2024.augusztus.29. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács üdvözli a digitális hálózatfejlesztéseket támogató európai uniós források megnyitását

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/94024"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image12_90.jpg" border="0" width="255" height="128" /></a></span>A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) szerint a digitális hálózatfejlesztésre most <a href="http://palyazat.gov.hu/megjelent_az_ujgeneracios_nga_es_felhordo_halozatok_fejleszteset_tamogato_felhivas">megnyíló EU-forrásoknak</a> köszönhetően 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet.<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a>

image12 90A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) szerint a digitális hálózatfejlesztésre most megnyíló EU-forrásoknak köszönhetően 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet.

image12 90A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) szerint a digitális hálózatfejlesztésre most megnyíló EU-forrásoknak köszönhetően 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet.

A HÉT a Digitális Magyarország megvalósításának egyik legfontosabb mérföldkövének tekinti a most megnyíló európai uniós forrásokat. A közösségi finanszírozás ugyanis lehetővé teszi, hogy ott is kiépülhessen a legmodernebb digitális hálózati infrastruktúra, ahol erre eddig nem volt lehetőség, így 2018 végére minden magyar háztartás számára elérhetővé válhat a szupergyors internet.

A HÉT álláspontja szerint a digitális gazdaság megerősítése mind Magyarország, mind Európa versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú. Ebben a feladatban hazánk vezető szerepet vállal a Digitális Magyarország megvalósításával, így többek közt a szupergyors internet teljes kiépítésével.

A HÉT üdvözli, hogy az uniós források digitális hálózatfejlesztésre történő felhasználása Európában a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban elsőként nálunk valósul meg, ezáltal a Digitális Magyarország program valódi sikertörténet lehet hazai és nemzetközi szinten egyaránt, amely az állam és a piac példaértékű együttműködésén alapul.

A HÉT nagyra értékeli, hogy az állam a beruházásokat egyre inkább ösztönző környezet kialakítását mellett most megnyitja a fejlesztésekhez még szükséges uniós forrásokat is.  Az előttünk álló néhány év az építkezés időszaka lesz, amelyben a HÉT tagvállalatai közül többen is aktívan részt vesznek.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.