2024.július.23. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Füstölgések

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/92349"><img class="image image-preview" src="/files/images/1_700.jpg" border="0" width="471" height="443" /></a></span>Őszintén megmondom, sok fagylaltot és jégrémet eszem, hogy ne dohányozzak annyit. Emellett sajnos sokat dohányzom, hogy ne egyek már annyi fagylaltot és jégkrémet. Csak a kijelölt helyeken cigarettázom, közben azon ábrándozom, milyen jó lenne abbahagyni. Véglegesen.</p> <p> 

1 700Őszintén megmondom, sok fagylaltot és jégrémet eszem, hogy ne dohányozzak annyit. Emellett sajnos sokat dohányzom, hogy ne egyek már annyi fagylaltot és jégkrémet. Csak a kijelölt helyeken cigarettázom, közben azon ábrándozom, milyen jó lenne abbahagyni. Véglegesen.

 

1 700Őszintén megmondom, sok fagylaltot és jégrémet eszem, hogy ne dohányozzak annyit. Emellett sajnos sokat dohányzom, hogy ne egyek már annyi fagylaltot és jégkrémet. Csak a kijelölt helyeken cigarettázom, közben azon ábrándozom, milyen jó lenne abbahagyni. Véglegesen.

 

   Újév napján elhatároztam, hogy ez így nem mehet tovább. Aztán nem is ment így. Rosszabbul ment. Egyelőre nem fogadok meg semmit. Valaha a családorvosom azt mondta, hogy a túlzásba vitt egészséges életmód egészségtelen is lehet. Igaz, akkor még csak kétszáz forint volt a legdrágább cigaretta csomagja. Most ezer a legolcsóbb.

 

  Jólesik visszagondolni arra, hogy már többször is letettem a bagót. Aztán próbára tettem magam, sikerül-e ellenállnom a kísértésnek. Sajnos eddig még nem sikerült.

 

   Olvasom a dobozon, hogy a dohányzás súlyosan károsítja az egészséget. Jó, majd megkínálom cigarettával az ellenségeimet. Például a szomszéd lakót, aki már egy éve nem fizeti a közös költséget valami sérelem okán. Aztán majd jól megnézheti magát. Ha beteg lesz, rám ne széámítson!

 

   Egyszer beléptem a Vasakarat Körbe. Civil szervezet, a dohányzás elleni zártkörű klub. Ünnepélyesen esküt kellett mindenkinek tenni, hogy többé nem gyújtanak rá. Ha valaki megszegi az esküt, minden tagnak ajándékot köteles adni. Akkor lépem ki a körből, amikor rájöttem arra, hogy ajándékba egy-egy csomag cigarettát ad az esküszegő.

 

  Azzal vigasztalom magam, hogy nem vagyok erős dohányos. Erős dohányos az, aki legalább eggyel többet szív, mint a családorvosa. Majd megkérdezem tőle.

 

   Soha nem érzem magam magányosnak, miközben rágyújtok. És kizárólag környezetbarát cigarettát szívok. Szívesebben ülök az étteremben olyan ember mellett, aki dohányzik, mint aki szürcsöli a levest.

 

   Elismerem, akaratgyenge vagyok. De családon belül nem tűrök ellentmondást. Szigorúan megtiltottam fiamnak, hogy rágyújtson. Igaz, azért naponta elszív pár cigarettát. De nem az én engedélyemmel!

 

   És azonnal tiltsák be Huszka örökzöld operettjét, a Lili bárónőt! Azt éneklik benne, hogy „Kis cigaretta, valódi finom. Oly illatos enyhe, mint rózsaszirom."

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.