2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Pótfelvételit hirdet a Békéscsabai Jókai Színház Színitanháza

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94020"><img class="image image-preview" src="/files/images/pótfel.preview.jpg" border="0" width="464" height="308" /></a></span>Így azoknak a diákoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem: az augusztus 31-i pótfelvételi során van esélyük arra, hogy Békéscsabán tanulhassanak. <p> 

pótfel.previewÍgy azoknak a diákoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem: az augusztus 31-i pótfelvételi során van esélyük arra, hogy Békéscsabán tanulhassanak.

 

pótfel.previewÍgy azoknak a diákoknak sem kell elkeseredniük, akik nem jutottak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem: az augusztus 31-i pótfelvételi során van esélyük arra, hogy Békéscsabán tanulhassanak.

 

Idén is négy szakra várják a jelentkezőket: Divat- és stílustervező, színházi táncos, színpadtechnikus-szcenikus és színész képzésekre. A Színitanház – a 20 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre – hangsúlyozta Seregi Zoltán, a Színitanház vezetője.

 

Az ingyenes képzés a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház területén, igazi színházban zajlik neves színházi szakemberek irányításával, mely érettségire épülő OKJ képesítést nyújt. Az alapszak elvégzése után választhatóan szakképesítés-ráépüléssel 3 újabb szakképesítés szerezhető meg. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez.

 

Az ingyenes képzésekre augusztus 31-én lehet felvételizni, 10.00 órától az Ibsen Házban. (Békéscsaba, Andrássy út 1-3.)

Szintén augusztus 31-én, az Ibsen Ház udvarán 15.00 órától kerül sor a Színitanház ünnepélyes tanévnyitójára.

 

Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint a Jászai díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A szintén ott végzett Tapasztó Ernő jelenleg az Aradi Kamaraszínház igazgatója, míg Csurulya Csongor a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője.

 

A Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színitanház nevelte ki, a Békés megyeik által jól ismert Komáromi Anett, Tarsoly Krisztina, Tege Antal, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert személyében.

 

http://jokaiszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.