2024.július.18. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Rendelet tervezet

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/96363"><img class="image image-preview" src="/files/images/paragrafus.jpg" border="0" width="191" height="225" /></a></span>Köztudott, hogy minden társadalmi problémánk forrása a nemzetközi cégek (multik) magyarországi jelenléte. Ezért a multik aknamunkája és mesterkedései ellen kidolgoztam egy rendelet tervezetet, amelyet ez úton bocsátok az illetékes köztisztviselők rendelkezésére. Ha szerény munkám itt-ott sántít is, vitaanyagnak azért megfelelő lehet

paragrafusKöztudott, hogy minden társadalmi problémánk forrása a nemzetközi cégek (multik) magyarországi jelenléte. Ezért a multik aknamunkája és mesterkedései ellen kidolgoztam egy rendelet tervezetet, amelyet ez úton bocsátok az illetékes köztisztviselők rendelkezésére. Ha szerény munkám itt-ott sántít is, vitaanyagnak azért megfelelő lehet

paragrafusKöztudott, hogy minden társadalmi problémánk forrása a nemzetközi cégek (multik) magyarországi jelenléte. Ezért a multik aknamunkája és mesterkedései ellen kidolgoztam egy rendelet tervezetet, amelyet ez úton bocsátok az illetékes köztisztviselők rendelkezésére. Ha szerény munkám itt-ott sántít is, vitaanyagnak azért megfelelő lehet

   1.§. A multik a Föld lakóinak ősi ellenségei, akiknek a vásárlók igényei nem fontosak, csak a profitot hajszolják. Igaz, ha profitot akarnak, akkor a vásárlók igényeihez kell alkalmazkodniuk, de ez az ellentmondás legyen a gazdasági elemzők gondja.

   2.§. A multik befektetési kedvét korlátozni kell. Állami bürokráciával, beruházások elleni tüntetésekkel. Legyen egy gyár felépítésének, egy áruház megnyitásának engedélyeztetése nehezebb, mint a megvalósítása.

   3.§. A multiknak jogukban áll Magyarországra fejlett technológiát behozni, munkahelyeket teremteni, exportképes termékeket gyártani, szélesíteni a fogyasztási cikkeik választékát. Ezek egyben kötelességük is. Különben megnézhetik magukat.

   4.§. A multik ellen nehéz fellépni, mert ezek az agyafúrt szélhámosok betartják a törvényeinket, nem csalnak adót, minden vevőnek blokkot, vagy számlát adnak, könyvelésük pontos. Ezért más módszert kell alkalmazni ellenük. Kiszámíthatatlan gazdaságpolitikát, fenyegetéseket, demonstrációkat, lejárató sajtócikkeket, külön adókat. Majd csak elunják egyszer és kitakarodnak az országunkból.

   5.§. A multik tulajdonképpen élősdi kapitalisták, akik alkalmazottaikat kizsákmányolva magasabb bérekkel és alacsonyabb árakkal tévesztik meg a társadalmat. A hazai gazdasági elit, a magyar kapitalisták a magyar dolgozókat testvérüknek tekintik. Igaz, a fizetések náluk alacsonyabbak, a termelési költségek magasabbak, de nem csak kenyérrel él az ember. Már pedig Lukács evangélista tudta mit beszél.

   6.§. A multik megosztják a társadalmat vásárlókra és nem vásárlókra. Ez torz szemlélet, a helyes felosztás: vasárnapi nyitva tartást akarók és ellenzők.

   7.§. A magyar kapitalizmusban az idegen tőke önkényuralmát minden eszközzel korlátozni kell. Ahogy azt egyik legnagyobb költőnk írta:  Döntsd a multit, ne siránkozz! Ha nem is pontosan így, de ez volt a lényeg.

   8.§. Ez a jogszabály 1990.május 23.-án lépett hatályba.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.