2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hosszabb távú USD erősödés előtt állunk?

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92347"><img class="image image-preview" src="/files/images/images_947.jpg" border="0" width="238" height="212" /></a></span>Az amerikai dollár komoly erősödést produkált a keddi kereskedési napon, amelyre más okot nem nagyon találunk, mint a Görögország és a hitelezői közötti tárgyalások kedvezőbb hangvételét. Vagyis az USD továbbra is akkor teljesít jobban, ha megnő a kockázati étvágy.</p><p> 

images 947Az amerikai dollár komoly erősödést produkált a keddi kereskedési napon, amelyre más okot nem nagyon találunk, mint a Görögország és a hitelezői közötti tárgyalások kedvezőbb hangvételét. Vagyis az USD továbbra is akkor teljesít jobban, ha megnő a kockázati étvágy.

 

images 947Az amerikai dollár komoly erősödést produkált a keddi kereskedési napon, amelyre más okot nem nagyon találunk, mint a Görögország és a hitelezői közötti tárgyalások kedvezőbb hangvételét. Vagyis az USD továbbra is akkor teljesít jobban, ha megnő a kockázati étvágy.

 

A következő néhány napban dől el, hogy ez egy hosszabb távú USD erősödés kezdete, vagy marad a szkepticizmus az amerikai fellendülést illetően, ami legfeljebb a jövő heti adatok hatására változhat.

 

Viszonylag kis figyelmet kapott Jerome Powell (a Fed kormányzótanácsának tagja), aki egy keddi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy lát lehetőséget egy szeptemberi, majd egy decemberi kamatemelésre, amennyiben az amerikai gazdaság növekedése továbbra is erős marad, valamint nő az infláció és tovább javulnak a munkaerőpiaci folyamatok. Powell véleménye szerint ennek 50% az esélye. A piac nem különösebben reagált erre, mivel mindenki az újabb adatokra fókuszál – de Powell szavaiból arra lehet következtetni, hogy amennyiben a következő néhány amerikai gazdasági adat kedvező lesz, úgy a piac élesen korrigálhat felfelé a dollár tekintetében.

 

Ami a görög tárgyalásokat és az eurót illeti, a piac szinte teljes egészében beárazta azt, hogy lesz megegyezés – bármilyen kétséget keltő hír megnövelné az eurókeresztek volatilitását.

 

Az angol fontnak az euróval szembeni erősödése is a kockázati étvágy visszatérését mutatja. A GBPUSD féléve nem látott magasságban van – jó amerikai adatok kellenek ahhoz, hogy újra lejjebb menjen ez a kereszt.

 

John J. Hardy

John Hardy az austini University of Texas-on végzett kitűnő eredménnyel, 2002 óta lát el a Saxo Banknál különböző feladatokat. Jelenleg devizapiaci stratégiai igazgatóként dolgozik a Saxo Bank koppenhágai központjában. John naponta publikál elemzéseket, amelyeket a Saxo Bank ügyfelei, továbbá újságírók és kereskedők kapnak meg. Gyakori vendége és szakértője többek között a CNBC, a CNBC Arabia és a Bloomberg üzleti TV-programjainak. Az állandó rovatai és média-megjelenései mellett John rendszeres és ad-hoc kommentárokat ír a fő devizákkal, a központi bankok politikájával, makrogazdasági folyamatokkal és más fejleményekkel kapcsolatban. John Hardy szívesen ad szakértői véleményt a devizapiac és más fő eszközosztályok piacainak alakulásával kapcsolatban, makrogazdasági perspektívából megközelítve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.