2024.szeptember.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Kultúra Napja a Néprajzi Múzeumban

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/87508"><img class="image image-preview" src="/files/images/NépMK.preview.jpg" border="0" width="480" height="640" /></a></span>A korábbi évek hagyományait követve ismét számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum a Magyar Kultúra Napján, 2015. január 22-én. A Magyar Kultúra Napja keretében tartott rendezvények ingyenesen látogathatók. <p> 

népmk.previewA korábbi évek hagyományait követve ismét számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum a Magyar Kultúra Napján, 2015. január 22-én. A Magyar Kultúra Napja keretében tartott rendezvények ingyenesen látogathatók.

 

népmk.previewA korábbi évek hagyományait követve ismét számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a Néprajzi Múzeum a Magyar Kultúra Napján, 2015. január 22-én. A Magyar Kultúra Napja keretében tartott rendezvények ingyenesen látogathatók.

 

Programok:

10.30 – Tárlatvezetés zárás előtt a Megvetés és önbecsülés című időszaki kiállításban.

(lásd: http://euroastra.hu/node/81259) Igaz történetek Üstfoltozóról, Drótostótról és Teknőscigányról, melyeket elmesél Szuhay Péter, a kiállítás rendezője.

 

11.00 – Tárlatvezetés a Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című időszaki kiállításban. (lásd: http://euroastra.hu/node/84948)

A kiállítás rendezőjének, Szarvas Zsuzsának a közreműködésével zajló tárlatvezetés arra vállalkozik, hogy átfogóan bemutassa az érdeklődők számára a Kő kövön című kiállítást, annak egyedülálló tárgyi és szellemi vonatkozásait.

 

14.00 – Tárlatvezetés A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállításban

Állandó kiállításunk a 18. század végétől az első világháborúig terjedő időszak magyar paraszti életének tárgyi és szellemi világába enged betekintést. Koltay Erika néprajzkutató kíséri végig a látogatókat a kiállítás tizenhárom termén.

 

15.00 – Épületséta

Épületséta a hajdani Igazságügyi Palota épületében, a megőrzött építészeti emlékek és a modern múzeumi működés összehangolt környezetében, Hauszmann Alajos építész, Lotz Károly festőművész, Forgó és Társa üvegművészek nyomában. Vezeti: Sedlmayr Krisztina

 

Kiállítások zárása előtt:

15.15 – Rendhagyó tárlatvezetés A népdaloktól a genfi zsoltárokig című időszaki kiállításban.

Balla Péter népzenekutató, hegedűművész, egyházzenész munkásságát mutatja be a hamarosan záró tárlatban Pálóczy Krisztina, a kiállítás kurátora, meglepetés vendégekkel.

 

16.00 – Búcsú énekszóval

Népdalokat énekel Gaál Eszter, valamint a Balla Péter Népdalkör Vecsésről.

 

16.15 – Tárlatvezetés zárás előtt a Megvetés és önbecsülés című időszaki kiállításban

Igaz történetek Üstfoltozóról, Drótostótról és Teknőscigányról, melyeket elmesél Kerék Eszter, a kiállítás társkurátora.

 

Az épületsétára valamint csoportok jelentkezése esetén a tárlatvezetésekre előzetes regisztráció szükséges.

A tárlatvezetések max. 30 fővel indulnak.

Részletes program az alábbi linken: http://neprajz.hu/programok.php?menu=4&program_id=819

 

Néprajzi Múzeum

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.

 

www.neprajz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HÍRMORZSA

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.