2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

TérTáncKoncert

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/92141"><img class="image image-preview" src="/files/images/tértánc.preview.jpg" border="0" width="452" height="251" /></a></span>Fischer Iván karmester és a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai egy Magyarországon egyedülálló koncertre készülnek a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án, melybe zenére és táncra nyitott, nehéz körülmények között élő 12-16 éves gyerekeket vonnak be. <p> 

tértánc.previewFischer Iván karmester és a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai egy Magyarországon egyedülálló koncertre készülnek a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án, melybe zenére és táncra nyitott, nehéz körülmények között élő 12-16 éves gyerekeket vonnak be.

 

tértánc.previewFischer Iván karmester és a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai egy Magyarországon egyedülálló koncertre készülnek a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án, melybe zenére és táncra nyitott, nehéz körülmények között élő 12-16 éves gyerekeket vonnak be.

 

A világ legjobbjai között számon tartott zenekar Mendelssohn Szentivánéji álomhoz írt kísérőzenéjét játssza el a téren, melyre az ország különböző pontjairól érkezett, kétszáz hátrányos helyzetű fiatal táncol majd együtt ötvözve a néptánc, a hip-hop és kortárs tánc elemeit.

 

A közös tánc és a zene az egymásra való odafigyelésre tanít.

Ahogy José Antonio Abreu, a venezuelai El Sistema nevű zenepedagógiai program megalkotója fogalmazott: „A zene képes arra, hogy közösségeket kovácsoljon eggyé és magasztos érzéseket fejezzen ki." A több mint három évtizedes múltra visszatekintő program, amely egy földalatti parkolóból nőtte ki magát, sok százezer olyan gyermek számára kínál ingyenes zenei képzést, akiknek többsége nagyon szegény környezetből származik.

 

A Budapesti Fesztiválzenekar szintén teljesen ingyen szeretné a közös tánc és a sok fiatal számára még ismeretlen komolyzene élményéhez hozzájuttatni a gyerekeket, akiktől nem kérünk mást, mint időt és lelkesedést.

 

A programban résztvevő gyerekekkel februártól júniusig heti egy alkalommal szakképzett koreográfusok foglalkoznak majd saját lakóhelyükön, a produkció vezető koreográfusa a Harangozó-díjas Vári Bertalan. A fiatalok betanítását és a szüleikkel, tanáraikkal együtt történő utazást Budapestre teljes egészében a Fesztiválzenekar finanszírozza.

 

Kedves Fiatalok,

Gyertek velünk táncolni! Legyetek sokan velünk a Hősök terén június 18-án!  Fogadjátok szeretettel azokat a koreográfusokat, akik gyakorolni fogják veletek közös produkciónkat. Arra kérlek Titeket, minden csoportban vegyenek részt roma és nem roma fiatalok! Szóljon ez az esemény arról, hogy együtt élünk, elfogadjuk egymást! Mutassuk meg, hogy tudunk közösen, örömmel, együtt alkotni valamit! Elküldjük Nektek Mendelssohn szép zenéjét, hallgassátok sokat, és gyakoroljátok sokat a táncmozdulatokat! Csináljunk egy nagy ünnepet! Már alig várom június 18-át.

Baráti üdvözlettel,

Fischer Iván"

 

2015. június 18. 19:00

TérTáncKoncert

Hősök tere

 

http://www.bfz.hu

https://www.youtube.com/watch?v=iTs3jgniRi0&feature=youtu.be

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.