2024.szeptember.10. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tüntetés az Internet-adó ellen – Odakeveredtek a foci ultrák – az Internet adó elleni tiltakozók kedd este folytatják

5 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/84952"><img class="image image-preview" src="/files/images/int3.jpg" border="0" width="458" height="343" /></a></span>Mintegy húszezer tiltakozó jött össze Vasárnap este a József Nádor téren, hogy tiltakozzon az Internet adó ellen. A FIDESZ-nek sikerült megvalósítania azt, amit eddig nem sikerült itthon senkinek a jobb és a baloldalt egységbe fognia az nternetet megsarcoló és eredeti formájában hihetetlen terhet rovó új adónem ellen. <strong>UPDATE:2014-10-27 05:36:27</strong>

int3Mintegy húszezer tiltakozó jött össze Vasárnap este a József Nádor téren, hogy tiltakozzon az Internet adó ellen. A FIDESZ-nek sikerült megvalósítania azt, amit eddig nem sikerült itthon senkinek a jobb és a baloldalt egységbe fognia az nternetet megsarcoló és eredeti formájában hihetetlen terhet rovó új adónem ellen. UPDATE:2014-10-27 05:36:27

int3Mintegy húszezer tiltakozó jött össze Vasárnap este a József Nádor téren, hogy tiltakozzon az Internet adó ellen. A FIDESZ-nek sikerült megvalósítania azt, amit eddig nem sikerült itthon senkinek a jobb és a baloldalt egységbe fognia az nternetet megsarcoló és eredeti formájában hihetetlen terhet rovó új adónem ellen. UPDATE:2014-10-27 05:36:27

Gyakorlatilag a jobb és a baloldal egységben tiltakozott. A résztvevők a József Nádor térről a Hősök terére és a Lendvai utcába vonultak a FIDESZ székházhoz. (Ezzel egy időben Budapesten Miskolcon, Pécsett és Veszprémben is voltak hasonló tiltakozó megmozdulások) A felszólalók kifejtették az adónem bevezetés előtti eltörlését szeretnék elérni.

http://valasz.hu/itthon/48-ora-haladekot-adtak-az-orban-kormanynak-105853

 

 

A felonulás gyülekezése során majd a helyszinen a Lendvai utcánál is a tüntetőkhoz csapódtak olyan, az arcukat is eltakaró emberek, akik szélsőséges követeléseket – a szokásos Orbánozás – kezdtek skandálni, majd először apró dolgokkal, majd később mindennel ami a kezük ügyébe akadt, elkezték módszeresen szétverni a FIDESZ székházat. E mellett a Hirt Tv helyszini tudósítóit is akadályozták munkájában, egy alkalommal az egyik közvetítő beredezésüket is szetverték. (Megjegyzendő,az internet adó elleni tüntetők is hirdették: Legális bejelentett tüntetés, és vállalják az arcukat.)

 

http://pestisracok.hu/szervezetten-erkezo-tatabanyai-szelsojobbosok-balhezhattak-fidesz-szekhaznal/

 

A rendőrség erre felvonult. A rendőrség szokatlanul békésen viselkedett, láthatóan a provokátorok nem érték el céljukat, hogy itt véres események kezdődjenek. A rendőrség viselkedése érthető volt, hiszen itt eléggé jól érezhetően két csoport a Foci ultrák és az Internet adó elleni tüntetők keveredéséről volt szó, azaz az erőszakos fellépés esetén sok ártatlan áldozat lett volna.

Végül a tömeg eloszlott komolyabb oszlatás nélkül, a sorozatos rendőri felszólítások után. Mindez azután történt, miután a FIDESZ székháznál a internet adó elleni tüntetés résztvevői bezértnak nyilvánították az eseményt. 48 órát adtak, és kedd esetére 18 órára  a József Nádor térre újabb tüntetést hirdettek az internet adó ellen.

A rendőrség az éjszaka folyamán azonosította a FIDESZ székház szétverésébe fogó fiatalokat: éjjel elfogták, előállították és őrizetbe vették G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost. Ellenük garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja az eljárást.

A FIDESZ még az  éjjel közleményében meglepetéssel értesült az eseményekről (Ez a meglepetés érthetetlen, vagy ennyire nem ismerik az Internetn világát. Lehet, mert az eredeti adómértékük erről tanűskodik.) Mindenestre megígérték, hogy a mai nap folyamán benyújtják azt a módósító indítványukat az Internet adóhóz, ami az adómértéket előfizetésenként 700 forintban maximálná. Ugy tűnik ez csak magánszemélyekre vonatkozna, de akkor is brutális, hiszen egy családnak a mobil telefonok miatt több, sokszor 3-4 előfizetése van. Ugyanakkor nem szólt, hogy mennyiben érinti ez az internetet hivatásszerűen használókat azaz a céges előfizetéseket, hiszen itt is brutális forgalmak alakulnak ki. A tipikus 2-3 Terabyte.) Igy érthető, hogy a tiltakozások miért folytatódnak, az Internet polgárai az orruk hegyánél és az átlag polgárnál kicsit tovább látnak.

Összersségében a tüntetés fegyelmezetten, méltósággal zajlott le, a rendőrség is korrekten végezte a dolgát. Ugyanakkor mélységes csalódás a FIDESZ reakciója,akik nem képesek beismerni, ezzel az adóval mellé fogtak.

kroeseubuzditA tüntetésen jelen volt az amerikai ügyvivő – vélhetően azért, hogy jelenlétével megakadályozza a rendőrség esetleges brutális fellépését, amiről most szerencsére nem volt szó. A tüntetőket támogatásáról biztosította Neelie Kroes európai biztos is.

A tüntetést a tömegből folyamatosan közvetitették az USTREAM segitségével a Neten. Innen azok is értesűlhettek, akik nem tudtak kimenni tüntetni az esemény folyamán a video streamet 130 000 felettien követték folyamatosan. A Hirt TV igyekezett közvetiteni az eseményeket. Ők különben a berendezéseiket megrongálók ellen feljelentést tesznek (teljesen jogosan).

UPDATE:

Bencsikék az internetadó elleni tüntetésben nyugati összeesküvést sejtenek és akarnak egy Békemenetet. Nos annyiban igazuk van, hogy a erőszakos részben lehet valami. De nem az egész. 

Igy nem véletlen hogy erre válaszul a NET inkább megszervezi a saját Békementét, tekintettel arra, hogy a név nincsen védjegyezve!

https://www.facebook.com/events/556509934481468/?ref_newsfeed_story_type=regular

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.