2024.augusztus.25. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„Új főszerkesztők”

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/94134"><img class="image image-preview size-full wp-image-106121" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2015/09/Fot%C3%B3-Jekken-P%C3%A9ter-peterpress.com_.jpg" border="0" alt="Fotó: Jekken Péter peterpress.com" title="Fotó: Jekken Péter peterpress.com" width="481" height="470" /></a><span style="width: 398px" class="caption"><strong>Fotó: Jekken Péter peterpress.com</strong></span></span>Augusztus 27-én, csütörtökön 18 órakor MURÁNYI András, a Népszabadság szerkesztőségének irányítója volt a MUOSZ, „Új főszerkesztők" címmel induló programsorozatának első vendége.
fotó: jekken péter peterpress.com

Fotó: Jekken Péter peterpress.com

fotó: jekken péter peterpress.comFotó: Jekken Péter peterpress.comAugusztus 27-én, csütörtökön 18 órakor MURÁNYI András, a Népszabadság szerkesztőségének irányítója volt a MUOSZ, „Új főszerkesztők" címmel induló programsorozatának első vendége.

fotó: jekken péter peterpress.comFotó: Jekken Péter peterpress.comAugusztus 27-én, csütörtökön 18 órakor MURÁNYI András, a Népszabadság szerkesztőségének irányítója volt a MUOSZ, „Új főszerkesztők" címmel induló programsorozatának első vendége.

Az eseménygazdag csütörtök esti program első félórájában Murányi Andrással, a Népszabadság három héttel ezelőtt kinevezett szerkesztőségvezetőjével, Borbély Zoltán, volt legfőbb ügyészségi ügyész és szóvivő beszélgetett.

Ezt követően a Kallus György zenészportréiból és három indiai útján készült felvételeiből összeállított, „Láttam, hallottam…" című tárlatot Keleti Éva fotóművész, a MÚOSZ új tiszteletbeli elnöke nyitotta meg az "Új főszerkesztők" című rendezvény keretében. .

A vernisszázst követő második félórában már a közönség is bekapcsolódhatott és szabadon kérdezhette Murányi Andrást.

Kallus György 1989 óta foglalkozik hivatásszerűen fotózással. Pályáját az MTI-ben kezdte, majd négy éven át a Kurír munkatársa volt, fotóriporterként és a fotós rovat vezetőjeként. Azóta több szerkesztőségnek párhuzamosan dolgozik. Kiállítása a Sajtóházban 2015. október 4-ig látható, hétköznapokon 9 és 18 óra között. (Kivéve a rendezvények ideje alatt. Utóbbiról recepciónkon, a 478-9040-es számon érdeklődhetnek.)

Ugyanitt, ugyanekkor GAÁL Tibor (T-Boy) magyar írókról készített portrékarikatúráira is rácsodálkozhatott a közönség.

A MÚOSZ székházának ősztől lényegesen bővülő, minden napra több kisebb-nagyobb programot kínáló kulturális és szakmai repertoárjához illően, két, szezon előtti meglepetéssel is készültek csütörtök estére.

A Mikszáth-terem előterében installálva Gaál Tibor (T-Boy) „gondolat-vizualista" különleges íróportréi köszöntötték az érkezőket és ekkor debütált a  jövő nyárig tartó MUOSZ vetélkedő is. A játékban a Sajtóház programjainak rendszeres látogatói vehetnek részt – olyan értékes és vonzó nyeremények reményében, mint például egy hétvége Tihanyban vagy egy belépő a november 13-ai budapesti Bécsi Bálra.

A MUOSZ Programjaira a belépés díjtalan.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

MÚOSZ 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/a

Telefon: +361 478 9040  E-mail: info@muosz.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.