2024.július.20. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A T-Mobile Macedonia beolvad a Makedonski Telekomba

2 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44880"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_39.jpg" border="0" width="103" height="86" /></a></span>A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (a továbbiakban „Maktel") <span style="font-size: 11pt; font-family: Tele-GroteskEENor">2015. június 17.</span>-n közgyűlést tartott, amelyen jóváhagyták a T-Mobile Macedonia beolvadását a Makedonski Telekomba.</p> <p> 

images 39A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (a továbbiakban „Maktel") 2015. június 17.-n közgyűlést tartott, amelyen jóváhagyták a T-Mobile Macedonia beolvadását a Makedonski Telekomba.

 

images 39A Magyar Telekom leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (a továbbiakban „Maktel") 2015. június 17.-n közgyűlést tartott, amelyen jóváhagyták a T-Mobile Macedonia beolvadását a Makedonski Telekomba.

 

A Maktel az elsődleges vezetékes szolgáltató Macedóniában, piacvezető a vezetékes hang, vezetékes internet és előfizetéses televíziós piacokon. A vállalat piacvezető a mobil szolgáltatások terén is a 100%-ban tulajdonolt leányvállalatán, a T-Mobile Macedonián keresztül. A Magyar Telekom a Maktel részvényeinek 51%-át tulajdonolja 100%-os leányvállalatán, a Stonebridge AD-n keresztül. A Maktel és a T-Mobile Macedonia már évek óta azon dolgoztak, hogy működésüket egy vállalatban egyesítsék.

 

A macedón piacon a vezetékes-mobil konvergens termékek és ajánlatok növekvő jelentősége tette szükségessé a T-Mobile Macedonia beolvadását a Maktelbe. A beolvadás a tervek szerint 2015. július 1-jén lép hatályba. A Maktel közgyűlési döntésének fő mozgatórugója az, hogy a háztartásokat kettő helyett egy jogi személy tudja ellátni vezetékes és mobil szolgáltatásokkal, valamint hogy lehetőség nyíljon további költséghatékonyság növelő lehetőségek felkutatására. A mostani döntés a beolvadási folyamat utolsó lépése. A beolvadásból származó Csoport szintű pénzügyi hatások korlátozottak lesznek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.