2024.szeptember.15. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84790"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image4_270.jpg" border="0" width="154" height="154" /></a></span>Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan. A Google Art Projekt programjához mostantól kisebb közgyűjtemények is csatlakozhatnak.</p>

image4 270Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan. A Google Art Projekt programjához mostantól kisebb közgyűjtemények is csatlakozhatnak.

image4 270Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan. A Google Art Projekt programjához mostantól kisebb közgyűjtemények is csatlakozhatnak.

Magyarországon a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum csatlakozott a virtuális látogatást lehetővé tévő adatbázishoz, amelynek világszerte már több mint 500 múzeum a tagja. Egyebek mellett a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi, a londoni British Museum vagy a bécsi Kunsthistorisches Museum gyűjteménye férhető hozzá az Interneten.

 

A csatlakozó intézmények négy különböző, de részben egymáshoz kötődő digitális megjelenési formát vehetnek igénybe. A virtuális galéria gyűjteményi tárgyakat mutat be nagyfelbontású fotóval és angol nyelvű leíró adatokkal, a gigapixel egy kiválasztott műtárgyról rendkívül nagy felbontású felvételt tartalmaz, a virtuális séta a kiállító terekben egy speciális kamerával készül, annak képzeletbeli bejárására adva lehetőséget, míg a virtuális kiállítás tematikus gyűjteményi válogatások megjelenítésére alkalmas. A tartalomszolgáltató múzeumok, gyűjtemények saját adminisztrátori hozzáféréssel hozzák létre ezeket a tartalmakat, ideális esetben mind a négy különböző digitális megjelenési formát felhasználva.

 

A projekthez történő csatlakozás ingyenes.

 

További, angol nyelvű információ elérhető itt: https://www.google.com/culturalinstitute

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.