2024.augusztus.31. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Közösséget építünk

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/93980"><img class="image image-preview" src="/files/images/logo_64.preview.jpg" border="0" width="462" height="534" /></a></span> Augusztus 28-án, péntek reggel zúgni kezdenek a motorok, és útjára indul a jubileumi, 20. Magyar Borok Útja Rallye. A száz autóból álló mezőny a Városligetből vág neki a közel 1000 kilométeres távnak. A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket fogja bejárni.

logo 64.preview Augusztus 28-án, péntek reggel zúgni kezdenek a motorok, és útjára indul a jubileumi, 20. Magyar Borok Útja Rallye. A száz autóból álló mezőny a Városligetből vág neki a közel 1000 kilométeres távnak. A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket fogja bejárni.

logo 64.preview Augusztus 28-án, péntek reggel zúgni kezdenek a motorok, és útjára indul a jubileumi, 20. Magyar Borok Útja Rallye. A száz autóból álló mezőny a Városligetből vág neki a közel 1000 kilométeres távnak. A hazai turizmust, borokat és a közlekedésbiztonságot népszerűsítő háromnapos bortúra idén a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket fogja bejárni.heidrich.thumbnail Az elmúlt tizenkilenc év alatt a rendezőknek volt alkalmuk kellő gyakorlatot szerezni egy ilyen nagyszabású rendezvény lebonyolításában. Az induló párosok között is akad jócskán olyan, akiknél két számjeggyel jelölhető már a nevezéseik sora. Az exkluzív boros autótúra mára az egyik legjelentősebb hazai (bor)kulturális társadalmi, társasági eseménnyé nőtte ki magát. A résztvevők között neves politikai, közéleti, üzleti, művészeti, sport és média személyiségekkel találkozhatunk. Húsz évvel ezelőtt a kiváló autóversenyző, Ferjáncz Attila és az ismert pr-üzletember, Regőci Attila ötlete volt a magyar borút kalandozás. Nem pusztán a hazai borok megismertetése volt a cél, hanem az ezeréves magyar borkultúrát ötvözték gasztronómiánk, idegenforgalmi vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. Az eseménysorozat azóta szinte minden borvidéket, egyben történelmi, kulturális, turisztikai térséget érintett.

reg 31 1.thumbnailA 20. alkalom egy kis visszaemlékezésre is okot adhat. Büszkék vagyunk arra, hogy a bor, béke, barátság és biztonság elvének mindenkori szem előtt tartásával az elmúlt két évtizedben 20 ezer kilométert tettünk meg személyi sérüléses baleset nélkül – mondta Regőci Attila, a verseny alapítója és elnöke. „Mindeközben a 35 ezer nevezőből kiválasztott 2000 induló csapat 4000 versenyzőjével jó néhányszor körbejártunk hazánk huszonkét történelmi borvidékét. A versenyzők ilyenkor nem csak autózgatnak. Számukra idén is különféle meglepetésekkel készülünk. Az Rallye állomásain három nap alatt összesen húsz különböző feladat vár a mezőny tagjaira, köztük több közlekedésbiztonsági jellegű, ügyességi és boros tudásszintet felmérő tesztfeladat is. Őrizzük és gondozzuk a jól bevált hagyományokat, ugyanakkor teret engedünk az újdonságoknak, melyre úgy gondolom garanciát jelent a lendületes, fiatalos, kiváló szakemberekből álló megújult szervező csapat, akiknek bátran és jó szívvel adom kezébe a stafétabotot."

megay 2 0.thumbnail Különleges év számomra a 2015. – erősítette meg Megay Róbert Péter, a rendezvényt szervező Regő Kft. tulajdonosa. „Több szempontból is kalandos, kihívásokkal és reményekkel teli. Az idei évtől tulajdonosként veszek részt a Magyar Borok Útja Rallye életében, ami nagy felelősséggel járó feladat. Szervezőtársaimmal célunk, hogy a nagy múltú versenysorozat jól csengő nevéhez méltóan a hagyományok megőrzése mellett folyamatosan frissnek és érdekesnek tartsuk meg a rendezvényt. Ezért a régi jó barátságoknak köszönhetően fogadóállomásként beiktatott pincészetek mellett új borászatokat is meglátogatunk, ahol a régi és új versenyzőtársakkal új ízeket kóstolva új élményeket szerzünk. A megújulás jegyében igyekeztünk együttműködéseket kialakítani az autóipar jelentős szereplőivel. Ennek sikerességét mutatja, hogy a Ford Hovány, az Opel Magyarország, a Peugeot Hungária Kft, valamint a DS márka magyarországi forgalmazójaként a Citroën Hungária Kft. is részt vesznek a versenyen, és saját indulóik mellett közel félszáz vadonatúj autót kölcsönöznek a résztvevők számára a versenytáv teljesítéséhez. A felajánlott gépjárműveket a rajt előtti napokban sorsoljuk ki versenyzők között. Közösséget építünk, barátságokat szövünk, hazánk turisztikai, borászati és gasztronómiai értékeit hirdetjük és dicsőítjük. Ehhez kívánok minden résztvevőnek élményekben gazdag jó versenyzést, a szurkolóknak és érdeklődőknek jó szórakozást!" – osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel az új tulajdonos.

rallye dij.thumbnail A jubileumi Rallye rajtja augusztus 28-án pénteken reggel 7:30-tól lesz Budapesten, a Városliget Olof Palme sétányán. Az indulás előtt, 7:10-kor megnyitóbeszédet mond dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, aki – most először – maga is részt vesz a rallyen. A versenyzőknek az első nap 470 kilométert, a második nap 350 kilométert, a záró napon pedig 60 kilométert kell teljesíteniük. A befutóra, a 20. születésnapi bulira és az ünnepélyes eredményhirdetésre augusztus 30-án, vasárnap délután kerül sor Gyöngyös főterén, ahol a szervezők meglepetésekkel és értékes díjakkal várják a borok és az autózás szerelmeseit.

A legfrissebb hírekért és meglepetésekért érdemes figyelemmel kísérni a Magyar Borok Útja Rallye Facebook oldalát és honlapját (www.borokutja.hu).

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.