2024.szeptember.13. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Nyilvánosak a Tesco Csoport első féléves eredményei

7 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84868"><img class="image image-preview" src="/files/images/index_371.jpg" border="0" width="233" height="73" /></a></span>A Tesco PLC  2014. október 23.-án nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport első féléves eredményeit. Magyarországon a Tesco továbbra is arra koncentrál, hogy az áruházlánc üzleteiben a vásárlás még egyszerűbb és kényelmesebb legyen. A Tesco folytatta a többcsatornás kereskedelem fejlesztését, tovább bővítette Online Bevásárlás szolgáltatását és nagy hangsúlyt fektetett működő üzletei megújítására is. A Tesco újra bevezette népszerű sajátmárkás Value termékcsaládját, bővítette Finest* termékkínálatát, és növekedett az áruházban elérhető magyar termékek száma is.

A Tesco PLC  2014. október 23.-án nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport első féléves eredményeit. Magyarországon a Tesco továbbra is arra koncentrál, hogy az áruházlánc üzleteiben a vásárlás még egyszerűbb és kényelmesebb legyen. A Tesco folytatta a többcsatornás kereskedelem fejlesztését, tovább bővítette Online Bevásárlás szolgáltatását és nagy hangsúlyt fektetett működő üzletei megújítására is. A Tesco újra bevezette népszerű sajátmárkás Value termékcsaládját, bővítette Finest* termékkínálatát, és növekedett az áruházban elérhető magyar termékek száma is.

A Tesco PLC  2014. október 23.-án nyilvánosságra hozta a vállalatcsoport első féléves eredményeit. Magyarországon a Tesco továbbra is arra koncentrál, hogy az áruházlánc üzleteiben a vásárlás még egyszerűbb és kényelmesebb legyen. A Tesco folytatta a többcsatornás kereskedelem fejlesztését, tovább bővítette Online Bevásárlás szolgáltatását és nagy hangsúlyt fektetett működő üzletei megújítására is. A Tesco újra bevezette népszerű sajátmárkás Value termékcsaládját, bővítette Finest* termékkínálatát, és növekedett az áruházban elérhető magyar termékek száma is.

Nigel Jones, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója az eredménnyel kapcsolatosan a következő negállapítást tette: „Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani lojális vásárlóinknak hűségükért, kollégáimnak pedig az elmúlt félévben nyújtott kiemelkedő munkájukért és elkötelezettségükért.

Az első hat hónapot jó eredményekkel zártuk, a befektetett munkának köszönhetően bíztató növekedést értünk el különösen az online értékesítés és a kisformátumú üzleteink területén.

Vásárlóink egyre nagyobb számban választják új értékesítési csatornáinkat, új technológiai megoldásainkat és pozitívan fogadták élelmiszerválasztékunk fejlesztését is.

Különösen büszke vagyok arra, hogy folyamatosan növekszik a tehetséges magyar vezetők száma. Szeretném még egyszer megköszönni minden kollégámnak a kitartó munkát, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy vásárlóink örömmel jöjjenek a Tesco áruházakba."

Pénzügyi eredmények

 

 

Bázishoz viszonyított forgalomnövekedés*

 

2013/14

2014/15

 

H1

H2

FY

Q1

Q2

H1

Európa

(4.9)%

(2.2)%

(3.5)%

(1.0)%

(2.5)%

(1.8)%

Magyarország

(0.1)%

1.2%

0.5%

2.7%

(0.6)%

1.0%

 

* A bázishoz viszonyított forgalomnövekedést folyamatos működési bázison mutatjuk.

 

^ ^ A 2013. július közepén bevezetett szabályozás miatt, mely megtiltja a nagyobb kiskereskedelmi egységeknek a dohánytermék árusítását, Magyarország bázishoz viszonyított forgalomnövekedése a 2014/15-es pénzügyi évre a dohánytermékek értékesítése nélkül értendő.

 

A Tesco PLC részletes eredményeiről szóló sajtóközlemény az alábbi linken érhető el:

http://www.tescoplc.com/index.asp?pageid=188&newsid=1074

Kereskedelmi csatornák/ Innováció

 

  • A Tesco piacvezető Online Bevásárlás Szolgáltatása újabb szintre emelte a kényelmes vásárlás fogalmát. Ezt bizonyítja, hogy az elmúlt fél évben tovább nőtt az online rendelések száma, és egyre többen választják a bevásárlás ezen formáját.
  • A házhozszállítási díjat nemrégiben 599 forintban maximalizálta az áruházlánc annak érdekében, hogy még több vásárló számára legyen elérhető az Online Bevásárlás Szolgáltatás.
  • Közel 30,000 letöltésnél jár a nyáron bevezetett, Android és iOS platformra optimalizált mobil applikáció, amely egy újabb, egyszerűbb lehetőség a bevásárlás elintézésére.
  • A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatás tovább fejlődött Budapesten és vonzáskörzetében valamint Szegeden és környékén. Ez újabb munkahelyek teremtésére adott lehetőséget és jól mutatja azt is, hogy a magyar lakosság nyitott az új technológiákra.
  • A családok körében egyre népszerűbb az áruházlánc, illetve folyamatosan növekszik a lojális vásárlók száma is. Mindez a Clubcard kártya által nyújtott lehetőségeknek és az izgalmas eseményeknek – mint például Pelé magyarországi látogatása -köszönhető.
  • Jelenleg több mint 2 millió Clubcard tulajdonos élvezheti személyre szabott ajánlatok előnyeit az áruházakban és online egyaránt. Az innovatív kasszakupon a vásárlás befejezésekor ajándékozza meg a vásárlót személyre szabott kuponnal, melyet a fizetést igazoló blokk után nyomtat ki számára a rendszer.
  • Tovább folytatódott az üzletek felújítása, különös tekintettel a kisformátumú boltokra. Az első félévben egy új Tesco üzlet nyílt Martonvásáron, 13 bolt újult meg és 22 nagyobb alapterületű áruházban alakult át a ruházati és lakberendezési osztály.
  • Az áruház elektronikai osztályán szakképzett műszaki eladók álltak munkába, akik szakértő tanácsaikkal segítik a vásárlók döntését.

 

 

Minőségi élelmiszer

 

  • A Tesco arra koncentrál, hogy a vásárlóknak páratlan kínálatot nyújtson a minőségi élelmiszerek területén. Az árba, minőségbe, választékba és szolgáltatásba fektetett munka eredményeképp a pékség valamint a zöldség-gyümölcs területen kiemelkedően jól teljesített az áruházlánc az év első hat hónapjában
  • Az ikonikus Value termékválaszték újra bevezetése során teljesen megújult a márka arculata és a termékek csomagolása. Ahogy minden sajátmárkás termékcsaládra, úgy természetesen a Value termékekre is vonatkozik a 100% elégedettségi garancia.
  • Magyarországon is tovább bővült a Tesco Finest* választék, mely kiváló minőségű, különleges szállítóktól származó termékeket kínál a világ minden tájáról.
  • A helyi beszállítóktól származó termékek aránya tovább bővült, országos elérhetőséget biztosítva ezzel kisebb magyar vállalkozásoknak is. A hazai dinnyeszezon idején kizárólag magyar beszállítóktól származó dinnyét értékesített a Tesco, és tovább folytatta partnereivel a közös fejlesztéseket és az exportlehetőségek felkutatását.
  • Májusban a Tesco a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tagja lett. Áruházaiban 100 százalékig magyar beszállítók, 100 százalékosan magyar friss tejét értékesíti.
  • Az első félév során a Tesco 29 helyi termelő által gyártott sajátmárkás terméke nyerte el a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.

 

 

Tesco, mint munkaadó

 

  • A Tesco Magyarországnál egyre több tehetséges magyar vezető dolgozik. A külföldi kollégák száma az elmúlt években jelentősen csökkent, mára az Igazgatóság fele magyar szakember.
  • Nemrégiben történt meg az első magyar működésért felelős vezérigazgató-helyettes kinevezése is.
  • 1,400 középiskolai- és egyetemi hallgatónak nyílt lehetősége arra, hogy részt vegyen a Tesco szakmai gyakorlatot biztosító programjában. A kormánnyal kötött stratégiai megállapodás szellemével is összhangban, az első félévben 8600 kolléga vett részt készségfejlesztő tréningeken, és közel ezren szereztek OKJ minősítésű szakképesítést.

 

 

Tesco és a közösségek

 

  • Az áruházlánc továbbra is a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kiemelt támogatója. A tavasszal meghirdetett közös adománygyűjtő kampány során a vásárlóknak köszönhetően több mint 56 millió forint gyűlt össze a Segélyszervezet által támogatott hátrányos helyzetű családok megsegítésére. A Tesco a vásárlók által összegyűlt összeget megduplázta, így összesen több mint 113 millió forint adományt adott át partnerének.
  • Az egészséges életmód elkötelezett híveként a Tesco elindította gyerekeknek szóló Tiniséf főzőprogramját, melynek során több mint 1500 gyermek vett részt különböző versenyeken és az iskolákban megrendezett főzőprogramokon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.