2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Eger a te történeted!”

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92236"><img class="image image-preview" src="/files/images/eger-j.preview.jpg" border="0" width="473" height="293" /></a></span>Eger Önkormányzata az elmúlt években elindított egységes turizmusfejlesztési koncepció mentén idén is gazdag programkínálattal és színes marketing akciókkal igyekszik mindenkit Egerbe csábítani és megmutatni a város sokszínűségét. Mindenki, aki 2015 nyarán Egerbe látogat, személyes tartalommal töltheti meg a jól bevált szlogent: „Eger a te történeted!"</p> <p> 

eger j.previewEger Önkormányzata az elmúlt években elindított egységes turizmusfejlesztési koncepció mentén idén is gazdag programkínálattal és színes marketing akciókkal igyekszik mindenkit Egerbe csábítani és megmutatni a város sokszínűségét. Mindenki, aki 2015 nyarán Egerbe látogat, személyes tartalommal töltheti meg a jól bevált szlogent: „Eger a te történeted!"

 

eger j.previewEger Önkormányzata az elmúlt években elindított egységes turizmusfejlesztési koncepció mentén idén is gazdag programkínálattal és színes marketing akciókkal igyekszik mindenkit Egerbe csábítani és megmutatni a város sokszínűségét. Mindenki, aki 2015 nyarán Egerbe látogat, személyes tartalommal töltheti meg a jól bevált szlogent: „Eger a te történeted!"

 

„Egri vár, Bikavér és Csillag, Dobó és Gárdonyi, barokk és Török Fürdő – megannyi szó és kifejezés, melyről rögtön a hevesi megyeszékhely jut eszünkbe. Évről évre sokan visszavágynak hozzánk, mások először találkoznak városunk értékeivel, de egy biztos: a megújult Egert nemcsak látni kell, hanem érdemes átélni, megélni! Ehhez minden segítséget meg is ad a város, hiszen 2015-ben is várják vendégeinket a már jól ismert gasztronómiai, kulturális és történelmi fesztiválok. Izgalommal tekintünk előre a korábbi években megkezdett kreatív kampányok folytatására, de néhány újdonságot is szeretettel ajánlunk az Eger iránt érdeklődők figyelmébe!"

 

2015-ben a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat vidéki fő helyszíne volt a Dobó István Vármúzeum. A látogatókat 16. századi egri vitézek és muzeológusok is várták, akiket bátran lehetett faggatni! Egyetlen éjszaka során betekintést adtak Eger és Magyarország ezeréves történelmébe. Fegyverbemutatókkal, életképekkel tették kézzelfoghatóvá az elmúlt évszázadok hétköznapjait, így 1552 eseményeit is. Az Egri Vár zenés és táncos produkciókkal, gasztronómiai különlegességekkel, összművészeti bemutatókkal változott izgalmas történelmi forgataggá.

 

Legyetek jók, ha tudtok! a Budaörsi Latinovits Színház előadásával június 20-án megkezdődtek az augusztus 8-áig tartó Agria Nyári Játékok. Az Agria Nyári Játékok szabadtéri színház idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. A Líceum udvarán színházi produkciókkal, táncelőadásokkal várják az érdeklődőket. Augusztus 7-én és 8-án ismét bemutatják az Egri Csillagok című musicalt, amely már 11 éve sorozatban töretlen közönségsiker.

www.agrianyarijatekok.hu

 

Jumurdzsák blogja. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva 2015-ben is online-játékra hívják az országot: ismét blogol majd a félszemű a város honlapján, az eger.hu oldalon. Kálloy-Molnár Péter és Süveges Gergő után újból egy ismert hazai közéleti személyiség osztja meg az országgal a saját, személyes egri történeteit rejtélyes módon, úgy, hogy az Egri csillagok hírhedt törökjének szerepében tetszeleg. A kérdés továbbra is az: ki ő? A helyes megfejtők jutalma ez alkalommal sem marad el!

 

Költözz Egerbe! A „Költözz Egerbe!" projekten 2015-ben „csavarnak egyet" és a sport, a kultúra, illetve a celeb világ területéről jól ismert személyeket költöztetnek a városba. A meghívás lényege: jöjjenek el, nézzék meg és mondják el országnak-világnak, hogy milyen érzés egy kicsit egrivé válni.

 

Kovács Kati Egri Dal Verseny (KKEDV). Eger városa meghirdeti a Kovács Kati Egri Dal Versenyt (KKEDV), mellyel a Kossuth- és Liszt-díjas művésznő pályafutása kezdetének 50. évfordulója előtt tiszteleg. A versenyt általános és középiskolás diákokból álló alkalmi, vagy állandó kórusok (vokális együttesek) számára szervezik meg. A KKEDV döntőjét 2015. október 27-én tartják Egerben. A verseny díszvendége és díjátadója Kovács Kati, a város díszpolgára, aki a döntő estéjén koncertet ad Egerben.

www.eger.hu/kovacskati

 

Egri Vár. A 2015-ös évben megújul az Egri Vár, amely immár Nemzeti Emlékhely, s amely az idei Múzeumok Éjszakája vidéki központja volt. Elkészült a csodálatos panoráma-várfalsétány, daru dolgozik a több mint 30 éve bezárt Török kertben és a Vár legmagasabb pontja, a Szép-bástya újjáépítésén. Miközben a kivitelezők a földalatti kazamata-rendszer teljes felújításán munkálkodnak, a Dobó István Vármúzeum kínálata új, interaktív kiállításokkal gyarapodott. Bővült a 3D mozi kínálata és elindult az „interpretátori" bemutatók sorozata, így akár ezeréves időutazást is tehet a látogató. A Várban augusztus 1-2 között ismét lesz Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál. Míg augusztus 14-16 között a Végvári Vigasságokon ismét újraéled a Legenda.

www.egrivar.hu

 

Eger programkínálata:

2015. június 25-28. – Kaláka Fesztivál

2015. július 6-10. – V. Országos Bárzenész Találkozó

2015. július 9-12. – XIX. Egri Bikavér Ünnep Szent Donát Napján

2015. augusztus 14-16. – Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál

2015. augusztus 21-23. – Szépasszonyok Fesztiválja

 

www.eger.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.