet új munkát biztosított Cheney számára, a volt alelnök több mint egy évtizede hangoztatja az amerikai csapatok közel-keleti bevetésének szükségességét és egy jövőbeli kiterjedt támadás veszélyét az Egyesült Államok ellen," írja a Bloomberg Politics.

 

Cheney elismerte, hogy a korábbi terrortámadásra is előre figyelmeztetett.

 

    „2001 tavaszán egy interjúban az országot fenyegető legnagyobb veszélyről kérdeztek, én pedig megemlítettem egy terrorista támadás lehetőségét, amelyben a terroristák halálosabb eszközöket, például tömegpusztító fegyvereket is bevethetnek. Ez áprilisban volt. Amikor szeptember 11 elérkezett, láthattuk, hogy mire képesek, hiszen megsemmisítették az ikertornyokat, támadást hajtottak végre a Pentagon ellen és megölték 3000 emberünket."

 

Cheney dicséretesnek tartja az NSA munkáját, ami szerinte biztonságosabbá teszi az országot, miközben védi az állampolgárok szabadságjogait:

 

    „Némelyik döntésünk ellentmondásos volt. Ma is annak számítanak. Én továbbra is védem őket. A terroristák megfigyelésére indított program negatív fényben tünteti fel az NSA-t és azt gondolják, hogy a hivatal lehallgatja, amikor a vidéki nagynénikénkkel beszélünk telefonon. Ez nem így van. Én úgy tudom, hogy ez a program a legszigorúbb szabályok szerint működik, és komoly hangsúlyt fektet az állampolgári szabadságjogok védelmére."

 

Az interjú végén Cheney arra utalt, hogy a jelenlegi kormány túl gyenge ahhoz, hogy a következő, a saját jóslatai szerint halálosabb támadás függvényében képes legyen irányítani az Egyesült Államokat:

 

    „Most igazán nem ülhetünk nyugodtan a babérjainkon azt gondolva, hogy csökkenthetjük védelmi kiadásainkat és minden pénzt utakra vagy ki tudja mire költhetünk. Egy erős vezetőre van szükségünk, olyan valakire, aki erélyesen tud fellépni és emlékeztetni a világot arra, hogy mire képes az Egyesült Államok, bizonyítva, hogy erre hajlandó is."

 

Forrás:

http://www.infowars.com/cheney-next-attack-on-us-will-be-something-far-more-deadlier-than-911/

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.