2024.július.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vagyonvédelem

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92161"><img class="image image-preview" src="/files/images/Vagyonvédelem.jpg" border="0" width="100" height="205" /></a></span>A hirdetés, amelyet kedvenc hetilapomban olvastam, bizalomgerjesztő volt. „Nem érzi magát biztonságban? Fél a betörőktől? Gyanús alakok kerülgetik? Forduljon hozzánk bizalommal! Az eredményt garantáljuk. Első Magyar Vagyonvédő Társulat."

vagyonvédelemA hirdetés, amelyet kedvenc hetilapomban olvastam, bizalomgerjesztő volt. „Nem érzi magát biztonságban? Fél a betörőktől? Gyanús alakok kerülgetik? Forduljon hozzánk bizalommal! Az eredményt garantáljuk. Első Magyar Vagyonvédő Társulat."

vagyonvédelemA hirdetés, amelyet kedvenc hetilapomban olvastam, bizalomgerjesztő volt. „Nem érzi magát biztonságban? Fél a betörőktől? Gyanús alakok kerülgetik? Forduljon hozzánk bizalommal! Az eredményt garantáljuk. Első Magyar Vagyonvédő Társulat."

   Bevallom, az utóbbi időben tényleg félek a betörőktől, miután házunkban két helyen is megjelentek a váratlan látogatók. Mégis felháborító, hogy évtizedek munkájával összegürcölt értékeink egyszer csak semmivé váljanak. Felkerestem hát a céget. Bizalmam csak fokozódott, amikor a vagyonvédők szimpatikus vezetője udvariasan hellyel, kávéval kínált és közölte, hogy teljesen nyugodt lehetek, megvédenek a tolvajoktól, rablóktól. Garanciával. És diszkrécióval. Mindössze annyit kellett elárulnom, hogy milyen a lakásunk és a szokásos bútorokon, háztartási gépeken, ruhaneműeken és használati tárgyakon felül milyen értékekkel rendelkezem. Bemondtam hát a nagyképernyős, színes televíziót, videomagnót, hifi-tornyot, digitális fényképezőgépet, személyi számítógépet, okostelefont. Továbbá egy értékes bélyeggyűjteményt, nagyszüleim nászajándékát. És pár ékszert, ezüst evőeszköz készletet, amelyet feleségem külföldre szakadt unokatestvérétől örököltünk.

   A főnök gondosan jegyzetelt, majd közölte a végeredményt. Uram, száz százalékos vagyonvédelmet ajánlok. Felszereljük lakásában a legkorszerűbb, lézeres riasztó berendezést, kicseréljük a bejárati ajtót, kap egy térfigyelő kamerát, kis beépített széfet, közvetlen rádiókapcsolatot létesítünk irodánk és a lakása között, továbbá éjjel-nappal, váltott műszakban járőrözünk a környéken. Teljes garanciával. Mennyibe kerülne mindez? – kérdeztem felcsigázva. A felszerelés hatszázezer. Aztán havonta ötvenezer. Ha számlát is kér róla, akkor plusz huszonöt százalék, mert a NAV-tól nem tudjuk megvédeni sem magunkat, sem kedves ügyfeleinket. Ha egy évre előre kifizeti az őrzési díjat, akkor három százalék engedményt adunk.

   A villámgyors fejszámolást szomorú kiábrándulás követte. Nézze ügyvezető úr, én nem keresek rosszul, de gazdag ember sem vagyok. Viszont ha ilyen feltételek mellett megbízást adnék önöknek, az évi hatszázezer. NAV-védelem estén egymillió. Akkor egymás után el kellene adnom forint a nagyképernyős, színes televíziót, videomagnót, hifi-tornyot, digitális fényképezőgépet, okostelefont, a bélyeggyűjteményt, családi ékszereket és az ezüst evőeszköz készletet. Néhány év és nem lenne vagyonom, amit őrizhetnének.

   Tulajdonképpen igaza van önnek. Éppen azért hangsúlyoztam, hogy garanciával dolgozunk, felelte a kedves vagyonvédő. Ha ugyanis néhány éven át mi védjük meg a betörőktől, rablóktól, ólálkodóktól és ön pontosan fizeti az őrzési díjat, akkor garantáljuk, hogy nem lesz tsoha öbbé szüksége vagyonvédelemre.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.